Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 04/11/15

 

 

«Την κρατάνε την αγορά» ….

 

H αίσθηση μας πάντως εξακολουθεί να είναι ότι οι ξένοι επενδυτές που ελέγχουν το ελληνικό χρηματιστήριο θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την αγορά μέχρι να αρχίσει (ακόμη βρισκόμαστε σε φάση ανακοινώσεων) η διαδικασία των ΑΜΚ των τραπεζών. Όχι ότι μένουν τόσες πολλές ημέρες (αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει), αλλά στα χρηματιστήρια και λίγες ημέρες έχουν τη σημασία τους (ειδικά για τους traders). Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, ότι ενόψει των ΑΜΚ ύψους περίπου 5-6δις ευρώ, με σχετικά λίγα χρήματα (λόγω των χαμηλών τζίρων που κάνει το Χ.Α.), οι ξένοι επενδυτές θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν ένα σχετικά καλό κλίμα, τουλάχιστον να αποφευχθεί μια μεγάλη πτώση.

  

 

Μη – τραπεζικά χαρτιά

 

Όπως και το αναμέναμε (έχουμε προειδοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες), σε αρκετές μη – τραπεζικές μετοχές έχουν αρχίσει να υπάρχουν προβλήματα ενόψει των ΑΜΚ των τραπεζών. Ήδη υπάρχουν κάποια ξένα χαρτοφυλάκια που πουλάνε κάποιες από τις μη - τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 για να δημιουργήσουν μια σχετική ρευστότητα ενόψει των ΑΜΚ των τραπεζών.  Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση – ΑΜΚ, πριν από περίπου 2 χρόνια.

 


 

Στις τιμές των ΑΜΚ θα πάνε….


Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά τις τράπεζες, θα επαναλάβουμε ότι η «πεμπτουσία» των πάντων είναι οι τιμές στις οποίες θα γίνουν οι ΑΜΚ. Σε αυτές τις τιμές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάνε οι τιμές των μετοχών. Και η λογική λέει, ειδικά στις τράπεζες στις οποίες ο λογαριασμός είναι μεγαλύτερος, ότι οι τιμές των ΑΜΚ θα γίνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (μη δούμε σε κάποιες από τις περιπτώσεις και νέα ιστορικά χαμηλά). Αν σε κάποια τράπεζα, το ύψος της αύξησης είναι μικρό (η πιο υποψήφια είναι φυσικά η Alpha Bank), τότε το βραχυπρόθεσμο ράλι αυτής της μετοχής θα μπορούσε να συνεχιστεί.

 

 

Alpha Bank

 

Και σε συνέχεια ουσιαστικά των παραπάνω, στην Alpha Bank όπου ο λογαριασμός είναι ο μικρότερος (κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει, από την αρχή της κρίσης έχουμε αναφέρει ότι η τράπεζα εμφανίζεται ως η πιο υγιής) και αν και σίγουρα τα πράγματα ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης είναι «μπερδεμένα», θα πρέπει να σταθούμε στη σημαντική τεχνική βελτίωση που υπάρχει στη διαγραμματική εικόνα της μετοχής. Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμη και μια κίνηση μέχρι το επόμενο μεγάλο ανοιχτό gap στα επίπεδα των 0,22- 0,225 ευρώ (χθες έκλεισε ένα πρώτο μεγάλο gap), δηλαδή με περιθώρια ανόδου περίπου 40 με 45%. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλειδί είναι το τι ποσό θα αποφασίσει να καλύψει η τράπεζα (στο βασικό σενάριο τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα) και φυσικά πότε θα γίνει η ΑΜΚ, αφού δε μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιες καθυστερήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

 

Alpha Bank (2)

 

Η διοίκηση της Alpha Bank είπε στους αναλυτές ότι θα μπορέσει να καλύψει άνετα τις ανάγκες ύψους 263 εκατ. ευρώ, που προέκυψαν από το AQR και το βασικό σενάριο του stress test και «δεν επείγεται να καλύψει το επιπλέον ύψος κεφαλαιακών αναγκών που προκύπτει από το δυσμενές σενάριο και ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ». Σημειώνεται ότι αυτό το χαμηλό ύψος του ποσού, μπορεί να είναι η βάση για μια κίνηση μέχρι τα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω.

 

 

ΟΠΑΠ

 

Στα του ΟΠΑΠ, δε θα αναφερθούμε στην τεχνική ανάλυση της μετοχής, κάτι το οποίο είχαμε κάνει χθες, αλλά στα σενάρια επιβολής νέου φόρου στο «Κίνο». Η άποψη μας είναι ότι το ποσό το οποίο ακούγεται (μικρός φόρος επί της στήλης του Κίνο) σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανό να επηρεάσει τα μεγέθη της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, το πλέον κρίσιμο για την εταιρεία παραμένει το μεγάλο στοίχημα των VLTs τα οποία πιστεύουμε ότι θα είναι αυτό που θα εκτοξεύσει τα μεγέθη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.  

 

 

ΕΧΑΕ

 

Με τη νευρικότητα να χτυπάει κόκκινο στην αγορά μας, ειδικά όσο πλησιάζουμε στις ΑΜΚ των τραπεζών (κρατάμε ότι η ΕΧΑΕ θα έχει σημαντικά οφέλη-έσοδα από αυτή τη διαδικασία), θα επαναλάβουμε ότι το κλειδί για την πορεία της ΕΧΑΕ είναι η παραμονή υψηλότερα των καθοριστικών μακροπρόθεσμων επιπέδων των 5,10 – 5,20 ευρώ (επίπεδα πραγματικά μεγάλης σημασίας – επόμενες σημαντικές στηρίξεις στα επίπεδα των 4,90 ευρώ). Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και κρατώντας τη βελτίωση που υπάρχει στη συνολική τεχνική εικόνα, μια τέτοια παραμονή, μαζί με τη διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 5,50 – 5,60 ευρώ είναι ικανή να οδηγήσει τη μετοχή αισθητά υψηλότερα των 6 ευρώ, ακόμη και προς τα 6,80 – 7,00 ευρώ.

 

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

3 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

16:46:03

100.000

5,40

540.000

ΟΤΕ Α.Ε.

15:57:55

44.262

8,63

381.981,06

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ

12:44:17

100.000

5,19

519.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

11:03:21

49.000

8,10

396.900

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

02/11/15

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....