Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 05/01/16

 

GREXIT

Θα ξεκινήσουμε με ένα διαφορετικό σχόλιο, για το ζήτημα του GREXIT, ένα ζήτημα το οποίο και φυσικά συνδέεται με την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Αν και σίγουρα δεν αποκλείουμε τίποτα (ειδικά έτσι όπως είναι η κατάσταση, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και παγκοσμίως), εντούτοις πιστεύουμε ότι πλέον οι πιθανότητες να συμβεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι οι μικρότερες από ότι τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως σε σχέση με πέρσι. Και κυρίως είναι μικρότερες, γιατί όπως έχει γραφθεί σε επιμέρους σχόλια του GFF, δεν υπάρχει αξιόπιστο αντιμνημονιακό κόμμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μια επανάληψη των γεγονότων του 2015. Και σίγουρα αυτό είναι ένα ζήτημα που μπορεί να το βρει, θετικά, το χρηματιστήριο μπροστά του, ειδικά αν περάσουν και  τα επόμενα μέτρα.

 

Κατασκευαστικές (μεγάλες απώλειες το 2015)

Θα συνεχίσουμε με στατιστικά στοιχεία από την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς το 2015 και θα σταθούμε στην πορεία των μετοχών των κατασκευαστικών εταιρειών, η οποία, στα πλαίσια φυσικά και της πορείας της αγοράς, ήταν αρκετά κακή. Και στεκόμαστε σε αυτές τις μετοχές, γιατί όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, αν και σίγουρα μεγάλοι όμιλοι σε μέγεθος, μας προβληματίζει πάρα πολύ η δανειακή τους επιβάρυνση, με μεγάλο όγκο συσσωρευμένων υποχρεώσεων (δάνεια και λοιπές υποχρεώσεις) και ένα αβέβαιο μέλλον, ειδικά αν τα πράγματα στη χώρα δεν εξελιχθούν ομαλά.

Για την ιστορία, οι αποδόσεις των 3 μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων το 2015 ήταν η ακόλουθη:

ΑΒΑΞ: -46,57%

Ελλάκτωρ: -32%

Γεκτερνα: -19,58%

 

ΟΠΑΠ

Όπως σε μεγάλο βαθμό αναμενόταν με μεγάλη πτώση έκλεισε χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 7,20 ευρώ (χαμηλό ημέρας), -11,11%.  Κρατάμε ότι ήταν η πρώτη ημέρα μετά το εντυπωσιακό +17% στις 31/12, με πολλούς από τους χθεσινούς αγοραστές να είναι αυτοί οι οποίοι είχαν πουλήσει στο τέλος του χρόνου. Με τις αγορές λοιπόν αυτού του είδους να έχουν ολοκληρωθεί (σε μεγάλο βαθμό), αυξάνει το ενδιαφέρον μας για το πώς θα συμπεριφερθεί σήμερα και γενικά τις επόμενες ημέρες η μετοχή. Κλειδί από άποψης τεχνικής ανάλυσης, η παραμονή υψηλότερα των 6,80 – 7,00 ευρώ, μια καθοριστική παραμονή για να μη χαθεί η βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας η οποία συντελέστηκε μετά την άνοδο του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Με βάση την παραμονή υψηλότερα αυτών των επιπέδων, θα μπορούσαμε με την πρώτη ευκαιρία να έχουμε μια επαναπροσέγγιση των 8,00 – 8,20 ευρώ.

 

Folli  - Follie

Η επιστροφή υψηλότερα των 17,50 – 17,60 ευρώ, είναι το ζητούμενο για τη μετοχή της Folli – Follie, με πολύ ισχυρές (μακροπρόθεσμες αντιστάσεις), στα επίπεδα των 17,90 – 18,00 ευρώ (κλείσιμο χθες στα 16,68 ευρώ, -3,58%, με φόντο και τα μάρκο – γεγονότα στην Κίνα). Η διάσπαση αυτών αντιστάσεων θα ήταν ένα εξαιρετικό νέο για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, οδηγώντας τη μετοχή στα επίπεδα των 20,00 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα στη μετοχή, κλειδί είναι να μη χαθούν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 15,00  - 15,10 ευρώ. Απώλεια αυτών των στηρίξεων, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα σχόλια, μπορεί να οδηγήσει σε μια δραματική πτώση της μετοχής.  

Wall Street

Με την πορεία των διεθνών αγορών να είναι φυσικά καθοριστικής σημασίας και για την πορεία του Χ.Α., θα σταθούμε στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον πίνακα. Σε αυτόν παρουσιάζεται πώς ξεκίνησαν το 2016, οι μετοχές οι οποίες το 2015 κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

4 Ιαν 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

17:11:17

30.115

9,94

299.343,1

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

13:09:31

250.000

1,01

252.500

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

12:56:33

250.000

1,02

253.750

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

31/12/15

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

31 Δεκ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.000

2.293,87

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....