Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 05/10/15

 

600 - 610 μονάδες

Σε μια σύντομη εισαγωγή σε συνάρτηση με τα επιμέρους σχόλια και με φόντο την τελευταία πτώση, όλα δείχνουν ότι είναι αρκετά πιθανό σύντομα να έχουμε δοκιμασία των καθοριστικών στηρίξεων στα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε για τα επίπεδα των 550 – 560 μονάδων, με αυξημένες πιθανότητες να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, χαμηλότερα των 500 μονάδων, ως γνωστών τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012.

 

Πάντως αρκετοί είναι οι έλληνες επενδυτές που πουλάνε

Με την αβεβαιότητα να είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα (και απολύτως δικαιολογημένα), κρατάμε ότι πάρα πολλοί είναι οι έλληνες επενδυτές οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν βγει πωλητές, πουλώντας τις θέσεις τους ή μέρος αυτών και δεν αναφερόμαστε στα τραπεζικά χαρτιά. Και όπως λέει ο λαός όταν οι μικροί επενδυτές πουλάνε, οι μεγάλοι (στην περίπτωση μας οι ξένοι) αγοράζουν και ετοιμάζονται (με  την πρώτη ευκαιρία) για το ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι, μια τουλάχιστον βραχυπρόθεσμη άνοδο.

 

Τράπεζες – Συμπεριφορά της Παρασκευής

Άκρως ανησυχητική και η εικόνα των τραπεζών την Παρασκευή, όπου αν και βρέθηκαν σχεδόν +9% (σε μια φυσιολογική προσπάθεια αντίδρασης, μετά την πρόσφατη κατάρρευση των τιμών), τελικά έκλεισαν με μικρά κέρδη και σίγουρα πολύ μακριά από το υψηλό ημέρας. Ανάμεσα σε άλλα θα πρέπει κανείς να κρατήσει ότι σε περίπτωση που οι ΑΜΚ τελικά καλυφθούν από ιδιώτες επενδυτές, αυτοί θα θέλουν να μπουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι τιμές θα πρέπει να κρατηθούν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Σε κάθε περίπτωση μια αντίδραση είναι πάντα πιθανή, αλλά εμείς θα επιμείνουμε για πολλοστή φορά ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις ΑΜΚ και τις τιμές των αυξήσεων, εφόσον αυτές γίνουν υπέρ των παλαιών μετόχων.

Τραπεζικός Δείκτης

 

EXAE

Με νέα πτώση έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 4,56 ευρώ. Να αναφέρουμε αρχικά ότι  η μετοχή τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις έχει 8 έντονα πτωτικές και μόλις 2 μικρές ανόδους. Σε αυτή τη φάση η προσοχή στρέφεται στις ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα 4,50 – 4,55 ευρώ, ενώ απώλεια και αυτών, θα οδηγήσει τη μετοχή στις πλέον ισχυρές στηρίξεις των 4,30 – 4,35 ευρώ, όπου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η πρόσφατη διόρθωση και η μετοχή να αντιδράσει σταδιακά και να κινηθεί και πάλι προς τα 4,90 - 5,00 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις).

 

Οι ΗΠΑ - Κίνα - εξαγωγές

Κλείνοντας από τη διεθνή ειδησεογραφία, στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται η πορεία των αμερικανικών εξαγωγών στις χώρες – Ηπείρους ανά τον κόσμο. Όπως φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών (19,3%) των αμερικανικών εξαγωγών κατευθύνονται προς τον Καναδά. Αν και ελάχιστοι θα το περίμεναν, το 14,8% των αμερικανικών εξαγωγών έχουν σχέση με το Μεξικό, ενώ όσον αφορά τον Κίνα, η εξάρτηση των αμερικανικών εταιρειών είναι 7,6%, χαμηλότερα και του ποσοστού των εξαγωγών στην ευρωζώνη (12,8%).

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

2 Οκτ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Τύπος

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

14:31:15

795

8,55

6.797,25

18

ΟΤΕ Α.Ε.

11:24:35

71.298

7,56

539.012,88

20

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

01/10/15

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

1 Οκτ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

643.900

12.928,01

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....