Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 06/11/15

 

Τραπεζικός δείκτης

Αν και μεγάλες οι ιδιαιτερότητες για τις τράπεζες, θα ξεκινήσουμε με ένα τεχνικό σχόλιο για τον τραπεζικό δείκτη, μετά τη χθεσινή πτώση της τάξης του 16%!! και το κλείσιμο στις 213,30 μονάδες. Με σχεδόν, λοιπόν, δεδομένο ότι θα συνεχιστούν τα προβλήματα, το πλέον κρίσιμο είναι η παραμονή υψηλότερα των 200 – 205 μονάδων, όπου βρίσκονται οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις. Χαμηλότερα, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 190 – 192 μονάδων, με κίνδυνο αν χαθούν και αυτά τα επίπεδα  να μιλήσουμε για επίπεδα 160 – 165 μονάδων, δηλαδή περίπου 20-25% χαμηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Η πορεία του δείκτη από το 1985

 

Μετατρέψιμα ομόλογα

Και δε θα πρέπει κανείς να παραβλέπει ότι πέραν των νέων μετοχών που θα βγουν απευθείας από τις ΑΜΚ, θα υπάρχουν και οι νέες μετοχές που θα βγουν από τα μετατρέψιμα ομόλογα. Και σε κάποιες περιπτώσεις είναι μετοχές που θα βγουν σε σημαντικό discount, δημιουργώντας επιπρόσθετες πιέσεις από τους γρήγορούς παίχτες.  

 

Τράπεζα Πειραιώς

Με το βιβλίο προσφορών να τρέχει και με την τράπεζα να χρειάζεται να βρει κατ΄ ελάχιστο 1,6δις ευρώ (καλύφθηκαν τα 600εκ ευρώ από τα ομόλογα), θα πρέπει κανείς να κρατήσει ότι το χθεσινό χαμηλό ημέρας (0,056 ευρώ, έκλεισε στα 0,057 ευρώ, -27,85%) ήταν και νέο ιστορικό χαμηλό για τη μετοχή!! Θα επαναλάβουμε ότι όσο μεγαλώνει ο λογαριασμός, τόσο μεγαλώνει και το discount των ΑΜΚ, θυμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχουμε γράψει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι ΑΜΚ (τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις) να γίνουν σε νέα ιστορικά χαμηλά.

 

Eurobank

Με μεγάλη πτώση 20% έκλεισε χθες και η μετοχή της Eurobank (στα 0,032 ευρώ). Θα πρέπει να σταθούμε στο ότι φαίνεται να υπάρχει μια προσπάθεια στήριξης της μετοχής τις τελευταίες δύο ημέρες, με κάποιες εντολές που μπαίνουν στο σύστημα. Αν και είναι δύσκολο να πει κανείς ότι αυτή η προσπάθεια στήριξης θα συνεχιστεί, τα πράγματα σίγουρα δε θα είναι εύκολα, τόσο λόγω του μεγέθους της ΑΜΚ, όσο και του μεγάλου reverse split, 1 νέα για κάθε 100 παλαιές. Σε κάθε περίπτωση, κλειδί και εδώ ποια θα είναι η τιμή (ισχύουν λίγο πολύ τα όσα αναφέραμε παραπάνω, στο σχόλιο της Πειραιώς).  

 

Alpha Bank

Επειδή έχουμε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στην Alpha Bank, θα επαναλάβουμε ότι η συμπεριφορά της μετοχής θα μπορούσε να είναι καλύτερη (ήδη είναι ελαφρώς καλύτερη τις τελευταίες ημέρες), αν η τράπεζα επιχειρήσει να καλύψει τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις (περίπου 300εκ ευρώ). Αλλιώς αν επιβεβαιωθούν οι τελευταίες πληροφορίες ότι η τράπεζα πάει για το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών (περίπου 2δις ευρώ), λίγο πολύ ισχύουν τα ίδια με τις άλλες τράπεζες …. Δηλαδή αναμένουμε περαιτέρω σημαντικά προβλήματα και πτώση της τιμής μέχρι την τιμή της ΑΜΚ, η οποία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

ΔΕΗ

Όπως και για αρκετές μετοχές αρκετά κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις, από άποψης τεχνικής ανάλυσης, με κλείσιμο χθες στα 4,82 ευρώ και τεράστια ανάγκη επιστροφής υψηλότερα των 5,00 – 5,20 ευρώ (σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα), έτσι ώστε να ηρεμήσει και πάλι η διαγραμματική εικόνα και πάνω από όλα να μη χαθεί η πρόσφατη σημαντική βελτίωση της εικόνας. Σε διαφορετική περίπτωση, πάμε για δοκιμασία των 4,50 – 4,55 ευρώ, με κίνδυνο να μιλήσουμε ακόμη και για τις στηρίξεις στα επίπεδα των 3,80 – 4,00 ευρώ.

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

5 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

16:36:05

3.300.000

0,171

564.300

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

11:55:51

50.000

5,37

268.500

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

04/11/15

 

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

4 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

4.490

16.094,44

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

4 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.065

3.822,6

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....