Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 07/09/15

 

Χρηματιστήριο - Εκλογές

Με ενδιαφέρον θα αναμένονται οι επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, με μεγάλες πιθανότητες μετά τα μέσα της εβδομάδας το χρηματιστήριο να αρχίσει να ανεβάζει σε κάποιο βαθμό στροφές, με την έννοια της αύξησης του τραγικά χαμηλού τζίρου. Ειδικά στην περίπτωση που αρχίσει να διαφαίνεται ότι μπορεί να σχηματιστεί μια αξιόπιστη – κυβέρνηση (όπως για παράδειγμα αν φαίνεται ότι η ΝΔ είναι πρώτη), τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το Χ.Α., ειδικά την εβδομάδα πριν τις εκλογές, να κινηθεί υψηλότερα.

  

Τράπεζες

Στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, είναι αλήθεια πώς κάπως μπερδεμένα παρουσιάζονται τα πράγματα. Ειδικότερα, διάφοροι τραπεζικοί κύκλοι μιλάμε για σημαντικές καθυστερήσεις στην ανακεφαλαιοποίηση, με πιθανότητες, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, η ολοκλήρωση της να πάει και για τους πρώτους μήνες του 2016. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι τέτοιες καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην έξοδο της χώρας από την κρίση και καθυστερούν την απόσυρση των “capital controls” τα οποία στοιχειώνουν την ελληνική οικονομία. Πάντως προσωπική μας άποψη είναι ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Ξένοι επενδυτές

Πάντως θα πρέπει να κρατήσουμε ότι όσοι ξένοι επενδυτές ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρουν τον τελευταίο καιρό ότι το ελληνικό χρηματιστήριο το προσεχές χρονικό διάστημα θα μπορούσε να δώσει χρήματα, κινούμενο προς υψηλότερα επίπεδα. Αρκετοί είναι αυτοί στους κύκλους των επενδυτών που πιστεύουν ότι τα πράγματα στις εκλογές θα πάνε καλά και ότι η κατάσταση στη χώρα μας θα αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συμβεί αυτό και τότε σίγουρα θα αρχίσει και το ελληνικό χρηματιστήριο να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα.

 

Μέτκα

Καλή συνεδρίαση για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή για τη μετοχή της Μέτκα, με κλείσιμο την Παρασκευή στα 7,12 ευρώ, +3,19% και υψηλό ημέρας τα 7,26 ευρώ. Τεχνικά το πρώτο ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθεί η μετοχή υψηλότερα των 6,90 – 7,00 ευρώ, με το στόχο στην περίπτωση αυτή να είναι μια κίνηση μέχρι τις καθοριστικές αντιστάσεις των 7,70 – 7,90 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Σημειώνεται ότι θα απαιτηθεί μια διάσπαση αυτών των επιπέδων για να αρχίσουμε να μιλάμε για μια βελτίωση της αρνητικής διαγραμματικής εικόνας.

 

FED

Από τις ειδήσεις που κρατάμε είναι ότι σύμφωνα με τα όσα ουσιαστικά είπε η ίδια την Πέμπτη, αλλά και στελέχη της την Παρασκευή και το Σάββατο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει το χρονικό περιθώριο να μην προχωρήσει προς το παρόν σε αύξηση των επιτοκίων εν μέσω της “αρκετά ανώμαλης" παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης. "Η γενική μας άποψη είναι ότι έχουν την ευελιξία” να μην αυξήσουν τα επιτόκια, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ, προσθέτοντας ότι η Fed “θα πρέπει να προχωρήσει σταδιακά”, με τα σχέδια της για αύξηση των επιτοκίων.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

4 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε.

14:42:06

11.388

19,04

216.827,52

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

12:10:18

100.000

4,51

451.000

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

03/09/15

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΠΕΤΑΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΕΤΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

3 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

20.040

46.483,49

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

3 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

5.030

456,57

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ANE  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

3 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

813

1.626

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....