Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 07/12/16

 

Όλοι είναι μουδιασμένοι

Όπως είχαμε γράψει και χθες, η απάντηση στο ερώτημα για το πώς θα πάει η αγορά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα βρίσκεται στο πώς θα αντιδράσουν οι ξένοι επενδυτές – αναλυτές – διεθνή οίκοι στην τελευταία «συμφωνία» του Eurogroup. Όπως λοιπόν φαίνεται από το διεθνή τύπο και όπως μαθαίνουμε και για τους ξένους επενδυτές, το συναίσθημα που επικρατεί στους περισσότερους είναι ένα μούδιασμα. Και νομίζουμε ότι αυτό το μούδιασμα φάνηκε χθες στο Χ.Α. και πιθανόν θα φανεί και τις επόμενες ημέρες, σε συνάρτηση με τα όσα γράφονται και στη στήλη Κυνηγός, για το σενάριο η αγορά για αρκετές εβδομάδες να κινείται πέριξ ενός σχετικά στενού εύρους τιμών.

 
 
 

590 – 600 μονάδες …

Συνεχίζοντας πάντως με τα παραπάνω και στο σενάριο που η αγορά «κάτσει» κατά τις επόμενες εβδομάδες, θυμίζουμε ότι το μεγάλο ζητούμενο σε αυτή φάση είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 590 – 600 μονάδων, στηρίξεις μεγάλης σημασίας. Όπως συνέχεια γράφουμε, με την παραμονή υψηλότερα αυτών των επιπέδων συνδέεται η διατήρηση των θετικών τεχνικών ενδείξεων που έχουν σχηματιστεί μετά την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων. Και με δεδομένη αυτήν την παραμονή, η αγορά μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

 
 
 

Τράπεζα Πειραιώς 

Και στα πλαίσια του μουδιάσματος που αναφέραμε παραπάνω, τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα όπως είναι λογικό θα έχουμε οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αν υπάρχει ένα ζητούμενο σε αυτή τη φάση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, αυτό είναι η παραμονή υψηλότερα των 0,189 – 0,191 ευρώ (κλείσιμο χθες στα 0,203 ευρώ, +1%, χαμηλό ημέρας 0,191 ευρώ). Με βάση αυτήν την παραμονή, η πρόσφατη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας διατηρείται, με τη μετοχή να είναι δυνατόν να διασπάσει αυτή τη φορά τις αντιστάσεις στα 0,209 – 0,211 και κυρίως τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,214 – 0,216 ευρώ. Απλά θυμίζουμε ότι με μια τέτοια διάσπαση (όποτε και αν συνέβαινε) θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει τη μετοχή στα επίπεδα των 0,25 – 0,26 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις).

Στον αντίποδα, απώλεια των 0,189 – 0,19 ευρώ κρύβει κινδύνους με αυξημένες πιθανότητες μια πτώσης τουλάχιστον μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,178 – 0,179 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν αφού τότε θα μιλούσαμε για πλήρη επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας.

 
 
 

QE

Και σε ένα σύντομο σχόλιο, να μην ξεχνάμε ότι όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, οι ξένοι επενδυτές έλεγαν συνεχώς ότι κλειδί για την ουσιαστική βελτίωση του κλίματος στην αγορά είναι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη χθεσινή συμφωνία ενεργοποίηση του QE σε αυτή τη φάση δε μπορεί να υπάρξει. Μπορεί βέβαια να υπάρξει μια θετική δήλωση από τον Ντράγκι (ότι μόλις κλείσει η τρέχουσα συμφωνία θα ενεργοποιηθεί το QE κτλ), αλλά και πάλι δεν ξέρουμε αν αυτό αρκεί.

 
 
 

ΕΛΠΕ

Στα ΕΛΠΕ τώρα και σε μια είδηση, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη 2ου διεθνούς διαγωνισμού, το υπουργείο Ενέργειας ανακήρυξε τα Ελληνικά Πετρέλαια ως «επιλεγέντα αιτούντα» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην υπό παραχώρηση περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.

Σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιτυχώς έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, είναι πλέον σαφές ότι υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του Ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, σημειώνει ότι: «για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον Ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».

ΕΛΠΕ 2

Από άποψης τεχνικής ανάλυσης το σκηνικό είναι γνωστό, με τη μετοχή να κινείται στα όρια των ισχυρών αντιστάσεων των 4,15 - 4,25 ευρώ, τις οποίες θα πρέπει να διασπάσει για να "διαφύγει" προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, ακόμη πάνω τα 5 ευρώ.

 
 
 

Κέρδη σε Ιταλία – Ισπανία

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθούμε και σε κάτι το οποίο χθες μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Αυτό ήταν τα εντυπωσιακά κέρδη  τα οποία σημειώθηκαν στο Ιταλικό και Ισπανικό χρηματιστήριο, με τους δύο δείκτες να κλείνουν στο +4,15% και 2,64% αντίστοιχα. Και αυτό το κρατάμε ενόψει των ανακοινώσεων Ντράγκι, θυμίζοντας ότι όποιος παρακολουθεί τις αγορές θα έχει διαπιστώσει ότι μεταξύ του ελληνικού χρηματιστηρίου και των υπολοίπων αγορών του νότου υπάρχει μια μεγάλη συσχέτιση, αφού κοινά ξένα fund παίζουν τις αγορές.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα γεγονότα κατά τη σημερινή ημέρα

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

6 Δεκ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

17:18:42

833.000

1,85

1.541.050

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

16:00:01

4.600

1,86

8.556

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

14:18:07

148.300

1,84

272.872

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ

13:27:29

50.000

12,20

610.000

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

12:12:10

70.198

6,30

442.247,4

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

12:00:46

3.000.000

0,225

675.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

05/12/16

KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

5 Δεκ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

10.089

20.379,78

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

5 Δεκ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

2.300

4.278,08

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Σύζυγος

5 Δεκ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

2.300

4.278,08

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Τέκνο

5 Δεκ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

2.300

4.278,08

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Τέκνο

5 Δεκ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

2.300

4.278,08

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....