Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 08/07/16

 

Αναστάτωση για αρκετούς μήνες

Όπως πάντως και αν το δει κανείς, όλα δείχνουν ότι η αναστάτωση στην αγορά μας θα κρατήσει τουλάχιστον για τους επόμενους 2-3 μήνες. Έχουμε και λέμε …. Από το εσωτερικό έχουμε τη Β΄ αξιολόγηση (η οποία μάλιστα φαίνεται να επισπεύδεται) και το ζήτημα του εκλογικού νόμου, όπου κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα (κάποιοι μιλάνε για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο – προσωπικά δεν το βλέπουμε). Πάμε στα διεθνή ζητήματα, όπου εδώ υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα. Στα τέλη του μήνα και 29 Ιουλίου υπάρχουν τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τους δύο αυτούς μήνες και κυρίως το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο υπάρχει το ζήτημα του BREXIT και η αλλαγή πρωθυπουργού στη Βρετανία που εκκρεμούν. Στις αρχές Οκτωβρίου έχουμε το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία (που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κρίση και το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία για το μεταναστευτικό που και εδώ υπάρχουν κίνδυνοι. Επίσης, υπάρχουν και οι επαναληπτικές εκλογές στην Αυστρία, που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τους ακροδεξιούς. Φυσικά κάπου εκεί θα πλησιάζουν και οι εκλογές στις ΗΠΑ (όπου υπάρχει ο απίστευτος Τράμπ) … Kαι μέσα σε όλα αυτά δε θα πρέπει να αποκλείουμε τα απρόβλεπτα, όπως τρομοκρατικά χτυπήματα ή για παράδειγμα περαιτέρω προβλήματα για την Deutsche Bank.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι τα πράγματα θα πάνε σίγουρα άσχημα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πλήθος ανοιχτών ζητημάτων - κινδύνων…

 

Τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά … αν δεχθούμε το καλό σενάριο για την Ευρώπη…

Και σε σχέση με τα παραπάνω και ξέροντας ότι μπορεί να ακουστεί κάπως περίεργο, να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε γίνει ξαφνικά απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Επαναλαμβάνουμε ότι όσο και αν ακούγεται περίεργο, αν τα πράγματα σε διεθνές περιβάλλον εξελίσσονταν φυσιολογικά και όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι αποφεύγονταν, τα πράγματα στη χώρα μας θα μπορούσαν να κυλίσουν «ομαλά» και ακόμη και να επέστρεφε το θετικό σενάριο για το Χ.Α. ………

Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί πάρα πολύ, με πολλές και μεγάλες ανοιχτές εστίες κινδύνου.

 

Τραπεζικός Δείκτης   

Στα της τεχνικής ανάλυσης τώρα, στα πλαίσια του χθεσινού άρθρου του Κυνηγού, θα αναφερθούμε και σήμερα στην αγωνία που υπάρχει να παραμείνει-επιστρέψει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 620 – 630 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 629,30 μονάδες), χαμηλότερα των οποίων συνεχίζει να βρίσκεται ο δείκτης. Όπως έχει σχολιαστεί, αδυναμία να συμβεί αυτό κρύβει τεράστιους κινδύνους για μια πτώση πραγματικά σημαντικά χαμηλότερα. Από την άλλη πλευρά, με βάση την επιστροφή υψηλότερα των 620 - 630 μονάδων, μπορούμε να μιλήσουμε για μια συνέχιση της αντίδρασης, με στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 735 - 745 μονάδων.

 

ΕΤΕ

Και συνεχίζοντας με τις τράπεζες και την Εθνική Τράπεζα (κλείσιμο 0,18 ευρώ), θα σταθούμε στην ανάγκη να μη χάσει η μετοχή της τις στηρίξεις στα επίπεδα των 0,169 – 0,171 ευρώ (σημαντική στήριξη υπάρχει και στα 0,165 ευρώ).  Απώλεια αυτών των ισχυρών στηρίξεων, μπορεί, πιθανό και με βίαιο τρόπο, να στείλει τη μετοχή μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 0,115 – 0,125 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, με βάση την παραμονή υψηλότερα των 0,165 - 0,17 ευρώ, ο στόχος είναι να προσεγγιστούν οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,195 - 0,205 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

  

 

Διεθνείς αγορές

Και κλείνοντας με μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, παρακάτω παρουσιάζονται οι αποδόσεις μιας σειράς αγορών κατά τον προηγούμενο μήνα, όπου κυριάρχησε το BREXIT.  Στην πρώτη θέση των απωλειών φιγουράρει η χώρα μας …. Το εντυπωσιακό είναι ότι η μοναδική ανοδική αγορά είναι το Λονδίνο, στη σκιά πάντως και της μεγάλης υποτίμησης του νομίσματος.

UK: +4.4%

---------------

Russia: -2.7%

Poland: -4.6%

Netherlands: -5%

France: -7.4%

Germany: -8%

Spain: -10%

Italy: -13%

Greece: -19%

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

08 Ιουλ 2016 11:00: ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε. (ΑΣΤΗΡ) Γενική Συνέλευση, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΑΘΗΝΑ

08 Ιουλ 2016 14:00: ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΔΙΧΘ) Γενική Συνέλευση, 1ο χλμ Αττικής Οδού, Θέση Τρύπιο Λιθάρι, στην Μάνδρα Αττικής

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

7 Ιουλ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

17:19:14

169.000

1,48

250.120

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

06/07/16

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

6 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

3.700

9.264,01

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

6 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

505

2.131,2

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

6 Ιουλ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

5.895

24.759

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....