Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 09/03/16

 

Αισιοδοξία χτύπησε κόκκινο

Στο χθεσινό μας πρώτο σχόλιο είχαμε γράψει ότι μέχρι η αισιοδοξία στους μέσους επενδυτές να χτυπήσει κόκκινο, η αγορά μας δεν θα πέσει. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες το πρωί η αισιοδοξία χτύπησε κόκκινο και οι μικροί επενδυτές βγήκαν αγοραστές, με φόντο και την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και κυρίως την αναφορά Ντάισεμπλουμ για το χρέος, το χρηματιστήριο άρχισε να δείχνει κουρασμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγορά ξεκίνησε στο +2,5% (που ήταν και το υψηλό ημέρας) και τελικά έκλεισε με άνοδο 0,76%, οριακά πάντως υψηλότερα των καθοριστικών 550 – 560 μονάδων. Ανάλογα βέβαια και με την ειδησεογραφία, δε μπορεί να αποκλειστεί ένα «consolidation» της αγοράς μας σε αυτά τα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα, αν όχι ένα γύρισμα σε χαμηλότερα επίπεδα. Κομβικό σημείο φυσικά και η αλλαγή του status της αγοράς μας, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Αν υπάρξει πάντως συμφωνία …. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας …

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ασχέτως αν προσωπικά (GFF) δεν το πιστεύουμε ότι θα συμβεί άμεσα, αν επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία και σύντομα (μέχρι τις αρχές Μαΐου) έχουμε συμφωνία, το καλό κλίμα στο χρηματιστήριο μας θα μπορούσε να συνεχιστεί. Είναι ξεκάθαρο ότι η αρχή και το τέλος για τα πάντα στο Χ.Α., σε αυτή τη φάση, είναι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, το άμεσο κλείσιμο της οποίας θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε αναστροφή της αρνητικής μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική. Δεν το βλέπουμε (πιστεύουμε ότι η διαπραγμάτευση θα κρατήσει αρκετούς μήνες), αλλά φυσικά ποτέ δε μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα.   

 

Πολλές προ – τοποθετήσεις για τα rebalancing

Κάτι άλλο το οποίο φοβόμαστε είναι ότι πολύ πιθανόν αρκετοί είναι οι ξένοι και όχι μόνο επενδυτές οι οποίοι έχουν προ-τοποθετηθεί στην αγορά μας ενόψει των rebalancing που θα γίνουν λόγω FTSE. Και επειδή έχουν προ – τοποθετηθεί, μπορεί και την ημέρα που θα γίνουν οι αλλαγές στους δείκτες (την μεθεπόμενη Παρασκευή), να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Θυμίζουμε ότι και πρόσφατα σε κάποια μικρότερα rebalancing και ενώ αναμένονταν άνοδος των εμπλεκόμενων μετοχών, τελικά είχαμε πτώση την ημέρας της υλοποίησης των αλλαγών (καθαρά λόγω του ότι αρκετοί επενδυτές είχαν αγοράσει για να πουλήσουν την ημέρα των αλλαγών).

 

FTSE 25

Σε ένα σύντομο σχόλιο για τον FTSE 25 και αν υπάρχει ένα ζητούμενο σε αυτή τη χρονική στιγμή, αυτό είναι η παραμονή υψηλότερα των 148 – 150 μονάδων (κλείσιμο χθες 153,66 μονάδες). Με βάση αυτήν την παραμονή, η διαγραμματική εικόνα θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να εισέλθει η αγορά μας σε ένα νέο ανοδικό κύκλο.

 

Motor Oil

Στα 9,59 ευρώ, -1,13% έκλεισε χθες η μετοχή της Motor Oil, με το μεγάλο ζητούμενο από εδώ και πέρα να είναι η παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 9,30 – 9,40 ευρώ, στα οποία ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Απώλεια αυτών των στηρίξεων δε θα ήταν καλή εξέλιξη, αφού θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή ακόμη και προς τα επίπεδα των 8,20 – 8,30 ευρώ (ισχυρές στηρίξεις). Από την άλλη πλευρά, ο στόχος είναι η διάσπαση των 9,90 και 10,00 – 10,10 ευρώ, πολύ ισχυρές αντιστάσεις, η διάσπαση των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή στα επίπεδα των 11,00 – 11,10 ευρώ, πρόσφατα υψηλά.  

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

Δεν βρέθηκαν συναλλαγές σε πακέτα

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

07/03/16

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....