Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 09/09/15

 

Capital Controls - Χ.Α.

Θα ξεκινήσουμε με μια είδηση, αναφορικά με τα capital controls που ισχύουν στους έλληνες επενδυτές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές ότι αλλαγή στους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων των ελλήνων επενδυτών, θα πρέπει να αναμένεται με τη νέα κυβέρνηση και όχι σε αυτή τη φάση και μέσα στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Αν λοιπόν κανείς λάβει υπόψη τα δεδομένα, το χρόνο που χρειάζεται να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση κτλ, καταλήγει ότι η απαράδεκτη διαφορετική πολιτική μεταξύ ελλήνων και ξένων επενδυτών θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Οκτωβρίου.  

 

Τζίρος  

Από αυτά που κρατάμε χθες ήταν και η αύξηση του τζίρου (στα 40εκ ευρώ), σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες ημέρες (προχθές ο τζίρος ήταν μόλις 16εκ ευρώ). Ερωτηματικό είναι αν αυτή η αύξηση του τζίρου θα συνεχιστεί, κάτι αρκετά πιθανό ειδικά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι για να έχουμε μια αξιόπιστη άνοδο (μέχρι περίπου τις 800 – 850 μονάδες) απαιτείται ένας τζίρος περίπου κατά μέσο όρο στα 60 με 70εκ ευρώ και πάνω, ενώ για ακόμη υψηλότερα επίπεδα, εννοείται ότι ο τζίρος θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.  

 

Τράπεζες

Αν και η άποψη μας για τη μακροπρόθεσμη πορεία των τραπεζών (τουλάχιστον μέχρι και την ανακεφαλαιοποίηση 3) είναι γνωστή, εντούτοις είναι εξαιρετικά πιθανό το καλό κλίμα βραχυπρόθεσμα να συνεχιστεί (προσωπικά ούτε τις ακουμπάμε τις τραπεζικές μετοχές).

Σημειώνεται ότι και διαγραμματικά, μετά από αρκετά καιρό, ο τραπεζικός δείκτης δείχνει κάποια σημάδια ζωής, με αισθητά περιθώρια βραχυπρόθεσμης ανόδου, αν και οι κίνδυνοι είναι εξαιρετικά μεγάλοι, όσον αφορά τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία των τραπεζικών αξιών (πάντα εννοείται μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση 3).

 

Μυτιληναίος

Συνεχίστηκε χθες η καλή εικόνα για τη μετοχή του Μυτιληναίου, αν και έκλεισε μακριά από το υψηλό ημέρας στα 4,85 ευρώ, +1,25% (υψηλό ημέρας τα 4,99 ευρώ). Τεχνικά, όπως και σε αρκετές μετοχές του FTSE 25, υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης μετά από αρκετό καιρό, με το ζητούμενο σε αυτή τη φάση να είναι η οριστική διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 5,00 – 5,10 ευρώ, μια διάσπαση κλειδί για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Υψηλότερα, οι επόμενες αντιστάσεις στόχος είναι στα επίπεδα των 5,40 – 5,50 και 5,70 – 5,90 ευρώ (μεγάλης σημασία μακροπρόθεσμα επίπεδα).

 

ΕΧΑΕ

Σε ένα σύντομο τεχνικό σχόλιο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, μετά και τη νέα σημαντική άνοδο χθες (4,95 ευρώ, +5,10%), ο στόχος είναι η διάσπαση των μακροπρόθεσμων αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 4,90 – 5,00 ευρώ. Σε μικρή απόσταση και στα επίπεδα των 5,20 - 5,30 ευρώ υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά επίπεδα (και για τη μέσο – μακροπρόθεσμη τάση), επίπεδα στα οποία θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

8 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

17:00:26

2.824

0,191

539,384

GRIVALIA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.

14:40:52

1.669

8,16

13.619,04

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

11:36:01

100.000

0,525

52.500

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

07/09/15

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ANE  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

7 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

240

480

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....