Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 09/11/15

 

Ξένοι επενδυτές

Με τις ΑΜΚ των τραπεζών να βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πρέπει να σταθούμε στις πληροφορίες ότι αρκετοί ξένοι επενδυτές αν και έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις ΑΜΚ, εντούτοις την ίδια ώρα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς εξελίσσονται μετ’ εμποδίων. Γενικά δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, ασχέτως αν σε αυτή τη φάση επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς ή όχι. Βέβαια θα επαναλάβουμε ότι οι περισσότεροι από τους ξένους επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να βάλουν χρήματα στις ΑΜΚ των τραπεζών.

 

Hedge Funds

Σε συνέχεια του παραπάνω σχολίου, θα πρέπει πάντως να κρατήσουμε ότι αρκετοί από τους ξένους επενδυτές θα είναι κερδοσκοπικά “hedge funds” που θα βάλουν χρήματα, σκοπεύοντας σε ένα γρήγορο κέρδος. Και όπως έχει επισημανθεί αρκετές φορές στο GFF, αυτήν την παράμετρο θα πρέπει να την κρατήσουμε, αφού η ύπαρξη αρκετών κερδοσκοπικών funds θα αποτελεί μια εστία πιέσεων (όποτε οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται έστω και ελάχιστα υψηλότερα των τιμών της ΑΜΚ) και γενικά κατακόρυφης αύξησης της νευρικότητας.

 

660 – 670 μονάδες

Μετά το τελευταίο 4χ4 της αγοράς και το κλείσιμο την Παρασκευή στις 677 μονάδων, το πλέον κρίσιμο για την αγορά μας είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 660 – 670 μονάδων. Όπως είχε σημειωθεί και στο σχόλιο της στήλης «Κυνηγού» την Παρασκευή, αυτή η παραμονή είναι κρίσιμη, με δεδομένο ότι απώλεια αυτών των επιπέδων οδηγεί την αγορά στα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων, αισθητά δηλαδή χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, επόμενες ισχυρές στηρίξεις και χαμηλά που είχαν γίνει στις αρχές Αυγούστου.

 

ΕΤΕ  

Όπως ανακοινώθηκε, στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το reverse split και την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων!! Σημειώνεται ότι η αύξηση θα είναι μέχρι του ποσού των 4,6δις ευρώ. Τώρα όσον αφορά το reverse split, οι ενδείξεις είναι για μια αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλαιές, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά.   

ETE 2

Συνεχίζοντας με της Εθνικής Τράπεζας,  η Qatar National Bank εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο φαβορί για την τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία την Finansbank. Σημειώνεται ότι μαζί με την Qatar National Bank, ενδιαφέρον έχουν δείξει και η Garanti Bank και η Fibabanka. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι οι σύμβουλοι της Εθνικής για την πώληση της Finansbank, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ, αν και υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι οι τελικές προτάσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες, περίπου στα 2,8 με 3δις ευρώ. Από αυτά που δε θα πρέπει να παραβλέπουμε είναι ότι η Τουρκική λίρα από τις αρχές του χρόνου καταγράφει πτώση έναντι του δολαρίου, της τάξης του 20% και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των απωλειών παγκοσμίως, μετά το βραζιλιάνικο ρεάλ.  

 

ΟΠΑΠ

Από τα καυτά ζητήματα των επόμενων ημερών θα είναι αυτό του ΟΠΑΠ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει έκτακτη φορολογία 0,05 ευρώ ανά παιχνίδι. Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι θεωρητικά πέναλτι 110 εκατ. ευρώ θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ αν τελικώς φορολογήσει οριζοντίως κάποιο ή όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού. Ειδικότερα, αυτό αναφέρει η ρήτρα που έχει υπογραφεί το 2013 όταν ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΠΑΠ. Θυμίζουμε ότι τότε είχε επιβληθεί στην εταιρεία επιπλέον φόρος 30% στα μεικτά κέρδη της εταιρείας εκτός από τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο στα κέρδη των νικητών με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει στο μέλλον η φορολογική αντιμετώπιση του Οργανισμού. Βέβαια, στελέχη του ΥΠΟΙΚ λένε ότι αυτό που θα επιβληθεί θα είναι τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όχι φόρος. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα μπορέσει να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο εάν και εφόσον ο ΟΠΑΠ προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν και όλα δείχνουν ότι η εταιρεία δύσκολα θα κινηθεί νομικά, αφού κανείς δε θέλει να πει σε αντιδικία με το ελληνικό δημόσιο.

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα των αδειών, η σύμβαση του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο αναφέρει ρητά πως ο ΟΠΑΠ προσφέρει παίγνια, όπως το αθλητικό στοίχημα, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα ισχύσει αναφορικά με τις άδειες που θα χορηγηθούν, επίσης όπως ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι οι νέες άδειες να αφορούν σε διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο και πόκερ και όχι συνολικά το internet betting.

ΟΠΑΠ 2

Στα της τεχνικής ανάλυσης της μετοχής, η αλήθεια είναι ότι μετά τις πολύ κακές τελευταίες συνεδριάσεις, η διαγραμματική εικόνα έχει επιδεινωθεί, με μεγάλες πιθανότητες η πτώση της μετοχής, βραχυπρόθεσμα, να συνεχιστεί. Αν υπάρχει ένα ζητούμενο αυτή τη στιγμή, αφού είναι η επιστροφή υψηλότερα των 7,40 – 7,50 και κυρίως των 7,90 – 8,00 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για μια πτώση ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 6,00 – 6,10 ευρώ!! ειδικά αν το κλίμα στο Χ.Α. δεν είναι καλό και χαθούν και οι στηρίξεις στα επίπεδα των 7,00 - 7,10 ευρώ (κλείσιμο Παρασκευής 7,26 ευρώ).

 

Η απόδοση του S&P 500

Τέλος, να αναφερθούμε στις αποδόσεις του S&P 500:

Ειδικότερα, ο βασικότερος αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης, από την αρχή του χρόνου καταγράφει κέρδη 2,4%, με τον τελευταίο ένα μήνα να ήταν εξαιρετικά καλός, με μεγάλα κέρδη 8%, μετά από ένα αρκετό κακό 3ο τρίμηνο (το χειρότερο από το 2011).   

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

6 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

17:15:02

8.225.358

0,053

435.943,974

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

16:16:41

30

4,95

148,5

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

14:45:33

34.000

7,43

252.620

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

11:42:54

100

3,80

380

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

11:24:23

5.000.000

0,055

275.000

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

10:47:18

14.400

8,03

115.649,28

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

05/11/15

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

5 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

100

530

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

5 Νοε 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

1

527

Α

-

ΣΜΕ σε μετοχές

 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

5 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

15.000

54.300

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....