Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 09/12/15

 

Χ.Α. Alpha Bank – Eurobank

Φανερό θα λέγαμε ότι ήταν χθες οι κινήσεις στην αγοράς ενόψει της αλλαγής των σταθμίσεων των δεικτών και των rebalancing των δεικτών. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, το Χ.Α. αρχίζει και πάλι να γίνεται τραπεζοκεντρικό, με το να τίθενται σε εφαρμογή οι νέες σταθμίσεις για την Alpha Bank και την Eurobank (σημαντική είναι και η σημερινή ημέρα).  Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή εικόνα της αγοράς, με πτώση σε όλα τα μη – τραπεζικά χαρτιά του FTSE 25 και τοποθετήσεις - αγορές από την άλλη πλευρά σε Alpha Bank και Eurobank. Στα πλαίσια των όσων γράφουμε, φαίνεται και στον τζίρο ότι υπήρχε μια σχέση μεταξύ του τζίρου που έγινε στις δύο τραπεζικές μετοχές (50εκ ευρώ) και του τζίρου που έγινε στις υπόλοιπες μη - τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 (συνολικός τζίρος 92εκ ευρώ).

Βέβαια πέραν των παραπάνω, φάνηκε και στις δύο αυτές τραπεζικές μετοχές ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές πωλήσεις (και οι δύο τράπεζες έκλεισαν σε απόσταση από το υψηλό ημέρας), κάτι απόλυτα φυσιολογικό λόγω του όγκου των νέων μετοχών που μπαίνουν.

FTSE 25

Eν τάχει αφού υπάρχει και σχόλιο στη στήλη «Κυνηγός», άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο FTSE 25 έκλεισε χαμηλότερα των 180 – 181 μονάδων (κλείσιμο 171,75 μονάδες), με κίνδυνο ο δείκτης να πέσει μέχρι τα επίπεδα περίπου των 162 – 163 μονάδων, όπου βρίσκονται οι επόμενες καθοριστικές στηρίξεις (σε αυτά τα επίπεδα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση).

Πειραιώς

Απόλυτα προβλεπόμενη ήταν η χθεσινή εικόνα της Πειραιώς, με κλείσιμο στο -30%, στα 0,462 ευρώ, με ανεκτέλεστο 564εκ μετοχές. Μια από τα ίδια αναμένεται και σήμερα, με το σημερινό -30% να είναι 0,324 ευρώ. Από την Πέμπτη και βλέπουμε….. αφού πλέον θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι πωλητές στις τιμές της ΑΜΚ και χαμηλότερα. Αν και όπως φάνηκε και από την Alpha Bank και την Eurobank, όλα δείχνουν ότι οι μετοχές (ΠΕΙΡ, ΕΤΕ) θα δουν τιμές χαμηλότερες των τιμών των ΑΜΚ.  

ΕΤΕ

Στα πλαίσια των όσων, αναμενόμενων, έγιναν στην Πειραιώς κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να περιμένουμε οι επενδυτές και για την ΕΤΕ, αφού όσο και αν προσπαθεί να κρατήσει τώρα η μετοχή, από τη Δευτέρα 14/12, όταν και θα μπουν οι μετοχές, θα αρχίσει η πτώση μέχρι την τιμή της ΑΜΚ  ….. και μετά βλέπουμε….. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι χθες βγήκε η κατανομή των μετοχών από την ΑΜΚ, με τους ιδιώτες επενδυτές να παίρνουν από την ΑΜΚ όσες μετοχές ζήτησαν.

Τράπεζα Αττικής

Την κακία μας δε μπορούμε θα την πούμε. Δηλαδή αν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανοίξει τις συναλλαγές που έγιναν κατά τις τελευταίες ημέρες στη μετοχή της Αττικής, δε θα βρει τίποτα ύποπτο; Δηλαδή η μετοχή ανέβηκε προς τα 0,30 ευρώ (για ευνόητους λόγους, σε αυτήν την τιμή γίνεται η ΑΜΚ) χωρίς εντολές αγοράς από την ίδια την τράπεζα;  Αλλά θα μας πείτε. Η πρώτη φορά είναι που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ή μόνο στην Αττικής γίνονται αυτά.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

8 Δεκ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

16:30:23

57.656

0,600

34.593,6

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

14:34:37

8.969

0,847

7.597,6399

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

11:06:50

374.298

1,88

705.551,73

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

07/12/15

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

7 Δεκ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.500

3.393

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. ΣΥΜΒ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΤΑΥΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

7 Δεκ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

4.000

6.120

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

7 Δεκ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

5.605

98.286,8

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....