Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 10/09/15

 

Ανακεφαλαιοποίηση ακόμη και το πρώτο τρίμηνο του 2016

Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι πληροφορίες οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία πάει για το τέλος του χρόνου, πιθανόν και το πρώτο τρίμηνο του 2016 (κακό και αυτό για την ελληνική οικονομία – αναφορικά με την απόσυρση των capital controls). Όλα δείχνουν ότι οι λόγοι είναι δύο. Αφενός ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πολιτικά στη χώρα, αφετέρου και κατά την άποψη μας το πιο σημαντικό ότι υπάρχουν έντονες πιέσεις από τους νυν μετόχους (κάποια συγκεκριμένα ξένα fund έχουν προχωρήσει μέχρι και σε “lobbying” στην ΕΚΤ).  

 

Τα Cocos

Σύμφωνα με αρκετά άρθρα – αναλύσεις που υπάρχουν, ένα από τα κλειδιά για το αν θα μπουν ή όχι νέοι ξένοι επενδυτές στην επένδυση είναι κατά πόσον στο τέλος της διαδικασίας τα Cocos θα μετατραπούν σε κεφαλαιακές αξίες ή όχι. Κατά την άποψη μας, τα κλειδιά είναι δύο και όχι τα Cocos. Ειδικά μετά τα όσα έχουν συμβεί στις τελευταίες ΑΜΚ, τα κλειδιά είναι το discount που θα δοθεί στους νέους μετόχους, δηλαδή οι τιμές στις οποίες θα γίνουν οι νέες ΑΜΚ και φυσικά αν η χώρα έχει επιτέλους έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα της και δείχνει πραγματικά σημάδια ανάκαμψης (απαραίτητο για να συμβεί αυτό η πολιτική σταθερότητα).

 

Warrants

Σε μια σύντομη αναφοράς μας στα Warrants, θα παραπέμψουμε σε παλαιότερα σχόλια μας για το τι σημαίνει για τα Warrants οι νέες επερχόμενες νέες ΑΜΚ των τραπεζών. Απλά πρόκειται για δικαιώματα με αστρονομικά “exercise prices”, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όσο θα πλησιάζουν στη λήξη τους, τόσο η τιμή τους θα τείνει στο μηδέν (όχι ότι απέχουν και πολύ).

 

ΟΠΑΠ

«Κομμένη» θα είναι αύριο η μετοχή του ΟΠΑΠ για το προμέρισμα ύψους 0,17 ευρώ (προ φόρου 10%), με τα βλέμματα από άποψης τεχνικής ανάλυσης να είναι στραμμένη στις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 7,80 – 8,00 ευρώ (η σημασία των οποίων επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά). Πάντως σημειώνεται ότι η συνολική διαγραμματική εικόνα (slopes, SMA, trends, overall GFF system etc) βελτιώνεται …. Όλα δείχνουν ότι σύντομα η μετοχή θα κινηθεί προς τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 8,50 – 8,60 ευρώ, όπου ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών.  

 

ΕΥΔΑΠ

Με σημαντικά κέρδη 4% έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (στα 5,46 ευρώ). Αυστηρώς τεχνικά ο στόχος είναι πλέον η διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 5,80 – 5,90 ευρώ. Σημειώνεται ότι διάσπαση και αυτών των αντιστάσεων θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, ανοίγοντας το δρόμο για κίνηση προς τις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των ………….

 

Nikkei

Κλείνοντας με τον Nikkei, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χθεσινή εντυπωσιακή άνοδος (+7,7%) ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2008.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

9 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

13:56:25

23.320

4,55

106.140,98

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ

11:23:27

20.000

4,70

93.916

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ

10:55:02

100.000

5,03

503.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

08/09/15

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΠΕΤΑΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΕΤΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

8 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

4.750

11.870,75

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ANE  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

8 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

285

570

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....