Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 10/11/15

 

Αισιοδοξία πάντα στα επιτελεία των τραπεζών

Παρά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, στα επιτελεία των τραπεζών εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι αυτό δε θα επηρεάσει τη διαδικασία των ΑΜΚ, με τα χρήματα για το βασικό σενάριο να έχουν βρεθεί και το βάρος να πέφτει σε ότι καλύτερο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα λένε τα ίδια τα στελέχη, οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές που θέλουν να ασχοληθούν με τις ΑΜΚ, το έχουν αποφασίσει και η απόφαση τους δεν αλλάζει, ασχέτως της ανησυχίας που δημιουργούν τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης.   

 

Τράπεζες

Στα των τραπεζών πάντα, σήμερα οι ελληνικές τράπεζες θα λάβουν την επίσημη ενημέρωση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το τι αποδέχεται και τι απορρίπτει από τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης που κατέθεσαν. Πάντως οι τελικές ανακοινώσεις δεν πρόκειται να αλλάξουν σχεδόν καθόλου τα σχέδια των τραπεζών, αφού δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις στα όσα ξέρουμε.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα capital plans που έστειλαν στην Φρανκφούρτη, έδρα του SSM, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες περιέγραψαν πώς θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, συνολικού ύψους 14,4 δισ. ευρώ που προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο της ολοκληρωμένης άσκησης αξιολόγησης (stress tests και AQR) και σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε και όπως γράψαμε παραπάνω, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενστάσεις και εκπλήξεις που θα πρέπει να περιμένουμε.

 

Τα λεφτά είναι λίγα για τους ξένους ……

Και στα πλαίσια των παραπάνω για την αισιοδοξία που υπάρχει ότι θα βρεθούν τα κεφάλαια, αν και όπως έχουμε ξαναγράψει το συνολικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης για τα μεγέθη του ελληνικού χρηματιστηρίου (και την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών) είναι μεγάλο, εντούτοις δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι για κάποια ξένα funds, 200 και 300εκ ευρώ δεν είναι και τόσα πολλά χρήματα, για το μέγεθος των συνολικών κεφαλαίων που διαχειρίζονται. Σε κάθε περίπτωση και όπως είχε γραφθεί χθες στη στήλη «Κυνηγός», από όλους μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κλειδί για τη μέσο-μακροπρόθεσμη πορεία των τραπεζικών μετοχών, όπως και της αγοράς είναι το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα και την ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα.

 

Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Συνεχίζοντας με τις τράπεζες, εμείς πάντως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι τιμές των ΑΜΚ, τουλάχιστον σε κάποιες από τις περιπτώσεις θα γίνουν σε νέα ιστορικά χαμηλά. Και αυτό γιατί οι επενδυτές που θα βάλουν τα χρήματα τους έχουν και το «καρπούζι και το μαχαίρι» και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, ότι τουλάχιστον σε κάποιες από τις περιπτώσεις, θα ζητήσουν μεγάλο discount.

 

Μυτιληναίος

Στα 4,65 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή του Μυτιληναίου, με τη διαγραμματική εικόνα να έχει τελευταία επιβαρυνθεί, όπως συμβαίνει και σε αρκετές μετοχές του FTSE 25. Η προσοχή στρέφεται στις επόμενες στηρίξεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμαστούν σύντομα. Ειδικότερα, είναι αρκετά πιθανό να έχουμε σύντομα κίνηση μέχρι τα επίπεδα των 4,30 – 4,35 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε θα υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουμε ακόμη και για απώλεια των επόμενων στηρίξεων στα επίπεδα των 3,90 – 4,00 ευρώ.

S&P 500: Οι πρώτες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες

Και θα κλείσουμε με ένα θέμα από τις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα τον S&P 500. Ειδικότερα, θα αναφέρουμε τις 7 πρώτες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες του S&P 500.

Apple: 682δις

Google: 527δις δολάρια

Microsoft: 434δις δολάρια

Exxon Mobil: 358δις δολάρια

Facebook: 308δις δολάρια

Amazon: 306δις δολάρια

General Electric: 298δις δολάρια

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

9 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

16:41:17

34.000

7,41

251.940

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

15:51:19

5.000.000

0,054

267.500

ΟΤΕ Α.Ε.

14:44:23

30.000

8,87

266.100

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

06/11/15

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

6 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.912.721

61.854,87

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

6 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.912.721

65.032,51

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....