Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 11/11/15

 

Μουρμούρες σε ξένους επενδυτές

Όπως είχαμε γράψει και τη Δευτέρα. Ασχέτως της αισιοδοξίας που υπάρχει στην ελληνική πλευρά, οι ξένοι επενδυτές δε βλέπουν τις τελευταίες ημέρες με καθόλου καλό μάτι τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Και μπορεί όλοι να είναι σίγουροι ότι σε αυτή τη φάση θα υπάρξει συμφωνία, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις μέσο – μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας.  Και αυτές τις ενστάσεις δε θα πρέπει να τις παραβλέπουμε, ειδικά τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των ΑΜΚ των τραπεζών.

 

Τραπεζικός Δείκτης

Όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη Παρασκευή και μετά και την απώλεια των στηρίξεων στα επίπεδα των 200 – 205 μονάδων και χθες των 190 – 192 μονάδων (κλείσιμο 178,51 μονάδων, -12,73%), βρισκόμαστε στο δρόμο προς αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Θυμίζουμε ότι ο επόμενος στόχος, δηλαδή οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις, βρίσκονται στα επίπεδα των 160 – 165 μονάδων, δηλαδή περίπου 10-12% χαμηλότερα και βλέπουμε (κάπου εκεί θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση).

 

660 – 670 μονάδων

Μετά και τη νέα χθεσινή πτώση, το κλειδί είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 660 – 670 μονάδων (κλείσιμο 672,19 μονάδες), απώλεια των οποίων όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων. Να σημειωθεί ότι πριν από αυτές τις ισχυρές στηρίξεις, υπάρχουν κάποιες στηρίξεις και στα επίπεδα των 640 και 620 μονάδων.

 

ΕΧΑΕ

Στα 5,15 ευρώ, -1,72% έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΧΑΕ, με τις επόμενες συνεδριάσεις να είναι εξαιρετικά κρίσιμες, στην προσπάθεια προάσπισης των θετικών διαγραμματικών ενδείξεων που υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση, η πρώτη προτεραιότητα είναι να μείνει η μετοχή υψηλότερα των 5,00 – 5,10 ευρώ, επίπεδα στα οποία υπάρχουν από τον ΚΜΟ 200 ημερών, ως ένα από τα σημαντικότερα μακροπρόθεσμα επίπεδα (εβδομαδιαίο διάγραμμα). Απώλειες των παραπάνω στηρίξεων, μαζί με την απώλεια των επόμενων στηρίξεων στα επίπεδα των 4,85 – 4,90 ευρώ, θα έκρυβε μεγάλους κινδύνους για μια πτώση μέχρι τα επίπεδα των 4,30 – 4,40 ευρώ.

 

Frigoglass

Αποτελέσματα 9μηνου δημοσίευσε χθες η εταιρεία της Frigoglass, με την άποψη μας να παραμένει εξόχως αρνητική, λόγω της χρηματοοικονομικής κατάστασης του ομίλου. Ειδικότερα, συνολικές υποχρεώσεις ύψους 513εκ ευρώ (εκ των οποίων τα 350εκ ευρώ δάνεια), με τα ίδια κεφάλαια να έχουν μειωθεί (λόγω των ζημιών) στα 37,7εκ ευρώ. Στα αποτελέσματα χρήσεων, ζημίες 16,7εκ ευρώ.   Θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Με αναλογία συνολικές υποχρεώσεις προς ίδια κεφάλαια στο 13,6χ, δεν νομίζουμε ότι μπορεί να θεωρεί κανείς αισιόδοξο το μέλλον …..

Σενάρια πάντα και για συγχώνευση με Coca Cola….

 

 

Συνεταιριστικές Τράπεζες

Σε μια διαφορετική είδηση, μέχρι τις 20 του μήνα, δηλαδή περίπου 9 ημέρες ακόμη, έχουν χρονικό περιθώριο οι 10 εναπομείνασες συνεταιριστικές τράπεζες για να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα σχέδια κεφαλαιακής τους αποκατάστασης, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται κάτω από το 8% σε επίπεδο εποπτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όσες παρουσιάσουν βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης θα αποφύγουν τα χειρότερα, με το νέο νόμο της ανακεφαλαιοποίησης να επιτρέπει την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στα μερίδιά τους, αλλά και ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, η διαδικασία προβλέπει ότι αρχικά, το κάθε συνεταιριστικό πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να στραφεί στην τοπική κοινωνία και τους μεριδιούχους του, ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή του επάρκεια, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό τον τοπικό του χαρακτήρα κατά το δυνατόν στο ακέραιο. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, η τράπεζα θα αναζητήσει την ενίσχυση των κεφαλαίων της σε στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα λάβουν πρώτα την έγκριση της ΤτΕ για να μετέχουν και εφόσον ενισχύσουν την τράπεζα θα έχουν ανάλογο ρόλο και στη διοίκησή της. Τέλος, οι κεφαλαιακές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το πιθανότερο σενάριο), κάτι που επίσης θα έχει ως αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις την είσοδό του ως βασικού μεριδιούχου στην τράπεζα. Φυσικά ένα πιθανό σενάριο είναι η συγχώνευση των τραπεζών, με σενάρια, για όσες δε χαρακτηριστούν βιώσιμες, να σπάσουν σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

10 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

17:02:44

1.569.800

0,170

266.866

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

16:53:53

22.330.174

0,170

3.796.129,58

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

16:19:58

6.300.000

0,043

270.900

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

09/11/15

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

9 Νοε 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

5

2.625

Π

-

ΣΜΕ σε μετοχές

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

9 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

500

2.620

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....