Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 13/06/16

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Στο 23% φθάνουν πλέον οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, μετά τη συμφωνία του Eurogroup και μέσα σε μόλις 14 συνεδριάσεις «(11 πτωτικές). Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 47,74  μονάδες (με τη μεγαλύτερη πτώση όλες αυτές τις ημέρες). Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 45,5 – 46 μονάδων, στηρίξεις οι οποίες είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν ακόμη και σήμερα. Και δεν κρύβουμε ότι με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες σε αυτές τις στηρίξεις.

 

Ακόμη χαμηλότερα, οι επόμενες στηρίξεις βρίσκονται στα επίπεδα των 42 -  43 μονάδων. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι απώλεια όλων αυτών των στηρίξεων θα ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τραπεζικό δείκτη και συνολικά για την αγορά.

 

 

 

 

Δεν εκπλήσσει η ταλαιπωρία

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως και αν και παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς μέσο – μακροπρόθεσμα, εντούτοις η βραχυπρόθεσμη ταλαιπωρία της αγοράς κατά τις τελευταίες περίπου 2,5 εβδομάδες και ουσιαστικά μετά το Eurogroup, σε καμία περίπτωση δε μας εξέπληξε. Αφενός ο κανόνας: «αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση» και αφετέρου και μόνο το γεγονός ότι όλοι ήταν αισιόδοξοι για την άμεση πορεία της αγοράς μετά τη συμφωνία του Eurogroup (άλλος ένας κανόνας – όταν όλοι είναι αισιόδοξοι καλό είναι κανείς να κρατάει μικρό καλάθι), δικαιολογούν τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμείς μέσο – μακροπρόθεσμα παραμένουμε θετικοί για την πορεία της αγοράς, με επόμενο – μεσοπρόθεσμο - στόχο τα επίπεδα των 680 - 700 μονάδων.

 

 

 

BREXIT

 

Βέβαια πέραν της εσωτερικής ειδησεογραφίας, ο κυριότερος λόγος για την πτώση της Παρασκευής και τη πιθανή συνέχιση της ταλαιπωρίας τις αγοράς τις προσεχείς ημέρες είναι το δημοψήφισμα για το BREXIT, το οποίο επηρεάζει αρνητικά όλες τις αγορές (κυρίως τις ευρωπαϊκές) κατά τις τελευταίες ημέρες. Για την ιστορία, την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (το αποτέλεσμα θα είναι γνωστά τα ξημερώματα της Παρασκευής). Αν και πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. (παρά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις), εντούτοις για περίπου 8 συνεδριάσεις ακόμη θα μπορούσε να επικρατήσει αρκετά μεγάλη αναστάτωση στις αγορές. 

 

Και θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Το χειρότερο που θα μπορούσε να βρει την αγορά μας τώρα είναι μια διεθνής, μεγάλη, οικονομική – χρηματιστηριακή κρίση.

 

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Προβληματισμό προκαλεί κατά τις τελευταίες ημέρες η πορεία των τραπεζικών μετοχών, όπως και της Τράπεζας Πειραιώς, με κλείσιμο την Παρασκευή στα 0,229 ευρώ, -12%. Πλέον η προσοχή στρέφεται στις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,214 – 0,216 ευρώ, στηρίξεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε θα μιλούσαμε για την πλήρη επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας. Από την άλλη πλευρά, το ζητούμενο είναι η σταδιακή επιστροφή υψηλότερα των 0,249 – 0,25 ευρώ και εν συνεχεία υψηλότερα των 0,254 – 0,256 ευρώ. Και με βάση αυτές τις επιστροφές θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και πάλι, τουλάχιστον, για τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,30 – 0,31 ευρώ.

 

 

 

BREXIT - Λίου

 

Επανερχόμενοι στο ζήτημα του BREXIT και για να καταλάβει κανείς πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αρκεί να δει τα όσα είπε ο αμερικανός υπουργός οικονομικών. Ειδικότερα, τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες ενός Brexit στην παγκόσμια οικονομία έκρουσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου. «Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ευρώπης, της Βρετανίας και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και για τη γεωπολιτική σταθερότητα, εάν η Βρετανία αποφασίσει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Λιού σε συνέντευξή του. 

 

«Εάν η ψήφος κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, το μόνο που διακρίνω είναι αρνητικές οικονομικές συνέπειες». Οι προειδοποιήσεις του κ. Λιού έρχονται να προστεθούν στις εκκλήσεις ηγετών και πολιτικών αξιωματούχων εντός και εκτός Ε.Ε. για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Οι αγορές κλονίζονται τις τελευταίες ημέρες, λόγω της αβεβαιότητας και ανησυχιών για το ενδεχόμενο ενός Brexit. Η στερλίνα υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στο «στρατόπεδο» εκείνων που επιθυμούν μια Βρετανία εκτός Ευρώπης.

 

Ο κ. Λιού επανέλαβε τη θέση του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα, η Βρετανία θα πρέπει να περιμένει πρώτα τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. πριν από μια νέα εμπορική συνθήκη για τη Βρετανία. «Και αυτό δεν θα ήταν θετική εξέλιξη για τη Βρετανία», κατέληξε ο κ. Λιού.

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

13 Ιουν 2016 16:30: Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. (ΓΕΔ) Γενική Συνέλευση, Έδρα εταιρείας: Κηφισού 6 Αιγάλεω, Αθήνα

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

10 Ιουν 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

16:46:47

310.000

2,20

682.000

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

16:40:05

500.000

2,21

1.105.000

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

16:33:31

3.100

0,180

558

FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

16:32:51

2

3,50

7

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

15:07:47

2.000.000

0,172

344.000

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

11:00:22

250.000

2,32

580.000

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

10:56:32

200.000

2,34

468.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

09/06/16

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....