Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 13/10/15

 

Τράπεζες – Ανακεφαλαιοποίηση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε εμπιστευτική ενημέρωση των διοικήσεων των εγχώριων τραπεζών θα προχωρήσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός για την πορεία του stress test. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αν και δε θα δοθούν νούμερα στους επιτελείς των τραπεζών, εντούτοις η περιγραφή των τεχνικών παραμέτρων και των μακροοικονομικών παραδοχών της άσκησης θα επιτρέψει στις τράπεζες να σχηματίσουν μια καλή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα. Στη βάση των στοιχείων που θα δοθούν, οι τράπεζες θα μπορέσουν να οριστικοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προσέλκυση επενδυτών. Τα τελικά αποτελέσματα του stress test θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και εν συνεχεία οι τράπεζες θα έχουν περίπου ένα μήνα για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες μέσω αυξήσεων κεφαλαίου …. Βέβαια όπως από την πρώτη στιγμή σημειώνεται από το GFF, η αισιοδοξία ότι με ευκολία θα βρεθούν τα χρήματα από τους ιδιώτες ίσως να αποδειχθεί και υπερβολική, με μεγάλες πιθανότητες στο τέλος οι ΑΜΚ να καλυφθούν από το ΤΧΣ.

 

FTSE 25

Σε ένα σύντομο τεχνικό σχόλιο για τον FTSE 25, σε συνάρτηση και με τα όσα είχανε γραφθεί χθες στη στήλη «Κυνηγός», αισιοδοξία συνεχίζει να δημιουργεί η συνεχής βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας του δείκτη, ο οποίος θυμίζουμε ότι αφήνοντας πίσω τις 195 – 197 μονάδες (κλείσιμο χθες 202,51 μονάδες), ετοιμάζεται για μια κίνηση προς τις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 215 – 220 μονάδων, κάτι το οποίο σημαίνει για την αγορά μια άνοδος για την αγορά περίπου μέχρι τα επίπεδα των 750 – 770 μονάδων περίπου.  

 

Alpha Bank

Σε ένα σύντομο σχόλιο και όσο νόημα έχει η τεχνική ανάλυση για τις τραπεζικές μετοχές, το κλειδί είναι η διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 0,122 – 0,128 ευρώ (κλείσιμο 0,108 ευρώ – όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα, η διαγραμματική εικόνα είναι εντελώς αρνητική). Πάντα θεωρητικά (μιας και μιλάμε για τον τραπεζικό κλάδο), μια τέτοια διάσπαση θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και οδηγός για μια περαιτέρω, σημαντική άνοδο.

 

Τιτάνας

Χωρίς σε καμία περίπτωση να μας εκπλήσσει (σύμφωνα και με τα όσα έχουμε γράψει στα προηγούμενα σχόλια μας), συνεχίζεται η κίνηση της μετοχής στα όρια των 20,00 – 21,00 ευρώ (πρέπει με κάθε τρόπο να μείνει υψηλότερα - μεγάλης σημασία μακροπρόθεσμα επίπεδα – τελευταίο κλείσιμο 20,60 ευρώ, +2,95%). Θυμίζουμε ότι χαμηλότερα έχουμε τα επίπεδα των 18,70 – 19,00 ευρώ, απώλεια των οποίων θα οδηγούσε τη μετοχή προς τα επίπεδα των 15,50 – 15,60 ή και 15,00 ευρώ (επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις - όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση).

 

Fourlis

Αν και δεν είναι από τις μετοχές που συμπαθούμε από άποψης θεμελιωδών στοιχείων, όσον αφορά την τεχνική ανάλυση, η εικόνα έχει κάποια σημάδια βελτίωσης, με την προσοχή σε αυτή τη φάση να είναι στραμμένη στη «μάχη» για διάσπαση των 2,65 - 2,70 ευρώ (2,67 ευρώ, -0,37%). Σημειώνεται ότι μια τέτοια διάσπαση θα οδηγήσει τη μετοχή προς τα επίπεδα των 2,90 – 2,93 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις), όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

DAX

Θα κλείσουμε με τον DAX και ένα ενδιαφέρον διάγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα στατιστικά για τις μεγαλύτερες διορθώσεις των τελευταίων ετών, στα πλαίσια των bull markets.

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

12 Οκτ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

12:14:49

350.000

7,95

2.782.500

ΟΤΕ Α.Ε.

11:14:25

40.000

8,60

344.000

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

09/10/15

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μετόχων

Ο Ιδιος

9 Οκτ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

6.791

11.205,15

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

9 Οκτ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

145.212

3.405,67

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....