Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 14/04/16

 

550 – 560 μονάδες …

Προβλεπόμενο σε μεγάλο βαθμό το πρώτο σχόλιο μας, αφού μετά τη χθεσινή πτώση, θα σταθούμε στη γνωστή ανάγκη επιστροφής του ΓΔ υψηλότερα των 550 - 560 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 548,83 μονάδες).  Παραμονή χαμηλότερα αυτών των επιπέδων θα μας προβλημάτιζε, αν και το ακόμη πιο σημαντικό είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 520 – 530 μονάδων, απώλεια των οποίων κρύβει τεράστιους κινδύνους.

Τραπεζικός Δείκτης

Σε ένα σύντομο σχόλιο για τον τραπεζικό δείκτη, η παραμονή υψηλότερα των 36 – 36,5 μονάδων θα είναι το ζητούμενο (κλείσιμο χθες στις 38,10 μονάδες, -4,63%), απώλεια των οποίων, αν και σίγουρα ο δείκτης είναι ο πιο ευμετάβλητος στο Χ.Α., θα δημιουργούσε μεγάλη ανησυχία για τη συνέχεια, οδηγώντας και πάλι σε πλήρη επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας του δείκτη.  

Τράπεζα Πειραιώς

Διαγραμματικά, ανησυχία προκαλεί η τελευταία πτώση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, με κλείσιμο χθες στα 0,18 ευρώ (-6,25%) και μεγάλη ανάγκη η μετοχή να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υψηλότερα των 0,19 – 0,195 ευρώ. Αδυναμία να συμβεί αυτό, οδηγεί τη μετοχή στις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 0,16 – 0,165 ευρώ και ακόμη χαμηλότερα στα 0,145 ευρώ, με κίνδυνο πλήρους αναστροφής της τάσης σε αρνητική και πάλι.

 

Οι μικροεπενδυτές είναι αισιόδοξοι …

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπάρχει πάντως και κάτι το οποίο μας ανησυχεί. Ότι μέχρι στιγμής και παρά την τελευταία πτώση της αγοράς, η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών παραμένει αισιόδοξη για τη συνέχεια ….. και ότι στο τέλος θα βρεθεί άκρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και η αγορά θα πάει υψηλότερα. Και πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου, όσο οι επενδυτές δεν πανικοβάλλονται να πουλήσουνε και είναι μέσα στην αγορά, τόσο πιο επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση.

Χρυσός

Και σε ένα σύντομο σχόλιο για το χρυσό, κρατάμε ότι προσφάτως έμεινε υψηλότερα των σημαντικών στηρίξεων στα επίπεδα των 1.220 δολαρίων, καθώς και το γεγονός ότι το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υψηλότερα των 1.240 δολαρίων, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει τα χρυσό μέχρι τα επίπεδα των 1.320 – 1.330 μονάδων, όπου βρίσκονται οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις.  

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

13 Απρ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

Τύπος

FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε.

13:30:31

30.000

17,98

539.400

20

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

11/04/16

ΚΟΡΡΕΣ A.E. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Ο Ιδιος

12 Απρ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

110

347

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....