Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 17/02/16

 

Short covering

θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι ένα μεγάλο μέρος της τελευταίας αντίδρασης των τραπεζών και κατ’ επέκταση του Χ.Α. είχε σχέση με ένα εκτεταμένο “short covering”, με αρκετές από τις ανοιχτές θέσεις των τραπεζών που είχαν ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες να κλείνουν.

Τώρα μη ρωτήσει κανείς αν αυτές οι θέσεις είχαν ανοίξει νόμιμα. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση …. Το θέμα είναι ότι είχαν ανοίξει και αρκετές από αυτές έκλεισαν βίαια, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με τη μέσο - μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς να παραμένει απολύτως αρνητική.

Μη – τραπεζικά χαρτιά …

Και σε αυτό που εμείς έχουμε επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες είναι η πορεία των μη – τραπεζικών μετοχών, στις οποίες φάνηκε ότι το κλίμα στο Χ.Α. (μέσο – μακροπρόθεσμα) παραμένει αρνητικό (δεν έδωσαν την άνοδο που θα περιμέναμε – πάντα μέχρι νεοτέρας).  Και όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, δεν αποκλείουμε αυτή η μέτρια εικόνα των μη – τραπεζικών μετοχών όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε άλλα, να έχει σχέση με την επικείμενη υποβάθμιση του Χ.Α. το Μάρτιο από τον οίκο FTSE.

Κλειδί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Σε κάθε περίπτωση κλειδί για την πορεία του Χ.Α., παραμένει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν παρά πολλά. Βέβαια με τη διαπραγμάτευση να φαίνεται ότι θα κρατήσει πολύ καιρό, η μεταβλητότητα (volatility) αναμένεται να παραμείνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με τα βλέμματα παράλληλα στραμμένα και στην πορεία των διεθνών αγορών.   

ΟΠΑΠ

Και μια από τις αρκετές μη – τραπεζικές μετοχές που έχουν φανεί αδύναμες τελευταία είναι αυτή του ΟΠΑΠ, με κλείσιμο χθες στα 5,55 ευρώ, -2,29%. Στα πλαίσια των προηγούμενων σχολίων μας, το ζητούμενο είναι η επιστροφή υψηλότερα των 5,80 – 6,00 ευρώ ή στη χειρότερη περίπτωση να μη χαθούν, οριστικά, τα επίπεδα των 5,50 – 5,55 ευρώ (στα όρια των οποίων κινείται η μετοχή). Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος κατακόρυφης πτώσης της μετοχής, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να βρίσκονται ουσιαστικά στα επίπεδα των 5,00 – 5,20 ευρώ και κυρίως στα επίπεδα των 4,50 – 4,60 ευρώ και 4,00 – 4,20 ευρώ.

ΕΧΑΕ

Μετά την τελευταία αντίδραση, το ζητούμενο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ είναι η παραμονή υψηλότερα των 4,00 – 4,10 ευρώ (κλείσιμο 4,25 ευρώ, +2,16%), έτσι ώστε να αρχίσει να βελτιώνεται κάπως η διαγραμματική εικόνα και η μετοχή να επιχειρήσει να κινηθεί υψηλότερα των 4,50 – 4,60 ευρώ και εν συνεχεία η προσέγγιση των 4,90 – 5,00 ευρώ (όλες πολύ ισχυρές αντιστάσεις). Χαμηλότερα των 4,00 ευρώ, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 3,70 – 3,75 ευρώ, οι οποίες αν χαθούν και αυτές πάμε για τις στηρίξεις στα επίπεδα των 3,00 – 3,20 ευρώ.

 

Πετρέλαιο

Από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν χθες ήταν φυσικά η ανακοίνωση ότι Σαουδική Αραβία και Ρωσία πάγωσαν την παραγωγή πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την κατρακύλα των τελευταίων μηνών. Πάντως αν και τώρα δεν καταφέρει το πετρέλαιο, θα είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη του πόσου αρνητική είναι η τάση στην τιμή του «μαύρου χρυσού». Μάλιστα, απο αυτά που κρατάμε από χθες ήταν ότι λίγο πριν τις ανακοινώσεις το πετρέλαιο κατέγραφε μεγάλη άνοδο και βρέθηκε ακόμη και στα 31,5 δολάρια, κέρδη τα οποία όχι μόνο χάθηκαν, αλλά και το πετρέλαιο γύρισε πτωτικά (βρέθηκε και κάτω από τα 29 δολάρια).

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

16 Φεβ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

15:16:54

34.600

3,52

121.681,28

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

15/02/16

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

15 Φεβ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

6.800

21.585,88

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

15 Φεβ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

43.750.000

35.000.000

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....