Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 17/08/15

 

660 – 680 μονάδες

Μετά την τελευταία 3ήμερη πτώση και το νέο -1,90% της Παρασκευής (στις 674 μονάδες, χαμηλό ημέρας 665 μονάδες), η προσοχή στρέφεται και πάλι στα μεγάλης σημασία μακροπρόθεσμα επίπεδα (στηρίξεις) στα επίπεδα των 660 – 680 μονάδων. Όπως σταθερά γράφουμε εδώ και πολύ καιρό, απώλεια αυτών των επιπέδων μπορεί να οδηγήσει την αγορά στα χαμηλά των 600 – 610 μονάδων, ενώ απώλεια και αυτών των στηρίξεων κινδυνεύει να φέρει την αγορά χαμηλότερα των 500 μονάδων.  

 

Πολιτικός κίνδυνος

Αν και η τελευταία απόφαση του Eurogroup είναι σε γενικές γραμμές θετική, εντούτοις η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και φυσικά για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας όπου όλα είναι ρευστά. Μάλιστα, δεν κρύβουμε ότι με την κατάσταση να είναι αυτή που είναι, εν αναμονή ψήφου εμπιστοσύνης και με μεγάλες πιθανότητες να έχουμε σύντομα πρόωρες εκλογές, πολύ δύσκολα θα μπορούσε αυτό το χρηματιστήριο να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα. Βέβαια, αν σε κάποια κέντρα αποφάσεων είναι γνωστό ότι για παράδειγμα πάμε για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας (λέμε τώρα), τότε θα μπορούσαμε να έχουμε μια άνοδο της αγοράς, στα πλαίσια μιας προεξόφλησης αυτών των εξελίξεων.

 

Ξένοι επενδυτές

Στα πλαίσια των παραπάνω, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με capital controls τους έλληνες επενδυτές και τόσο χαμηλούς τζίρους, κάποιοι ξένοι επενδυτές κάνουν ότι θέλουν στην αγορά μας. Δεν αποκλείουμε, λοιπόν, αυτά τα ξένα fund να κρατήσουν την αγορά μας (ειδικά τις μη – τραπεζικές μετοχές), αν όχι να την πάνε υψηλότερα.

 

Τράπεζες

Στα των τραπεζών και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις του Eurogroup, οι εξελίξεις στο μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να αναμένονται τον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Βέβαια οι πληροφορίες κάνουν λόγια για σημαντικές διαφωνίες στον τρόπο που θα γίνει αυτή (μέσω EFSF, το ρόλο της ΕΚΤ κτλ). Όπως ήδη είναι γνωστό, αρκετοί είναι οι ξένοι επενδυτές που ασκούν μεγάλες πιέσεις για να μην απαξιωθεί τελείως η αρχική τους επένδυση.

 

ΕΛΠΕ

Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η διαγραμματική εικόνα των ΕΛΠΕ, υπό την έννοια ότι η μετοχή μετά από πάρα πολλούς μήνες προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη με δύο καθοριστικά μακροπρόθεσμα επίπεδα. Ειδικότερα, ο μεγάλος στόχος είναι να αφήσει πίσω τα επίπεδα των 4,15 – 4,20 και 4,40 ευρώ (κλείσιμο Παρασκευής 4,29 ευρώ), μια κίνηση η οποία μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, λόγω της σημασίας αυτών των επιπέδων (σε αυτά τα επίπεδα βρίσκονται πλήθος σημαντικών επιπέδων, ανάμεσα στα οποία και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών). Με βάση μια τέτοια κίνηση, αναμένεται μια κίνηση προς τις επόμενες ισχυρές αντιστάσεις των 5,10 – 5,20 ευρώ (οι σημαντικότερες αντιστάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα διαγράμματα).

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

12/08/15

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....