Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 18/08/16

 

Τράπεζες

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ για τις τράπεζες, για τα τέλη Σεπτεμβρίου πηγαίνει τελικά η αλλαγή των περίπου δεκαπέντε στελεχών, μη εκτελεστικών κυρίως, μέλη των υφιστάμενων διοικητικών συμβουλίων των ελληνικών τραπεζών, οι οποίοι αναμένεται να παραδώσουν τη σκυτάλη στα νέα πρόσωπα που θα επιλεγούν από τον SSM για να συγκροτήσουν τις νέες διοικήσεις τριών, κατά κύριο λόγο, συστημικών τραπεζών. Προσωπικά πάντως δε θα αποκλείαμε και νέες καθυστερήσεις στο ζήτημα, με τις αλλαγές να πηγαίνουν ακόμη και για τα τέλη του χρόνου.  

Σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ πάντα, αν και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι επικεφαλής που θα επιλεγούν για την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι οι δύο που έλαβαν και κρατική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης, οι αλλαγές δεν εξαντλούνται εκεί, καθώς ανατροπές θα υπάρξουν σχεδόν σε όλη τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ανατροπή και στις δύο νευραλγικές θέσεις στη τράπεζα, ενώ στην Εθνική Τράπεζα η αναζήτηση περιορίζεται στη θέση του προέδρου, καθώς αποχωρεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η κ. Λούκα Κατσέλη

Alpha Bank

Σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει πρόσφατα, η επιστροφή της μετοχής υψηλότερα των 1,69 – 1,71 ευρώ (κλείσιμο 1,61 ευρώ, -2,42%) είναι το άμεσο μεγάλο ζητούμενο για τη μετοχή της Alpha Bank, όπου δεν κρύβουμε ότι η τελευταία διήμερη πτώση μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Στα πλαίσια και των πρόσφατων σχολίων μας και όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα αυτών των επιπέδων, τόσο βαραίνει η ήδη αρνητική διαγραμματική εικόνα, με κίνδυνο σταδιακής πτώσης ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 1,20 – 1,30 ευρώ, αν όχι ακόμη χαμηλότερα. Από την άλλη πλευρά και με βάση την επιστροφή υψηλότερα των 1,69 – 1,71 ευρώ, ο στόχος δεν είναι άλλος από την σταδιακή προσέγγιση και διάσπαση των καθοριστικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 1,89 – 1,90 ευρώ, μια κίνηση μεγάλης σημασίας για τη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

 

ΟΤΕ – Berenberg

Όπως ανακοινώθηκε χθες, με τιμή στόχο 8 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "sell" ξεκινά κάλυψη της μετοχής του ΟΤΕ η Berenberg, η γνωστή γερμανική επενδυτική – χρηματιστηριακή. Προσωπικά και αν και θεωρούμε τα αποτελέσματα 6μηνου ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές και εμείς πιστεύουμε ότι μια αποτίμηση κοντά στα 8 ευρώ (δηλαδή περίπου 4δις ευρώ) είναι μια φυσιολογική αποτίμηση για τον οργανισμό. Η αλήθεια πάντως είναι ότι σύμφωνα με τις κακές γλώσσες το ξεκίνημα της κάλυψης από την Berenberg σε ένα χρονικό διάστημα που αναμένεται και το πακέτο του ΟΤΕ στους γερμανούς και η σύσταση «sell» μπορεί να μην είναι τυχαία. Λέτε το πακέτο από το δημόσιο προς τους γερμανούς να το κάνει τελικά η Berenberg.

 

EXAE

Αμετάβλητη έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 4,31 ευρώ, με τη διαγραμματική εικόνα να συνεχίζει να βελτιώνεται και με προσδοκίες το καλό κλίμα κατά το προσεχές διάστημα να συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα των 4,65 – 4,70 ευρώ, όπου υπάρχει ανοιχτό και ένα μεγάλο gap από τη συνεδρίαση στις 24/06. Απλά θυμίζουμε ότι ελαφρώς υψηλότερα, πολύ ισχυρές αντιστάσεις υπάρχουν στα επίπεδα των 4,80 – 5,00 ευρώ, επίπεδα στα οποία θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Στον αντίποδα, κλειδί για την πορεία της μετοχής είναι οι στηρίξεις στα 4,10 - 4,15 και κυρίως στα 3,90 - 4,00 ευρώ.  

 

Ελληνικά Καλώδια

Όπως έγινε γνωστός τις τελευταίες ημέρες διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό είναι το πληροφοριακό σημείωμα των Ελληνικών Καλωδίων, αναφορικά με την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου και μέρους του εμπορικού κλάδου της εισηγμένης και την απορρόφησή του από την κατά 100% θυγατρική της εταιρεία ΣΥΜΜ. ΕΠ. Α.Ε. Συμμετοχές και Επενδύσεις Ανώνυμος Εταιρεία, καθώς και με την αλλαγή σκοπού και επωνυμίας αυτών.

Όπως έχει διευκρινίσει η διοίκηση της εταιρείας, η μετατροπή της «Ελληνικά Καλώδια» σε εταιρεία «holding» και η εισφορά της δραστηριότητας σε κατά 100% θυγατρική εταιρεία αποσκοπεί στην ευκολότερη διεκδίκηση συμβάσεων στο εξωτερικό, καθώς σε πολλούς διαγωνισμούς ζητείται εγγύηση ομαλής εκτέλεσης της σύμβασης από τη μητρική εταιρεία.

Εμείς πάντως και χωρίς εννοείται να έχουμε τίποτα προσωπικό θα εκφράσουμε για ακόμη μια φορά την ανησυχία μας για τη χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου Βιοχάλκο. Επίσης και όπως έχουμε γράψει αρκετά καιρό τώρα, δεν αποκλείουμε ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων μεταξύ των θυγατρικών του ομίλου που έχουν απομείνει.

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

18 Αυγ 2016 00:00: ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ (ΚΡΙ) Αποκοπή Μερίσματος...

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

17 Αυγ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

16:54:47

91

0,148

13,468

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

15:14:23

25.244

10,95

276.421,8

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

16/08/16

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ANE  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

GRIMALDI EMANUELE

GRIMALDI GUIDO

Πρόεδρος ΔΣ

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

16 Αυγ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

50

120

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....