Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 19/08/15

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Ξεκινώντας με ένα σύντομο σχόλιο για τον τραπεζικό δείκτη, μετά και τη χθεσινή πτώση οι απώλειες από την αρχή του χρόνου φθάνουν πλέον στο εντυπωσιακό 71%. Σημειώνεται ότι οι απώλειες από την ημέρα που άρχισε και πάλι η λειτουργία του Χ.Α. (03/08) είναι 60%!! Για την ιστορία ο δείκτης έκλεισε χθες στις 248 μονάδες, όταν στις 26/06 (τελευταία ημέρα πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων του Χ.Α. λόγω capital controls) είχε κλείσει στις 659 μονάδες, δηλαδή απώλειες 411 μονάδων μέσα σε μόλις 12 συνεδριασεις.

 

 

 

 

Εκλογές & Χ.Α.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το Χ.Α. θα είναι οι εκλογές και πότε αυτές θα γίνουν. Πάντως όπως τονίζεται και σε άλλα επιμέρους σχόλια του GFF, αυτό το «βαρίδι» πάνω από την αγορά μας και γενικά πάνω από τη χώρα θα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Υπό την απειλή των εκλογών, το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μην κατρακυλήσει η αγορά μας και πάνω από όλα να μείνει υψηλότερα των 660 – 680 μονάδων (κλείσιμο χθες 673 μονάδες), γνωστά μεγάλης σημασία επίπεδα.  Απώλεια αυτών οδηγεί στα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων.  

 

 

Μέτκα

 

Στα 7,20 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της Μέτκα, -5,39%. Θα σταθούμε στο ανοιχτό gap που υπάρχει στα επίπεδα των 7 ευρώ και το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό να κλείσει ακόμη και σήμερα (αυτά θα μπορούσε να γίνει και ενδοσυνεδριακά και μετά να γυρίσει η μετοχή), ενώ μετά από αυτό το κλείσιμο θα θέλαμε να δούμε τη συμπεριφορά της μετοχής. Συνολικά είναι σημαντικό η μετοχή να επιστρέψει και να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 7,50 – 7,60 ευρώ, στην προσπάθεια να αρχίσει να βελτιώνεται η πλήρως αρνητική διαγραμματική εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση, δε μπορεί να αποκλειστεί μια πτώση μέχρι τα επίπεδα των 6,40 – 6,50 ευρώ (επόμενες ισχυρές στηρίξεις).

 

 

 

Folli – Follie

 

Μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί  η τεχνική εικόνα της Folli Follie, με μεγάλη ανάγκη η μετοχή να επιστρέψει υψηλότερα των 22,50 – 22,70 ευρώ (κλείσιμο 20,21 ευρώ), έτσι ώστε να αρχίσει να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση, πάμε για δοκιμασία των πολύ ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 18,50 – 18,70 ευρώ. Σημειώνεται ότι απώλεια και αυτών των στηρίξεων οδηγεί τη μετοχή στα επίπεδα των 15,00 – 15,20 ευρώ (επόμενες ισχυρές μακροπρόθεσμες στηρίξεις μετά τα 18,50 ευρώ).

 

 

 

Πετρέλαιο

 

Τέλος, όπως είχαμε προειδοποιήσει, στη μεγάλη δοκιμασία των στηρίξεων στα επίπεδα των 40 – 42 δολαρίων στρέφεται πια η προσοχή για το μαύρο χρυσό, ο οποίος χθες το απόγευμα βρισκόταν πέριξ των 41,8 δολαρίων. Αν και μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αυστηρώς τεχνικά απώλεια των παραπάνω επιπέδων τιμών, μπορεί να στείλει (τους επόμενους μήνες) την τιμή του πετρελαίου ακόμη και στα επίπεδα των 20 – 21 δολαρίων!!!!

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

17/08/15

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....