Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 19/08/16

 

570  - 590 μονάδες & Consolidation

Με το μεγάλο πρόβλημα φυσικά και να είναι ο υπερβολικά χαμηλός τζίρος (με τέτοιες συναλλαγές ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα), από αυτά που κρατάμε και το οποίο δε μας εκπλήσσει καθόλου είναι ότι ο ΓΔ συνεχίζει να κινείται στα όρια των 570 – 590 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο 572,25 μονάδες, +0,84%). Όπως επανειλημμένως έχουμε γράψει αυτές οι αντιστάσεις είναι μεγάλης σημασίας, με τη διάσπαση των οποίων (μαζί με τη διάσπαση των 600 - 610 μονάδων) συνδέεται όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη αλλά και η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.  Πάντως επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι μια παλινδρόμηση της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα μπορεί και να συνεχιστεί.

 

Μη – τραπεζικά χαρτιά

Επίσης θα επαναλάβουμε ότι παρά την παρακμιακή εικόνα των τραπεζών, η καλή εικόνα συγκεκριμένων μη – τραπεζικών μετοχών (εδώ και κάποιες ημέρες) αφήνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι λίγο να βοηθήσει η ειδησεογραφία η αγορά θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση και να πάει για υψηλότερα επίπεδα. Αυτό το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε κάποια μη – τραπεζικά χαρτιά του FTSE 25 έχει αποδειχθεί στο παρελθόν οιωνός συνολικής ανόδου στην αγορά.

 

Το απίστευτο χθεσινό άνοιγμα

Σε κάθε περίπτωση πάντως και παρά τη χθεσινή άνοδο (+0,84%), το χθεσινό ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και απόδειξη του πόσο απαξιωμένο είναι τις τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό χρηματιστήριο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πόσες μετοχές έγιναν στο ξεκίνημα της ημέρας σε μια σειρά τίτλων του FTSE 25. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά λεπτά αργότερα τα κομμάτια είχαν παραμείνει στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Λοιπόν οι μετοχές της ΕΧΑΕ, της Μέτκα και της ΕΥΔΑΠ άνοιξαν με μια μόλις μετοχή!!!! Ο ΟΠΑΠ έκανε στο ξεκίνημα συναλλαγές 21 μετοχών, όπως και η μετοχή της Jumbo. Με 5 μετοχές άνοιξε ο Ελλάκτωρας και 69 μετοχές η Βιοχάλκο. Τέλος, με 13 μετοχές άνοιξε η μετοχή του Τιτάνα.

Τα σχόλια είναι περιττά.

ΟΠΑΠ

Στα τους αγαπημένου μας ΟΠΑΠ τώρα, δε θα αναφερθούμε στην τεχνική εικόνα της μετοχής (η οποία συνεχίζει να βελτιώνεται, τόσο πολύ όσο σε λίγες μετοχές του FTSE 25 – με ένα καλό κλίμα στο Χ.Α. η μετοχή θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί στα 8 ευρώ), αλλά στις νεότερες πληροφορίες ότι κάτι καλό θα μπορούσε να υπάρξει στο ζήτημα των VLTS στις αρχές Φθινοπώρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και ασχέτως αν βρισκόμαστε σε μια νεκρή περίοδο, στις αρχές του μήνα θα γίνουν κάποιες σημαντικές συναντήσεις των στελεχών της εταιρείας με στελέχη της κυβέρνησης και της επιτροπής παιγνίων.  Και αισιοδοξία όλων είναι, ειδικά και υπό την πίεση να βρεθούν έσοδα, ότι η υπόθεση των VLTS επιτέλους θα ξεμπλοκάρει.

 

ΔΕΗ

Στα 2,72 ευρώ, αμετάβλητη έκλεισε χθες η μετοχή της ΔΕΗ, με μεγάλο ζητούμενο σε αυτή τη φάση να είναι η παραμονή υψηλότερα των 2,72 – 2,73 ευρώ και κυρίως των 2,69 ευρώ. Οι προαναφερθείσες είναι στηρίξεις μεγάλης σημασίας, η απώλεια των οποίων θα δημιουργούσε πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία, ακόμη και για το σενάριο ενός νέου κύκλου πτώσης. Με βάση αυτές τις παραμονές, θα μπορούσαμε να έχουμε μια έστω μικρή αντίδραση. Αναφορικά με τις αντιστάσεις και στο σενάριο που έχουμε μια αντίδραση στη μετοχή, έχουμε τα επίπεδα των 2,87 και 2,93 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις), η διάσπαση των οποίων θα άνοιγε το δρόμο για τις αντιστάσεις στα 3,00 – 3,05 ευρώ, όπου θα επαναξιολογούνταν η κατάσταση.  

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

19 Αυγ 2016 00:00: ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ (ΚΡΙ) Κάτοχοι Μερίσματος

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 

18 Αυγ 2016 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΤΙΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ

11:08:24

13.686

21,20

290.143,2

 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

17/08/16

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

17 Αυγ 2016

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

85

3.657,5

Α

-

ΣΜΕ σε μετοχές

B

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεν. Διευθυντής

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

17 Αυγ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

8.500

3.657,5

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....