Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 20/11/15

 

Αυτή είναι η αλήθεια

Θα ξεκινήσουμε με μια βασική διαπίστωση, για όποιον δεν το έχει καταλάβει. Ότι αυτό που γίνεται στις τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι ότι οι παλαιοί μέτοχοι χάνουν τελείως τα χρήματα τους και χρησιμοποιούνται ουσιαστικά οι τρέχουσες τραπεζικές μετοχές ως όχημα για την είσοδο νέων μετόχων στις τράπεζες. Για ακόμη μια φορά θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα της Τράπεζας Πειραιώς. Η τρέχουσα λοιπόν κεφαλαιοποίηση είναι 128εκ ευρώ όταν πριν από περίπου 1,5 χρόνο η συνολική κεφαλαιοποίηση της ήταν 11,5δις ευρώ!!!! Με απλά λόγια, δημιουργείται μια νέα τράπεζα με νέους μετόχους.

 

Capital Controls – Χ.Α.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι αποκλειστικό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ξεκαθάρισαν χθες οι εκπρόσωποι των θεσμών στη Διοίκηση του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστήριου Αθηνών, παραπέμποντας ακολούθως τους χρηματιστές στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των χρηματιστών είχαν χθες το πρωί στο Hilton συνάντηση με τον Ράσμους Ρέφερ τον επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για την Ελλάδα στον οποίο παρουσίασε τις θέσεις της χρηματιστηριακής κοινότητας, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος σε σχέση με τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Τώρα θα γίνουμε λίγο κακοί για αυτά τα οποία διαβάζουμε και ακούμε από διάφορους δημοσιογράφους, εδώ και αρκετό καιρό. Άλλοι έλεγαν τις τελευταίες ημέρες ότι η τιμή της ΑΜΚ στην Eurobank θα είναι 0,040 – 0,060 ευρώ και μετά έλεγαν ότι όπως γράφαμε η τιμή θα γίνει στα 0,01 ευρώ …… Άλλοι έγραφαν (πριν από μόλις μερικές εβδομάδες) ότι η αύξηση της Eurobank και της Πειραιώς θα γίνει πολύ υψηλά (στην Eurobank δημοσιογράφος που τώρα λέει τα έλεγα, έγραφε πριν από λίγο καιρό ότι θα γίνουν στα 0,10 και έγινε τελικά στο 0,01) και ξαφνικά όλοι λένε …. όπως γράφαμε κτλ  ……. Λάθη κάνουμε όλοι (φυσικά και εμείς έχουμε κάνει πολλά) ….. Αλλά τα «χαοτικά» σχόλια, την μια ημέρα να γράφουμε το ένα και την άλλη ημέρα να γράφουμε το άλλο, θα πρέπει να αποδοκιμάζονται από τους αναγνώστες. Αλλιώς όποιος την πατάει διαβάζοντας αυτά τα άρθρα (και είναι πολύς κόσμος) …. ας πάρει τις ευθύνες του…..

 

Eurobank –  Πειραιώς - ΔΕΗ - ΕΛΠΕ

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank στην 1η Δεκεμβρίου θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές. Αυτό σημαίνει ότι η Eurobank θα προλάβει  και δε θα διαγραφεί από τον MSCI. Ερωτηματικό υπάρχει πλέον για την Πειραιώς. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν προλάβει να ανακεφαλαιοποιηθεί η Πειραιώς στην προθεσμία που έχει δώσει η Morgan Stanley, στον μεγάλο MSCI θα μείνει η Eurobank και θα μπει η ΔΕΗ, ενώ από το μεσαίο δείκτη της Morgan Stanley, θα φύγουν τα ΕΛΠΕ και θα μεταφερθεί η Πειραιώς.  

 

ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις τις οποίες διαβάσαμε - ακούσαμε χθες, η επίπτωση στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, από την επιβολή του φόρου 0,05 ευρώ ανά στήλη, μπορεί να φθάσει και το 25%. Κατά την άποψη μας, τέτοιες εκτιμήσεις είναι υπερβολικές. Κατά την άποψη μας, η μείωση του κύκλου εργασιών στα παιχνίδια (κυρίως στο Κίνο) θα είναι της τάξης του 5 με 7%, με τη διαφορά του φόρου να μοιράζεται μεταξύ του οργανισμού και των παιχτών. Θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι αν μείνουμε σε αυτήν την επιβολή φόρου, η μετοχή του ΟΠΑΠ σε αυτές τις τιμές είναι άκρως ελκυστική και πάνω από όλα με μεγάλες μερισματικές αποδόσεις, για μια σειρά λόγων που έχουν αναπτύξει.  

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

19 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

16:05:54

35.123.372

0,058

2.019.593,89

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

15:12:40

15.000.000

0,017

255.000

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

12:42:29

36.771

9,31

342.338,01

ΟΤΕ Α.Ε.

12:38:14

66.090

9,12

602.740,8

ΟΤΕ Α.Ε.

12:14:50

50.000

9,03

451.500

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

18/11/15

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

18 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

4.300

15.308,25

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

18 Νοε 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΑ

1

543

Π

-

ΣΜΕ σε μετοχές

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

18 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

297

1.601,86

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....