Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/09/15

 

Χ.Α. – Εκλογικό αποτέλεσμα

Φυσικά και το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα συμπεριφερθεί σήμερα το Χ.Α., αφού ναι μεν έχουμε κυβέρνηση (η οποία μάλιστα δεσμεύεται ότι θα τρέξει το μνημόνιο – φυσικά δεν ξέρουμε αν μπορεί να το καταφέρει και αυτό είναι το πιο σημαντικό), εντούτοις είναι αλήθεια ότι αρκετοί είναι αυτοί που πίστευαν ότι την επομένη των εκλογών θα είχαμε κάτι διαφορετικό και όχι και πάλι κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ και μάλιστα με σχετικά μικρή κυβερνητική πλειοψηφία (περίπου 155 βουλευτές).

 

Ξένοι επενδυτές

Στα πλαίσια και των παραπάνω, τα ερωτηματικά για τη συμπεριφορά του Χ.Α., αυξάνονται δεδομένου ότι όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό, κάποιοι ξένοι επενδυτές, εκμεταλλευόμενοι και τους χαμηλούς τζίρους, χειραγωγούν το Χ.Α. και κάνουνε ότι θέλουν (ουσιαστικά ανεβάζοντας τις μη – τραπεζικές μετοχές). Το ερωτηματικό λοιπόν που υπάρχει είναι αν αυτό το παιχνίδι θα συνεχιστεί;

 

Τράπεζες

Αγωνία υπάρχει και για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεδομένου ότι αν αυτές καθυστερήσουν, υπάρχει μια σειρά κινδύνων (θεωρητικά μέχρι και κούρεμα καταθέσεων – αν και δεν πιστεύουμε ότι στο τέλος θα συμβεί κάτι τέτοιο). Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι μετά και το τελευταίο αυτό εκλογικό αποτέλεσμα, ο λογαριασμός θα πάει τουλάχιστον στο ανώτερο όριο, περίπου στα 20 με 22δις ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερο dilution των νυν μετόχων.

 

Ελληνική Οικονομία - Χρέος

Αν και προσωπική μας άποψη ως GFF είναι ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάρει τίποτα μέχρι να σοβαρευτεί και να κάνει πραγματικά αυτά που πρέπει (προς το τέλος του 2016 και βλέπουμε), εντούτοις κρατάμε τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες ότι τα νέα μέτρα που εξετάζονται για το ελληνικό χρέος είναι:

1. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου, αλλά και του νέου προγράμματος που ισχύει σήμερα. Η αποπληρωμή των δανείων αυτών ξεκινά το 2023 και ολοκληρώνεται το 2043. Εξετάζεται η 20ετης περίοδος αποπληρωμής τους να φθάσει ακόμα και στα 50 χρόνια.

2. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, να αυξηθεί η περίοδος χάριτος για την καταβολή των τόκων των δανείων του ESM. Η Ελλάδα μέχρι το 2022 δεν καταβάλει τόκους για τα εν λόγω δάνεια. Από το 2023, όμως, ξεκινάει να πληρώνει αναδρομικά και τους τόκους της δεκαετίας 2013-2022. Γεγονός που εκτοξεύει τις δαπάνες εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους σε επίπεδα άνω του 15% του ΑΕΠ. Ετσι, η Ευρωζώνη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει και την περίοδο χάριτος κατά 10-20 χρόνια.

3. Αλλαγή στα επιτόκια. Στόχος της Ελλάδας είναι να «παγώσει» τα επιτόκια των δανείων του ESM στα σημερινά χαμηλά επίπεδα με ένα πρόσθετο - μικρό - κόστος, διασφαλίζοντας μικρές πληρωμές τόκων σε βάθος χρόνου. Επίσης, διεκδικεί και νέα μείωση των επιτοκίων στα διακρατικά δάνεια του πρώτου Μνημονίου (GLF). Ωστόσο, στο θέμα της αλλαγής των όρων των επιτοκίων η Ευρωζώνη είναι διστακτική, καθώς θεωρεί ότι ήδη είναι πολύ χαμηλά και σίγουρα πολύ χαμηλότερα από ότι τα επιτόκια δανεισμού άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

 

Wall Street – S&P 500

Κλείνοντας από τις διεθνείς αγορές και όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη δεδομένου ότι ο δείκτης διαπραγματεύεται χαμηλότερα ενός σημαντικού trend-line. Ειδικότερα είναι εξαιρετικά σημαντικό, το συντομότερο δυνατόν, ο δείκτης να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υψηλότερα των 2.000 μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεκινήσει ένας νέος πτωτικός κύκλος.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

18 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

17:12:52

65.000

8,26

536.633,5

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

17:12:46

10.800.000

0,040

433.080

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

17/09/15

YALCO - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

17 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

554

40,44

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πρόεδρος ΔΣ

Ο Ιδιος

17 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.600

1.029,99

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....