Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 22/10/15

 

 

Θα μπουν οι ιδιώτες στη βάση των όρων που συζήτησαν

 

Θα ξεκινήσουμε με μια επισήμανση στα όσα γράφονται και λέγονται για την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση, τις ΑΜΚ και τη συμμετοχή των ιδιωτών. Ότι άνετα θα βρεθούν οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι θα βάλουν τα χρήματα, αλλά με μια προϋπόθεση. Ότι οι όροι θα είναι ευνοϊκοί για αυτούς (ειδικά όσον αφορά το ρόλο κα το ποσοστό κοινών μετοχών που θα έχει το ΤΧΣ την επόμενη ημέρα της όλης διαδικασίας). Σε διαφορετική περίπτωση, πολύ εύκολα οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι έχουν πει ότι θα συμμετέχουν, θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και ουσιαστικά οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν, με το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης να καλύπτεται από το ΤΧΣ.   

 

 

Μια απορία;

 

Και γράφουμε τα παραπάνω έχοντας μια απορία. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, το ΤΧΣ μετά την όλη διαδικασία θα κρατήσει το 20% των νέων τραπεζών που θα δημιουργηθούν. Παράλληλα, την ίδια ώρα ακούγεται ότι οι ΑΜΚ που θα καλύψουν οι ιδιώτες είναι περίπου 5,5 με 6δις ευρώ.  Ποια είναι η απορία; Ότι αν συμβαίνουν και τα δύο, πόσος τελικός είναι ο λογαριασμός για τις τράπεζες; Αν δει κανείς προσεκτικά τα νούμερα θα παρατηρήσει ότι δε βγαίνουν, τουλάχιστον στη βάση των δύο παραπάνω.  

 

 

“Γυρίσματα”

 

Στα πλαίσια και των όσων γράφονται στη στήλη Κυνηγός, για την πρόθεση των ξένων να κρατήσουν την αγορά. θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι από τον έτσι και αλλιώς χαμηλό τζίρο που γίνεται στο Χ.Α., μικρό μέρος είναι καθαρός. Tο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών  είναι γυρίσματα μεταξύ των ίδιων ξένων επενδυτών οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα τις τιμές στο Χ.Α. και απλά κάνουν ότι θέλουν.

 

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Και σε ένα σύντομο τεχνικό σχόλιο για τη μετοχή της Πειραιώς, δεδομένου ότι η αντίδραση στις τράπεζες θα μπορούσε να συνεχιστεί (φυσικά δεν ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον πλέον «ευαίσθητο» κλάδο του Χ.Α., τον τραπεζικό), ο στόχος από εδώ και πέρα είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,097 – 0,099 ευρώ (κλείσιμο 0,092 ευρώ, +13,58%). Θεωρητικά και αυστηρώς τεχνικά μιλώντας πάντα, μια τέτοια διάσπαση των αντιστάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή σε ένα κύκλο ανόδου, αν και καλός εχόντων των πραγμάτων πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων για τους όρους των ΑΜΚ κτλ, κάτι το οποίο απαιτεί τεράστια προσοχή.

 

 

 

ΔΕΗ

 

Με καλά κέρδη 3,88% έκλεισε χθες η μετοχή της ΔΕΗ, στα 5,35 ευρώ. Αν υπάρχει πλέον ένας στόχος για τη μετοχή, αυτός είναι να παραμείνει υψηλότερα των 5,20 – 5,25 ευρώ, όπου ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Σημειώνεται ότι με βάση αυτήν την παραμονή, μαζί με τη σημαντική βελτίωση η οποία έχει συντελεστεί στη μακροπρόθεσμη διαγραμματική εικόνα (κλειδί η παραμονή υψηλότερα των 4,90 – 5,00 ευρώ, σημαντικότερα μακροπρόθεσμα επίπεδα, με τα δεδομένα που υπάρχουν) θα μπορούσε να στείλει τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα, ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 7,00 – 7,20 ευρώ.

 

 

 

Ελληνική Οικονομία

 

Από τα της ελληνικής οικονομίας και έχοντας αρκετά θετική άποψη για το συγκεκριμένο «Think Tank», κρατάμε το σχόλιο του Bruegel, το οποίο ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2015 βρίσκεται εκτός στόχου (όχι φυσικά ότι είναι στοιχεία που δε γνωρίζαμε). Μείωση στο πρωτογενές πλεόνασμα αποκαλύπτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο 9μηνο του έτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Bruegel, το οποίο εξετάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους προηγούμενους μήνες. Σημειώνει ότι το σωρευτικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού για το πρώτο εννιάμηνο του 2015, παρουσίασε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ανέρχεται σε 3,1 δισ. έναντι στόχου για 3,6 δισ. ευρώ. Η απόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος είχε ήδη αρχίσει να επιβραδύνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όμως, τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε η χειρότερη επίδοση έναντι του στόχου από τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνει το Bruegel, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να δαπανά περισσότερα από όσα είχε προϋπολογίσει για το 2015... Στον τομέα των δαπανών, τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 4,3 δισ., ήτοι υπερέβησαν τον μηνιαίο στόχο κατά 362 εκατ. ευρώ.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

21 Οκτ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε.

15:16:50

25.730

17,19

442.298,7

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ

11:04:20

50.000

5,13

256.500

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

20/10/15

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....