Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 23/11/15

 

Όσο χαμηλότερες οι τιμές των αυξήσεων, τόσο περισσότερα προβλήματα στην υπόλοιπη αγορά  

Θα ξεκινήσουμε με ένα γενικό σχόλιο για την αγορά, τονίζοντας ότι δυστυχώς το γεγονός ότι οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών γίνονται σε εξωφρενικά χαμηλά τιμές (όχι ότι αυτό μας εκπλήσσει και πάρα πολύ), αυξάνει τα εν δυνάμει βραχυπρόθεσμα - μεσοπρόθεσμα προβλήματα όλης της αγοράς. Ο λόγος ότι σε μια αγορά με τέτοιους τζίρους, στην οποία οι ΑΜΚ γίνονται σε τέτοιο εντυπωσιακό discount, τόσο περισσότερες πωλήσεις – ρευστοποιήσεις μπορούν να υπάρχουν στις υπόλοιπες μη – τραπεζικές μετοχές. Ειδικά όταν θα έλθει η ώρα εισαγωγής των νέων μετοχών των τραπεζών, τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται.

 

ΕΤΕ – Πειραιώς

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της ΕΤΕ και της Πειραιώς, στη βάση των reverse split που είχαν ανακοινωθεί, οι τιμές των ΑΜΚ ήταν οι ελάχιστες δυνατές. Και το λέμε αυτό, γιατί τα 0,02 και τα 0,003 της ΕΤΕ και της Πειραιώς, μετά τα reverse splits (1 νέα για κάθε 15 παλαιές στην ΕΤΕ και 1 προς 100 στην Πειραιώς) δίνουν την ελάχιστη τιμή των 0,30 ευρώ. Σημειώνεται ότι από τη νομοθεσία, η τιμή της ΑΜΚ δε μπορεί να είναι μικρότερη της ελάχιστης δυνατής ονομαστικής αξίας των 0,30 ευρώ. Θα μπορούσε λοιπόν να πει και κανένας ότι ήταν πιθανόν να ήταν και λάθος η ανακοίνωση αυτών των όρων των reverse splits.

 

FTSE 25

Στις 196,62 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο FTSE 25, με ανάγκη επιστροφής υψηλότερα των 198 – 200 μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει τεράστια ανησυχία για τη βραχυπρόθεσμη, τουλάχιστον, πορεία της αγοράς, με πτώση ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 182 – 183 μονάδων. Μια τέτοια πτώση, θα μπορούσε να συνδυαστεί με πτώση του ΓΔ μέχρι τις καθοριστικές στηρίξεις των 600 – 610 μονάδων.

 

ΟΠΑΠ

Με νέες μεγάλες απώλειες, κοντά στο χαμηλό της ημέρας, έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή η μετοχή του ΟΠΑΠ (6,52 ευρώ, -3,69%). Σε σχέση με τα πρόσφατα σχόλια μας, με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιδεινωθεί παρά πολύ, η προσοχή στρέφεται στις ισχυρές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 6,45 – 6,55 ευρώ,  απώλειες των οποίων θα στείλει τη μετοχή στις καθοριστικές στηρίξεις των 5,90 – 6,00 ευρώ. Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατα σχόλια μας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θεωρούμε ότι σε αυτά τα επίπεδα θα μπορούσε να τελειώσει η διόρθωση της μετοχής. Σε κάθε περίπτωση, τόσο στα τρέχοντα όσο και πόσο μάλλον σε χαμηλότερα επίπεδα, θεωρούμε ότι η μετοχή είναι μια επενδυτική ευκαιρία, με πάνω από όλα, πολύ μεγάλες, διατηρήσιμες, μερισματικές αποδόσεις.  

 

Frexit 

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά το GREXIT και το Brexit, πλέον έχουμε αρχίσει να μιλάμε και για το FREXIT. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Morgan Stanley, Κολμ Κέλεχερ, το σενάριο της εξόδου της Γαλλίας από την ευρωζώνη δε μπορεί να αποκλειστεί.

Με φόντο τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα, ο επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Morgan Stanley, Κολμ Κέλεχερ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε πως “εν μέσω της ανόδου του Εθνικού Μετώπου, δεν είναι αδιανόητο να μιλάμε περί Frexit”.

Εντούτοις, ξεκαθάρισε πως στην πραγματικότητα, ο ίδιος δεν θεωρεί πως η Γαλλία θα μπορούσε να αποχωρήσει από το ευρώ, αλλά όπως σημείωσε το προσφυγικό αποτελεί ήδη μεγάλη πρόκληση για την Ε.Ε. και η Ένωση αναμένεται να δοκιμαστεί περαιτέρω.

Σημειωτέον πως η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, έχει ζητήσει άμεση αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στη Γαλλία. Μάλιστα, σε συνέντευξή της, η ίδια έχει αποκαλέσει τον εαυτό της ως «Madame Frexit».

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

20 Νοε 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΤΕ Α.Ε.

17:14:20

50.000

9,35

467.500

JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

16:22:22

76.776

9,54

732.443,04

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

15:44:08

54.295

6,54

354.817,825

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

19/11/15

M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

A

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Ο Ιδιος

19 Νοε 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

1.350

4.836,27

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....