Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 25/08/15

 

600 – 610 μονάδες

Εντυπωσιακή η χθεσινή πτώση στο Χ.Α., -10,54%, στη σκιά  και του παγκόσμιου sell off και με το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ελληνικό χρηματιστήριο να είναι η έλλειψη χρημάτων. Δεν είναι τόσο ο αριθμός των πωλητών που υπάρχουν (λογικό δεδομένων των επιπέδων στα οποία βρισκόμαστε) όσο η απουσία αγοραστών να απορροφήσουν τις πωλήσεις (δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα capital controls στους έλληνες επενδυτές και φυσικά το ξεπούλημα στις διεθνείς αγορές που τρομάζει τους ξένους επενδυτές). Φυσικά, μετά και την απώλεια των 600 - 610 μονάδων, όλα δείχνουν ότι η αγορά μας πάει για επίπεδα χαμηλότερα των 500 μονάδων, με τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012 (περίπου 480 μονάδες) να είναι σημείο αναφοράς και ο επόμενος στόχος από άποψης τεχνικής ανάλυσης.

 

Τράπεζες

Καλά για τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες χθες πρόσθεσαν ένα νέο -22,7%, τα λόγια είναι περιττά. Απώλειες 83% για τις τράπεζες από 01/01. Νομίζομε ότι αυτό τα λέει όλα, για έναν κλάδο που βρίσκεται συνολικά σε νέα ιστορικά χαμηλά και οι τιμές καταρρέουν.  

 

ΕΥΔΑΠ

Νέα μεγάλη πτώση χθες για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, στα 4,43 ευρώ, -14,48%. Μετά και την τελευταία μεγάλη πτώση, η προσοχή στρέφεται στις επόμενες καθοριστικές στηρίξεις των 4,00 – 4,10 ευρώ, επίπεδα τα οποία δε θα πρέπει να χαθούν. Από την άλλη πλευρά, ο στόχος είναι η εκ νέου επιστροφή στις αντιστάσεις των 5,00 και κυρίως των 5,20 – 5,30 ευρώ και 5,40 – 5,45 ευρώ. Στο αισιόδοξο αυτό σενάριο, ο επόμενος στόχος θα ήταν οι καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 5,70 – 5,80 ευρώ.

 

Folli Follie

Σε άμεση συνάρτηση με τα τελευταία μας σχόλια για τη μετοχή της Folli – Follie και μετά τη νέα πτώση χθες (15,50 ευρώ, -16,67%) όλα τα βλέμματα στρέφονται στις καθοριστικές στηρίξεις των 15,00 - 15,20 ευρώ οι οποίες τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν. Από την άλλη πλευρά, το μεγάλο στοίχημα είναι η εκ νέου προσέγγιση και επιστροφή υψηλότερα των 18,20 – 18,40 ευρώ (μακροπρόθεσμη ζώνη), στην προσπάθεια να αρχίσει να βελτιώνεται η διαγραμματική εικόνα.  

 

Κίνα

Και κλείνοντας με ένα σύντομο σχόλιο από τις διεθνείς αγορές, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη πτώση για την κίνα από το 2007. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στο διάγραμμα, μετά την τελευταία μεγάλη πτώση όλα τα εντυπωσιακά κέρδη που καταγράφονταν από την 01/01 έχουν χαθεί.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

20/08/15

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....