Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 25/09/15

 

Fairfax

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει με το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση συνάντησης των διαχειριστών του καναδικού επενδυτικού ομίλου Fairfax. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Costa Navarino στη Μεσσηνία την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς πάντως αυτό να είναι σίγουρο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με τα βλέμματα στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και οι επενδυτές - μέτοχοι των τραπεζών ασκούν πιέσεις το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας. Βέβαια επειδή σχεδόν όλοι συζητάνε για την επένδυση του Fairfax στην Eurobank, δε θα πρέπει να παραβλέπουν ότι το Fairfax έχει πραγματοποιήσει και μια σειρά άλλων μεγάλων επενδύσεω, όπως η Grivalia, το Μυτιληναίο, αλλά και άλλες μη εισηγμένες όπως το Praktiker. Μάλιστα, κάποιες φήμες λένε ότι είχε δείξει ενδιαφέρον και για το 10 με 15% του Costa Navarino.   

660 – 670 μονάδες …..

Στη βάση βέβαια και των όσων γράφουμε εδώ και αρκετό καιρό, μόνο τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο ΓΔ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες και πάλι στα επίπεδα των 660 – 670 μονάδων (για τη σημασία αυτών έχουμε γράψει εδώ και πάρα πολλούς μήνες). Στη βάση λοιπόν αυτή, είναι σημαντικό να μην χαθούν αυτά τα επίπεδα, αφού όπως είχαμε γράψει και πρόσφατα μια τέτοια απώλεια θα μπορούσε να στοιχίσει αρκετά στην αγορά μας, με κίνηση ακόμη και μέχρι τα επίπεδα των 600 – 610 μονάδων.

 

Ξένοι επενδυτές – κερδοσκοπία στο Χ.Α.

Συνεχίζοντας ….. θα επισημάνουμε και πάλι σήμερα ότι το γεγονός ότι κάποιοι ξένοι επενδυτές κάνουν ότι θέλουν στο Χ.Α., εμείς το  κρατάμε. Με δεδομένο και το χαμηλό τζίρο της αγοράς μας και εννοείται πάντα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτοί οι ξένοι επενδυτές θέλουν να κρατήσουν την αγορά μας (αν όχι με την πρώτη ευκαιρία να την τρέξουν και άλλο), τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (εφόσον φυσικά αυτή συμβεί με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και δεν καλυφθεί εξολοκλήρου από το ΤΧΣ), αλλά και την εν μέρει έστω απελευθέρωση των capital controls για τους έλληνες επενδυτές.

 

Jumbo

Στα 7,80 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της Jumbo, +0,13%. H μετοχή κινείται στα όρια σημαντικών επιπέδων των 7,80 - 8,00 ευρώ, υψηλότερα των οποίων θα πρέπει να επιστρέψει για να ηρεμήσει και πάλι η διαγραμματική εικόνα της μετοχής (υψηλότερα ο πραγματικά πολύ μεγάλος στόχος είναι η διάσπαση των καθοριστικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 8,40 – 8,50 ευρώ – από τις σημαντικότερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή). Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που η μετοχή αποτύχει να αφήσει πίσω τα επίπεδα των 7,80 – 8,00 ευρώ, αναμένουμε κίνηση προς τα επίπεδα των 7,30 και 6,90 – 7,00 ευρώ, μεγάλης σημασίας στηρίξεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν αφού τότε θα μιλήσουμε για συνολική επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας.

 

Τιτάνας

Αν και παραδοσιακά από τις δύσκολες μετοχές στην εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά την τεχνική ανάλυση, η συνολική εικόνα του Τιτάνα μας προβληματίζει αρκετά, κυρίως λόγω του ότι βρίσκεται χαμηλότερα των 20,00 – 21,00 ευρώ (μεγάλης σημασία μακροπρόθεσμα επίπεδα). Σε αυτή τη φάση (κλείσιμο 19,78 ευρώ, +0,56%), το κλειδί είναι η παραμονή υψηλότερα των 18,70 – 19,00 ευρώ, απώλεια των οποίων θα οδηγούσε τη μετοχή προς τα επίπεδα των 15,50 – 15,60 ή και 15,00 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

24 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

17:11:55

61.354

7,81

479.174,74

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

23/09/15

Δεν βρέθηκαν γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....