Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 26/10/16

Τζίρος – Χρηματιστηριακός κλάδος

Νομίζουμε ότι ο χθεσινός τζίρος των 19εκ ευρώ (και αυτός με τα γνωστά γυρίσματα, θυμίζει τις ένδοξες ημέρες του Αυγούστου – όχι ότι τους επόμενους μήνες αυξήθηκε τόσο πολύ) τα λέει όλα για την κατάσταση στην αγορά. Μάλιστα, όπως έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες, δεν αποκλείουμε αυτή η κατάσταση να κρατήσει ακόμη και μέχρι τις αρχές του χρόνου, με μια παλινδρόμηση μεταξύ ενός σχετικά στενού εύρους τιμών, περίπου 570 – 590 μονάδων.

Πέραν των διεθνών εξελίξεων, για να αλλάξει το σκηνικό και να έχουμε τη διάσπαση καθοριστικών αντιστάσεων, χρειάζεται σίγουρα μια πολύ θετική είδηση από το εσωτερικό της χώρας (για παράδειγμα την αξιολόγηση με τους θεσμούς), αν και όλα δείχνουν ότι αυτή δε θα έλθει άμεσα.

Και όπως είναι λογικό όλα αυτά και ο τόσο χαμηλός τζίρος, έχουν επιπτώσεις στις χρηματιστηριακές εταιρείες, με το χρηματιστηριακό κλάδο κατά τους τελευταίους μήνες να βρίσκεται πλέον σε νευρική κρίση.

 
 

590  - 600 μονάδες

Και στα πλαίσια των παραπάνω, θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ….. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία των αντιστάσεων στις 590 – 600 μονάδες, αφού με αυτές συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Αυτές οι αντιστάσεις προκύπτουν τόσο από το ημερήσιο όσο και το εβδομαδιαίο διάγραμμα, κάτι το οποίο δε συμβαίνει τόσο συχνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως είχε γράψει προσφάτως η στήλη Κυνηγός αυτό έχει να συμβεί από το καλοκαίρι περίπου του 2012, με τη διάσπαση αυτών των αντιστάσεων να αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Και φυσικά με τις αντιστάσεις αυτές να είναι τόσο σπουδαίες, νομίζουμε ότι είναι από πολύ δύσκολο μέχρι απίθανο να διασπαστούν με τζίρους 20 και 30εκ ευρώ.

 
 

Τράπεζα Πειραιώς

Πέραν των διοικητικών εξελίξεων στην Τράπεζα που έχουν πάρει φωτιά, διαγραμματικά κρατάμε ότι η μετοχή απέτυχε προσφάτως να διασπάσει τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,15 – 0,152 ευρώ (έκλεισε χθες στα 0,145 ευρώ, αμετάβλητη). Θυμίζουμε ότι διάσπαση αυτών των αντιστάσεων θα ήταν καλό νέο, με περαιτέρω βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας και με επόμενο στόχο τα 0,16 – 0,162 ευρώ (αντιστάσεις στις οποίες θα φανεί πόσο δυναμική υπάρχει για κάτι καλύτερο από μια απλή βραχυπρόθεσμη άνοδο-αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά).

Από την άλλη πλευρά, ζητούμενο είναι η παραμονή υψηλότερα των 0,139 – 0,14 ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 0,135 – 0,136 ευρώ και 0,128 – 0,13 ευρώ (οι τελευταίες αυτές στηρίξεις να είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη να μη χαθούν).

 
 

ΕΥΔΑΠ

Στα 5,44 ευρώ έκλεισε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με κέρδη 1,12% και το στοίχημα σε αυτή τη φάση να είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 5,35 – 5,45 ευρώ. Υψηλότερα οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 5,55 -  5,60 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις). Διάσπαση και αυτών των αντιστάσεων οδηγεί τη μετοχή στα επίπεδα των 5,90 – 6,00 ευρώ (πολύ ισχυρές αντιστάσεις). Από την άλλη πλευρά, εξαιρετικά ισχυρές στηρίξεις υπάρχουν στα επίπεδα των 5,20 – 5,25 ευρώ και 5,00 – 5,10 ευρώ, οι οποίες δεν πρέπει να χαθούν, αφού τότε θα υπήρχε σημαντική επιβάρυνση της διαγραμματικής εικόνας.

 
 

ΟΤΕ

Στα 8,18 ευρώ, -0,31%, έκλεισε χθες η μετοχή του ΟΤΕ, με το πιθανότερο να είναι ότι η κίνηση στα όρια των κρίσιμων αντιστάσεων των 8,10 – 8,20 ευρώ θα συνεχιστεί για αρκετές συνεδριάσεις. Θυμίζουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις η διάσπαση των οποίων θα μπορούσε να στείλει τη μετοχή υψηλότερα, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 8,90 – 9,10 ευρώ. Από την άλλη πλευρά και με τη «μιζέρια» να είναι πιθανό να συνεχιστεί (συνολικά στην αγορά), δε μπορεί να αποκλειστεί ένα γύρισμα μέχρι τα επίπεδα των 7,75 - 7,80 ευρώ, πολύ ισχυρές στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν. Σε διαφορετική περίπτωση η εικόνα θα μπορούσε να επιδεινωθεί πάρα πολύ, με τις επόμενες στηρίξεις στα 7,50 – 7,55 ευρώ και 7,00 – 7,20 ευρώ.

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

 

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

24/10/16

KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διευθ. Σύμβουλος

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

24 Οκτ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

56.391

113.909,82

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

24 Οκτ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

251

1.149,58

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

B

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

24 Οκτ 2016

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

251

1.142,05

Π

-

Μετοχή (Κοινή)

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....