Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

 

00:01 - 28/08/15

 

Τράπεζες

Όπως αρκετά συχνά κάνουμε, θα έχουμε ένα τελευταίο update με τις αποδόσεις των τραπεζών από την αρχή του χρόνου και τις τελευταίες κεφαλαιοποιήσεις. Σημειώνεται ότι η πτώση για το ΓΔ από την αρχή του χρόνου είναι 24%, όταν η πτώση για τον τραπεζικό δείκτη την αντίστοιχη περίοδο είναι -78%, μια διαφορά που τα λέει όλα.

Τράπεζα

Απόδοση από 01/01

Κεφαλαιοποίηση

Εθνική Τράπεζα

-68,03%

1,67δις ευρώ

Alpha Bank

-79%

1,23δις ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς

-90%

562εκ ευρώ

Eurobank

-78,61%

588εκ ευρώ

 

Καταθέσεις

 

Όπως ανακοινώθηκε χθες, μείωση κατά περίπου 2δις ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιούλιο υποχωρώντας στα επίπεδα του 2003. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν στο τέλος Ιουλίου στα 120,8 δισ. ευρώ από 122,23 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο. Από την αρχή του έτους οι εκροές των καταθέσεων έχουν αγγίξει τα 39,4δις ευρω.

 

ΟΠΑΠ  

Σε ένα σύντομο σχόλιο αρκετά καλά ως άριστα (και για τη συγκυρία) θα χαρακτηρίζαμε τα αποτελέσματα 6μηνου του ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε επιμέρους νούμερα, απλά να τονίσουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα η επιλογή του ΟΠΑΠ είναι μια από τις καλύτερες από το χρηματιστήριο. Πέραν όλων των άλλων από αυτά που μας αρέσουν είναι ότι ακόμη και στο χειρότερο σενάριο για τη χώρα, ακόμη και την επιστροφή στη δραχμή, η εταιρεία οι μέτοχοι της έχουν επόμενη ημέρα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2015 στους μετόχους, ύψους €54.160.887,86, ή €0,17 ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου. Ως ημερομηνία αποκοπής ορίζεται τη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Motor Oil

Ευνοούμενα πάρα πολύ και από τια συναλλαγματικές διαφορές, καλά ήταν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα χρήσεως της Motor Oil, με κέρδη στα 140εκ ευρώ στο εξάμηνο από -16εκ ευρώ πέρσι. Βέβαια και υπάρχουν πράγματα που μας προβληματίζουν. Κυρίως το ύψος των συνολικών υποχρεώσεων 2,14δις ευρώ, την ώρα που τα ίδια κεφάλαια είναι 553εκ ευρώ.

 

Ελληνικά Καλώδια

 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελληνικών καλωδίων, μπορεί να έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα αποτελέσματα χρήσεων, αλλά όπως και για τον όμιλο, εμείς θα επαναλάβουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο πολύ υψηλός δανεισμός. Ειδικότερα, στις 30/06 οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν 405εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 89,9εκ ευρώ.

 

 

 

ΣΩΛΚ

Στα της ΣΩΛΚ που είναι και η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο με την καλύτερη εικόνα, στα 282εκ ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις στα 152εκ ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Κέρδη (με τη βοήθεια κάποιων έκτακτων κερδών) στα 6,5εκ ευρώ έναντι ζημιών 4εκ ευρώ πέρσι. EBITDA στα 13εκ ευρώ Vs 537.705 ευρώ πέρσι.

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 
 
 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

26/08/15

 
 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....