Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθήνων  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

Λεωφόρος Αθηνών +

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 29/09/15

 

MSCI

Ενόψει και των ανακοινώσεων στις 12 Νοεμβρίου, για τις αλλαγές στους δείκτες που θα ισχύσουν από τις 30/10, άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή ανάλυση της HSBC, στην οποία προβλέπονται δύο νέες εισόδους και δύο αποχωρήσεις ελληνικών μετοχών από τον δείκτη MSCI Emerging Markets. Πιο συγκεκριμένα, στον δείκτη θα συμπεριληφθούν οι μετοχές της ΔΕΗ και της Motor Oil (ανάμεσα σε άλλα πιθανόν και αυτό να δικαιολογεί και την άνοδο της μετοχής τον τελευταίο καιρό), ενώ προβλέπει ότι θα αφαιρεθούν από τη σύνθεσή του οι τίτλοι των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, η είσοδος της Motor Oil στη σύνθεση του δείκτη αναμένεται να οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων ύψους 34,5εκ ευρώ δολαρίων και όσον αφορά τη ΔΕΗ, προβλέπονται εισροές ύψους 31,3 εκατ. ευρώ.  Από την άλλη πλευρά, η απομάκρυνση από τη σύνθεση του δείκτη των Πειραιώς και Εurobank εκτιμάται ότι θα προκαλέσει εκροές ύψους 10,7 και 14,4 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

 

Τσίπρας – Τράπεζες

Τυχαίο θα μας πει κανείς, αλλά κρατάμε ότι η χθεσινή μεγάλη πτώση, ειδικά στις τράπεζες, ήρθε μετά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κυρίως το ίδρυμα Κλίντον (με τον πρωθυπουργό κατά κοινή ομολογία να είναι κακός). Και αναφερόμαστε στο ίδρυμα Κλίντον, αφού πέραν των επενδυτών που ήταν εκεί και με τους οποίους μίλησε ο έλληνας πρωθυπουργός (και στενοί του συνεργάτες), ήταν φυσικά και ο γαμπρός του Κλίντον, Μαρκ Μεζβίνσκι, γνωστός επενδυτής και μεγάλο θύμα της πτώσης που έχει συντελεστεί στις τραπεζικές μετοχές κατά τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο. Αν και σίγουρα ο τζίρος ήταν ελάχιστος, αν και σίγουρα το κλίμα διεθνώς ήταν αρκετά αρνητικό, δεν αποκλείεται αυτή η πτώση να συνδέεται και με τα όσα ελέχθησαν (ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες και την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση). 

 

Απίστευτο !!

Όπως και αν το δει κανείς, η χθεσινή ημέρα φανερώνει την κατάσταση αποσύνθεσης που πλέον επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο. Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά με μόλις 18,58εκ ευρώ, είχαμε μια πτώση 3%, με τις τραπεζικές μετοχές να πηγαίνουν χαμηλότερα κατά 15% και πολλές μετοχές να είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητες. Εικόνα παρακμής, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για το χρηματιστήριο μιας χώρας της ευρωζώνης.

 

ΔΕΗ

Πέραν των όσων αναφέραμε παραπάνω για το δείκτη MSCI, κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες συνεδριάσεις για την τεχνική εικόνα της ΔΕΗ. Σημαντικό είναι η μετοχή να επιστρέψει υψηλότερα των 4,80 – 4,85 ευρώ (κλείσιμο χθες 4,73 ευρώ, χαμηλό ημέρας -5,59%) ή στη χειρότερη να μη χαθεί και η μακροπρόθεσμη στήριξη των 4,60 ευρώ. Απώλεια και αυτής της μακροπρόθεσμης στήριξης, θα συνέβαλε στην εκ νέου επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας και της βελτίωσης που έχει χτιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

ΕΧΑΕ

Αρκετά κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις και για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία χθες έκλεισε στα 5,02 ευρώ, -3,65%. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, για να μη χαθεί η σημαντική τεχνική βελτίωση η οποία έχει χτιστεί μετά την τελευταία άνοδο, κλειδί είναι η παραμονή υψηλότερα των 4,80 – 5,00 ευρώ, με καθοριστικές στηρίξεις να υπάρχουν και στα επίπεδα των 4,60 – 4,65 ευρώ (πιθανή απώλεια και αυτών των στηρίξεων θα μπορούσε να στείλει τη μετοχή πραγματικά πολύ χαμηλότερα). Σημειώνεται ότι μεγάλης σημασία είναι τα μακροπρόθεσμα επίπεδα των 5,15 – 5,20 ευρώ, υψηλότερα των οποίων πρέπει να επιστρέψει και να παραμείνει η μετοχή αν θέλουμε να μιλάμε για διατήρηση των θετικών τεχνικών ενδείξεων που υπάρχουν. 

 

Συναλλαγές σε Πακέταα

 

28 Σεπ 2015 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.

17:11:37

40.000

7,98

319.200

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.

16:28:28

233.330

1,50

349.995

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.

16:27:45

233.330

1,50

349.995

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.

16:26:37

863.340

1,50

1.295.010

 

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών στο Χ.Α.

 

25/09/15

ΙΛΥΔΑ ΑΕ  

Λόγος υποβολής

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Στοιχεία Συναλλαγής

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Ημ/νία

Αγορά

Τεμάχια

Αξία (€)

Α/Π

Παρατηρήσεις

Είδος

B

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος

Σύζυγος

25 Σεπ 2015

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

312.500

15.625

Α

-

Μετοχή (Κοινή)

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται και κερδίστε bonus εγγραφής (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....