Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 01/11/16

Εργασιακά

Δε θα ξεκινήσουμε με τις αστειότητες που γίνονται με το ζήτημα των τηλεοπτικών, το ΕΣΡ και τον κ. Πολύδωρα, αλλά με τα σοβαρά ζητήματα που είναι η αξιολόγηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δείχνει ότι θα κρατήσει αρκετό καιρό. Και αυτό γιατί όπως από την πρώτη στιγμή είχε φανεί, τα εργασιακά ζητήματα δε θα κλείσουν τόσο εύκολα. Σύμφωνα με τα όσα λένε αυτοί που γνωρίζουν, ζητήματα όπως οι ομαδικές απολύσεις, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού και οι συλλογικές συμβάσεις είναι ζητήματα τα οποία δύσκολα θα κλείσουν μέχρι τα τέλη του χρόνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα ζητήματα. Και στη βάση αυτή, όλα δείχνουν ότι πάμε για μια διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να κρατήσει ακόμη και μέχρι το Μάρτιο του 2017.

 
 
 

 

Αυτά παθαίνεις ….

 

Στα των τηλεοπτικών τώρα, στο δεύτερο σχόλιο της ημέρας θα γίνουμε αρκετά σκληροί. Ξέρετε λοιπόν γιατί έχουν συμβεί όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες;

 

Γιατί καλούνται άνθρωπο που επί της ουσίας 40 χρόνια δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους να νομοθετήσουν …. Άνθρωποι που ξαφνικά νομίζουν ότι έχουν την πλήρη εξουσία των πάντων, με αδυναμία να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Και κυρίως να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας.

 

Αναφερόμαστε κυρίως στον κ. Παππά. Και μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται πολύ σκληρά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση έχει 100% δίκαιο να θέλει να πουλήσει τηλεοπτικές άδειες. Ήταν ένα μεγάλο λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Αλλά όλα όσα έγιναν είναι μια τρελά. Μια τεράστια ανοησία και την πλήρη ευθύνη για αυτό το χάλι έχει ο κ. Παππάς. Ήταν δεδομένο ότι αυτός ο διαγωνισμός, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο.

 

Φθάσαμε στο σημείο να μιλάμε για κάποια έρευνα ενός Ινστιτούτου από τη Φλωρεντία και για μόνο 4 άδειες την εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης και του διαδικτύου. Λες και δε μπορούσαμε να πούμε τόσο έχει η άδεια. Όποιος θέλει πληρώνει και συμφωνεί ότι κάθε χρόνο θα ελέγχεται η ποιότητα των δανείων του; Πόσο δύσκολο είναι αυτό;

 

Και δε φταίνε τα λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η αντίδραση Παππά ήταν απαράδεκτη. Γενικά η στάση της κυβέρνησης είναι απογοητευτική και ήταν η εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία δε μπορεί έτσι να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

 
 

Ανασχηματισμός

 

Και ειλικρινά έχουμε απορία να δούμε τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό, όταν τέλος πάντων αυτός συμβεί  αφού μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σημειώνονται νέες καθυστερήσεις.

 

Αυτό όμως είναι ένα ακόμη λάθος. Ο Α. Τσίπρας και γενικά όλοι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να καταλάβουν ότι η επίσπευση της αξιολόγησης (η οποία συνδέεται με αρκετά υπουργεία) είναι η πρώτη προτεραιότητα και δυστυχώς το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τον ανασχηματισμό.

 

Και έχουμε και μια απορία. Ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του τα τελευταία παρατράγουδα, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα μπουν ή θα βγουν από την κυβέρνηση; Κανονικά θα έπρεπε.

 
 
 

Η τραγική εικόνα από τα νοσοκομεία της Βενεζουέλας

Αυτό θα πει να έχει μια κυβέρνηση αναπτυξιακό πλάνο….

Για το ζήτημα του ταξιδιού στη Βενεζουέλα μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος βρίσκεται στα Panama Papers, απάντησε χθες στον Real ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για «προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις'» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, παραδέχθηκε ωστόσο ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Α. Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!!!!!!!!!!

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, όπως έλεγε και ο Α. Παπανδρέου. Τώρα αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επενδυτικό πλάνο.

Κα αναρωτιόμαστε! Μήπως αυτές οι τροφές είναι ζωοτροφές; Απλά θυμίζουμε ότι ο Μαδούρο στην αρχή της κυβέρνησης Σύριζα και το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο είχε πει το απίστευτο: «Έλληνες κάντε υπομονή και εμείς τρώγαμε ζωοτροφές, αλλά τα καταφέραμε». Πάντως στα supermarket της Βενεζουέλας πλέον δεν έχουν ούτε ζωοτροφές.

 
 
 

H εξαφάνιση του Πάνου Καμμένου και η ενόχληση του αμερικανικού παράγοντα

Τα παρακάτω έγραφαν τα «Παραπολιτικά» … Στα πρόσφατα «μυστήρια» του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται η σκόπιμη, προφανώς, διακριτική απουσία του υπουργού Αμύνης και κυβερνητικού συμμάχου Πάνου Καμμένου. Η πολιτική αυτή εξαφάνιση του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ. είναι φυσικό να έχει προκαλέσει απορίες, αλλά περισσότερες είναι οι ερμηνείες που δίνονται για τη στάση του άλλοτε πληθωρικού σε συμπεριφορά υπουργού. Η βασικότερη είναι η απόσταση που θέλει να κρατήσει από μια καταρρέουσα κυβέρνηση, προκειμένου η φθορά της να του αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές. Ετσι, η αποστασιοποίησή του ευελπιστεί να ερμηνευθεί από την κοινή γνώμη ως μια οιονεί αποδοκιμασία του για τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις.

Συγχρόνως, ο κ. Καμμένος φροντίζει ώστε η απόσταση που παίρνει από την κυβέρνηση να μη σχετίζεται και με την παντελή απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο, κάτι που θα έκανε ζημιά και στον ίδιο, αλλά και στο κόμμα του. Επιπλέον, με την απουσία του απ’ ό,τι κυβερνητικό συντελείται τις τελευταίες εβδομάδες επιδιώκει να «εξαγνιστεί» από τη μνημονιακή στάση που έχει κρατήσει κι έτσι να περάσει το μήνυμα στον χώρο της Δεξιάς, όπου και ο ίδιος ανήκει, ότι είναι επικεφαλής του μόνου δεξιού κόμματος του δημοκρατικού τόξου.

Ετσι, ευελπιστεί, σε μία φάση που δημοσκοπικώς βρίσκεται πάλι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να μαζέψει ψήφους δεξιών ψηφοφόρων που δεν συμφωνούν με τα «ανοίγματα» του Κ.  Μητσοτάκη προς το Κέντρο, και ειδικώς με τις επαφές του με στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

Από την άλλη πλευρά, θεωρεί ότι υπάρχουν και δεξιοί ψηφοφόροι που ουσιαστικώς δεν έχουν πού να πάνε, διαφωνούντες με την φιλελεύθερη ρητορεία του Κ. Μητσοτάκη.

Πιστεύει, επίσης, ότι έτσι και το κόμμα του θα μπει εκ του ασφαλούς στη Βουλή, αλλά και θα υπάρχει ένας εν δυνάμει κυβερνητικός σύμμαχος για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν θα κερδίσει τις εκλογές, καθώς και ιδεολογική συγγένεια υπάρχει με το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος, αν και σε πολλές περιπτώσεις έχει λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας για τον πρωθυπουργό, καθώς βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε για να επιτεθεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα, οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε βαρίδι για την κυβέρνηση, γιατί η καθαρή εμπλοκή του με την πλευρά Ιβάν Σαββίδη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και οι προσπάθειες που έκανε στην κατεύθυνση της σύναψης συμμαχιών του κ. Σαββίδη με άλλους επιχειρηματίες έχουν ενοχλήσει τον αμερικανικό παράγοντα, κάτι που δημιουργεί προβλήματα, από τη στιγμή που είναι υπουργός Αμυνας. Εσχάτως ο κ. Καμμένος προσπαθεί να περιορίσει την εμπλοκή του στο θέμα αυτό, με θετικές δηλώσεις για την επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Ομως, είναι κοινό μυστικό ότι ασκούνται πιέσεις για την αντικατάστασή του. Είναι προφανές, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ρήξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και πτώση της κυβέρνησης. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....