Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 26/05/17

Πώς να χάνεις το δίκαιο σου …

Αφού τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για τους δανειστές να μην δίνουν τίποτα στην Ελλάδα, θα αναφερθούμε και στον Σόιμπλε, για τον οποίο γνωρίζουν όλοι που διαβάζουν το GFF ότι συνήθως συμφωνούμε μαζί του (χωρίς φυσικά να μας είναι συμπαθής). Αυτό λοιπόν που ζούμε θα λέγαμε ότι είναι το απόλυτο «πώς να χάνει κανείς το δίκαιο σου». Κατά την άποψη μας και παρά τα λάθη των δανειστών, η χώρα μας έχει σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση και αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά πλέον είναι τεράστιο λάθος των δανειστών και προσωπικά του Σόιμπλε, να μη θέλουν να δώσουν κάτι (έστω φραστικό) για το ζήτημα του χρέους. Κάτι το οποίο θα επιτρέψει την ενεργοποίηση του QE και κυρίως κάτι που συνολικά θα συμβάλει στη βελτίωση της ψυχολογίας. Σίγουρα η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει μοντέλο, σίγουρα πρέπει να κάνει αλλαγές στη διοίκηση και πολλά από αυτά που λέει ο Σόιμπλε.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να μην βοηθάς κατ’ ελάχιστον στη βελτίωση της ψυχολογίας, κάτι το οποίο έχει τεράστια σημασία για να ανακάμψει μια οικονομία και να βγει από το τούνελ. 

 
 
 

QE

Και πάμε τώρα σε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αν και προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις, χωρίς πάντως να αποκλείουμε τίποτα. Οι τελευταίες λοιπόν πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί  να μην υπάρξει μια συμφωνία για το χρέος, εντούτοις θα βρεθεί η χρυσή φόρμουλα για να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με κάποιον τρόπο θα βρεθεί η χρυσή τομή για να συμβεί αυτό, κάτι το οποίο κάποιοι το πάνε ακόμη πιο πέρα και λένε ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιχειρήσει μια δοκιμαστική – μικρή – έξοδο στις αγορές. Αν και πλέον μιλάμε για αμιγώς πολιτικές αποφάσεις, προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις κατά πόσο θα συμβεί αυτό και η Ελλάδα θα ενταχθεί στο QE.

 
 
 

Και μια πικάντικη ιστορία

Και πάμε τώρα σε μια πικάντικη ιστορία. Πάλι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δύο μεγάλα fund του εξωτερικού τα οποία τον τελευταίο καιρό είχαν ενεργοποιηθεί στο Χ.Α., είχαν τοποθετήσει μεγάλα ποσά και συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο του Χ.Α., ακούνε μεγάλες πιέσεις σε ευρωπαίους αξιωματούχους μα υπάρξει κάποια «καλή» λύση για την Ελλάδα. Μάλιστα όπως λέγεται και επειδή οι συγκεκριμένοι επενδυτές έχουν αυτή τη δυνατότητα, ασκούνται μεγάλες πιέσεις και στο Βερολίνο να βρεθεί κάποια «δίκαιη λύση» όπως τη χαρακτηρίζουν.

ΥΓ: Εμείς σας μεταφέρουμε τη συγκεκριμένη ιστορία, κρατώντας πάντως μεγάλες επιφυλάξεις όπως κάνουμε πάντα σε αντίστοιχα σενάρια.

 
 
 

Αυτή η ζημιά θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια..

Πάντως σε αυτό το σημείο θα πούμε και την κακία μας για την κυβέρνηση. Ότι πολλά από αυτά που τραβάμε τον τελευταίο καιρό ως χώρα, ένα μεγάλο μέρος των μέτρων και το ότι οι ξένοι μας «χορεύουν στο ταψί» οφείλεται στα όσα δραματικά έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Όσο καιρός και να περάσει, κανείς δε θα πρέπει να ξεχνάει τη ζημία που έγινε στην οικονομία. Και το λέμε αυτό όχι γιατί δε συμπαθούμε το Σύριζα, αλλά γιατί αυτή είναι η αλήθεια, με μια ζημία που πρέπει να περάσουν χρόνια για να την ξεπεράσει η ελληνική οικονομία και κυρίως ο εγχώριο τραπεζικός κλάδος.

 
 
 

Το come back από τη Βουλγαρία

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Ξέρετε ποια υπόσχεση έδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας στους οποίους μίλησε στη Θεσσαλονίκη; Οτι θα αναγκάσει όσους μετέφεραν την έδρα της επιχείρησής τους στη Βουλγαρία να... επαναπατριστούν: «Το όραμά μου για τη βιομηχανία θα καταφέρει να κάνει τους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας που έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους σε γειτονικές χώρες να το ξανασκεφθούν» τους είπε. και επειδή ίσως να υπήρχαν στο ακροατήριο και βιομήχανοι που ήδη έχουν μετακομίσει στη Βουλγαρία απευθύνθηκε προσωπικά σε αυτούς λέγοντάς τους: «Οσοι έχετε φύγει θα εξετάσετε την πιθανότητα επαναπατρισμού σας». Δεν γνωρίζω εάν τους έπεισε, αλλά το μέλλον θα δείξει...

Οι διαπλεκόμενοι στα ΜΜΕ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βορειοελλαδίτες βιομηχάνους αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον... Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος, αν και επιχειρηματίας, δεν είναι μέλος του Συνδέσμου και έτσι δεν παρευρισκόταν). Δεν τον κατονόμασε, αλλά τον... φωτογράφισε. Εκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στον χώρο των ΜΜΕ που επιχειρείται σε κοινή θέα (λόγω της πρόσφατης αγοράς μετοχών του Mega από τον ελληνορώσο επιχειρηματία), για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση χτίζει τη δική της διαπλοκή, αλλά θα μας βρει απέναντι. Χαρίζουν πρόστιμα, αλλά εμείς δεν θα τους χαριστούμε. Οραματιζόμαστε μια χώρα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται πρόσβαση στα ΜΜΕ για τα συμφέροντά του».

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....