| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 29/09/20

 

 

Μην τα παρουσιάζουμε έτσι απλά …..

 

Με την κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα να κάνει κατά την άποψη μας λάθη στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Θα ξεκινήσουμε και σήμερα με της οικονομίας και τα όσα είπε ο κ. Σταικούρας. Ειδικότερα, ο υπουργός οικονομικών παρουσίασε προσεγγιστικούς υπολογισμούς, από την πρόσφατη εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίοι ανεβάζουν το μηνιαίο κόστος επιβολής ενός καθολικού lockdown περίπου στο 2,5%-3% του ΑΕΠ της κάθε χώρας …. Και ο κ. Σταικούρας είπε πως αυτό το κόστος μπορεί να περιοριστεί, κυρίως, με δημόσιες παρεμβάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 

Και εμείς θα επισημάνουμε για ακόμη μια φορά πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουμε. Δεν είναι έτσι απλό να μιλάμε για μειώσεις του ΑΕΠ περνώντας το σαν κάτι απλό. 2, 3, 4% του ΑΕΠ και να παρουσιάζουμε τα δις ευρώ της ζημίας και τις θέσεις εργασίας που χάνονται ως κάτι απλό. Ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και περιμένοντας μια μείωση του ΑΕΠ που θα φέρει τη χώρα σε χειρότερη θέση από την εποχή της ελληνικής κρίσης …..

 
 

 

Αυτό περιμένουμε !!!!

 

Συνεχίζοντας με της οικονομίας και του κόστους του Covid-19, θυμίζουμε πως αναμένουμε μια ύφεση περίπου 9%. Ας δεχθούμε εμείς 8%, αν και την βλέπουμε πλέον μεγαλύτερη. Το ΑΕΠ λοιπόν θα μειωθεί στο τέλος του 2020, στα περίπου 178-179δις ευρώ. Ξέρετε από πότε έχουμε να δούμε τέτοιο ΑΕΠ; Από το 1998-1999!!!! Με απλά λόγια επιστρέφουμε 21-22 χρόνια πίσω ….. Έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό;

 
 

 

Την ώρα που μιλάμε για lockdown…

 

Και την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Σκυλακάκης συνεχίζουνε να συντηρούνε τα σενάρια περί lockdown. Η κυβέρνηση διαρρέει πως αποκλείεται να επιβληθούνε περιορισμοί στους ανθρώπους άνω των 65ετών. Και τουλάχιστον κατά την άποψη μας, η κυβέρνηση κάνει σε ακόμη ένα ζήτημα μεγάλο λάθος. Το πιθανότερο είναι πως για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, αποφεύγει να πάρει ένα τέτοιο μέτρο που φαντάζει ορθό, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση, αν υπάρχει πλέον σχεδιασμός. Αλλά θα είναι τουλάχιστον έγκλημα να φτάσουμε στο lockdown, προτού ληφθεί η απόφαση για περιορισμούς στις ευπαθείς ομάδες ….. Και μια σειρά άλλων μέτρων …..

 
 
 

 

Ούτε να το σκεφτόμαστε

 

Και όσον αφορά τον Covid-19, φυσικά και ούτε θέλουμε να σκεφτόμαστε το σενάριο που ανέφερε το ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας. Αριθμοί οι οποίοι θα ήτανε πραγματικά καταστροφή.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ……..

 

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα από την εξάπλωση του ιού αναφέρονται έξι εφιαλτικές ενότητες για την Ελλάδα.

 

Η πρώτη ενότητα έχει να κάνει με τα επιβεβαιωμένα ημερήσια κρούσματα: εδώ το βασικό σενάριο θέλει περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως την 19η Οκτωβρίου με το δυσμενέστερο και απευκταίο να ξεπερνά κατά πολύ τα 7.000 κρούσματα!

 

Η δεύτερη ενότητα αφορά στον ημερήσιο αριθμό νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία: περίπου 8.000 ενώ η χειρότερη εκτίμηση υπερβαίνει τις 60.000!

 

Η τρίτη ενότητα είναι ο ημερήσιος αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το καλό σενάριο να τους υπολογίζει στους 1.000 και το χειρότερο να αγγίζουν τους 8.000!

 

Η τέταρτη ενότητα έχει να κάνει με τους θανάτους ανά ημέρα. Το ECDC τους υπολογίζει στους 25 την ημέρα ενώ το χειρότερο σενάριο τους ανεβάζει στους 250.

 

Η πέμπτη ενότητα αφορά σε νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία με τους Ευρωπαίους επιστήμονες να τους υπολογίζουν, πάντα για την Ελλάδα λίγο πάνω από τους 1.000 ή 7.000 στο χειρότερο σενάριο της 19ης Οκτωβρίου. 

 

Η έκτη ενότητα αφορά στις νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ με το βασικό να τις έχει κάτω από 250 και περί τις 1.250 στο χειρότερο σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας όσο και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία».

 

 

 

 

Μπογδάνο

 

Κλείνοντας και όσον αφορά τα νέα επεισόδια με τον κ. Μπογδάνο. Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε. Ήταν μια τελείως εσφαλμένη επιλογή από τη ΝΔ …… Μια τελείως γραφική περίπτωση, η οποία ήταν σίγουρο πως θα δημιουργούσε προβλήματα. Και είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει και άλλα πολλά προβλήματα στο μέλλον …..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....