Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 18/12/18

 

Εκλογές

Και αν και όπως έχουμε ξαναγράψει και άλλες φορές, δεν έχει νόημα να βρισκόμαστε σε μια non - stop συζήτηση. Και ότι το καλύτερο είναι να περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις, όταν τέλος πάντων γίνουνε αυτές τους επόμενους μήνες. Θα αναφερθούμε και σήμερα στο περιβόητο ζήτημα των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία σενάρια που κυκλοφορούν, η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας το σκέφτονται όλο και πιο ζεστά να πάνε σε εκλογές το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Συγκεκριμένα και με βάση αυτά τα σενάρια, η κυβέρνηση στοχεύει, ανάμεσα σε άλλα, να πτάξει το μπαλάκι της ψήφισης της ονομασίας των Σκοπίων στην επόμενη κυβέρνηση. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στη βάση αυτού του τελευταίου σεναρίου υπάρχει και χρόνος εκλογών. Ή στις 17 Φεβρουαρίου, λίγο δηλαδή μετά την εορτή των ερωτευμένων (για να πούμε και το καρφί μας). Ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου.  

Βέβαια επαναλαμβάνουμε κλείνοντας πως είναι τόσο κουραστική αυτή η συζήτηση για το ζήτημα των εκλογών, που το καλύτερο είναι να περιμένουμε κάποια στιγμή τις τελικές ανακοινώσεις.

 
 
 

Εντυπωσιακές δηλώσεις

Μπορεί να πέρασε στα «ψιλά», αλλά όπως και αν το δει κανείς μόνο ως εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του επικεφαλής του βρετανικού στρατού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ, παρομοίασε τις σημερινές συνθήκες με εκείνες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο Royal United Services Institute (Rusi) στο Λονδίνο, ο στρατηγός τόνισε το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον σε πολλές χώρες και την αστάθεια που υπάρχει παγκοσμίως.

«Η σταθερή αντιπαράθεση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών να εντείνονται πολύ γρήγορα. Η κατάσταση θυμίζει την πρώτη 10ετία του περασμένου αιώνα, όταν ο μεγάλος ανταγωνισμός ολοκληρώθηκε με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

Εχθρικά κράτη Ρωσία, Κίνα και Ιράν

Ο Σερ Νικ Κάρτερ κατονόμασε τις χώρες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, τις οποίες και χαρακτήρισε «εχθρικά κράτη». «Ρωσία, Κίνα και Ιράν αμφισβητούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία» της Βρετανίας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού. Στους παράγοντες αποσταθεροποίησης πρόσθεσε, δε, και τις ακροδεξιές δυνάμεις του λαϊκισμού, την τρομοκρατία και τις εθνικιστικές ομάδες, που «θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη μαζική μετανάστευση».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Προσωπικού Άμυνας (CDS) πρόσθεσε: «Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ανταγωνιστικών δυνάμεων, με αποκλίνουσες απόψεις για το πώς πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, διαφορετικές αξίες, μια αίσθηση ιστορικών δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας της πολιτικής και του πολέμου εξελίσσεται ταχύτατα, οδηγούμενος από τη διάδοση της πληροφορίας και το ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής. Οι ανταγωνιστές μας έχουν γίνει κυρίαρχοι στην εκμετάλλευση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου».

Και αξίζει να θυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό, στις αρχές Δεκεμβρίου, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ είχε απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για την ανανέωση της διεθνούς συνεργασίας, εκφράζοντας τον φόβο πως έρχεται μια νέα «εποχή της οργής», κατά την οποία οι ανισότητες θα ξεπερνούν εκείνες της «χρυσής εποχής» του καπιταλισμού, τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «ανανεωμένη πολυμερής συνεργασία», η οποία θα εγγυάται ότι «τα οικονομικά οφέλη της παγκοσμιοποίησης θα τα μοιράζονται όλοι κι όχι μόνο ορισμένοι».

 
 
 

Τα δύο σκίτσα για την τελευταία επικαιρότητα

Νομίζουμε πως τα δύο παρακάτω σκίτσα, το πρώτο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή και το δεύτερο επίσης από την Καθημερινή του Δημήτρη Χατζόπουλου περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία επικαιρότητα.

 
 

Μάλιστα

Εντυπωσιασμένοι διαβάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως η κρατική τηλεόραση παρουσίασε ένα ρεπορτάζ για τα Δεκεμβριανά του 1944. Παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ (σύζυγος υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος) Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος. Και με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε (σε ένα βαθμό και το διαπιστώσαμε βλέποντας μέρος της εκπομπής – όσο αντέξαμε) πως οι δύο δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν εξαιρετικά στενοχωρημένοι που το ΚΚΕ δεν κέρδισε την μάχη της Αθήνας, τον Δεκέμβριο του 1944 και γιατί η Ελλάδα δεν έγινε κομμουνιστική χώρα!

Και αναρωτιόμαστε !! Είμαστε τόσο χαζός λαός; Είναι δυνατόν το έτος 2018 και μετά από 10 χρόνια κρίσης να συζητάμε ακόμη για τον εμφύλιο. Και ειδικά αυτό να το κάνουνε δύο νέοι άνθρωποι σε ηλικία. Και μάλιστα να φθάνουμε στο σημείο οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης να εμφανίζονται στεναχωρημένοι γιατί δεν επικράτησε ο κουμμουνισμός στην Ελλάδα; Όλα αυτά το 2018 – 2019!!!! Καλά, πόσο χαζομάρα μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;

 
 
 

Αλλος που εγκαταλείπει το πλοίο

Σύμφωνα τώρα με βάση τα όσα έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Η συμφωνία όμως των Πρεσπών έχει και άλλες παρενέργειες στο μικροπολιτικό επίπεδο. Ενας από τους συγγραφείς της συμφωνίας, επιφανής νομικός, πρώην υπουργός του Γ. Παπανδρέου, ο Χάρης Παμπούκης, που μετείχε ενεργά στην ομάδα σύνταξης της συμφωνίας, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ομάδα. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών και τις περιπλοκές που αχνοφαίνονται στην όλη υπόθεση, σπεύδει κι αυτός να αποχωρήσει. Το συνηθίζει άλλωστε να εγκαταλείπει εγκαίρως όταν βλέπει να έρχονται δύσκολες ημέρες.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....