Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 15/02/19

 

Τι θυμηθήκαμε ….

Η κυβέρνηση λοιπόν, 1 χρόνο πριν τη διαδικασία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου (λες και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή). Μάλιστα, φθάνει στο σημείο να κατηγορεί την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ πως στήνει παιχνίδια γύρω από την εκλογή του προέδρου. Λες και η ΝΔ είναι κυβέρνηση ή ότι πρέπει όλοι να συμφωνήσουνε με την πρόταση της τωρινής κυβέρνησης!!!

Και τι θυμηθήκαμε τώρα εμείς. Θυμηθήκαμε ότι σε ένα πραγματικά κρίσιμο σημείο για τη χώρα και την ελληνική οικονομία. Το 2014, ο κ. Σαμαράς, σχεδόν παρακαλούσε τον Α. Τσίπρα, αλλά και τη ΔΗΜ.ΑΡ (του κ. Κουβέλη ο οποίος βρίσκονταν σε επαφή με τον Α. Τσίπρα) να βρουν άκρη με το ζήτημα της εκλογής του προέδρου. Να μην πέσει η τότε κυβέρνηση. Και πάνω από όλα να ολοκληρωθεί η τότε διαπραγμάτευση και να αποφευχθεί ένας κύκλος αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Και όπως ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε. Λίγο αργότερα όλοι γνώριζαν πως ο Σύριζα θα γίνονταν κυβέρνηση.

Ο Σύριζα όμως και προσωπικά ο Α. Τσίπρας έριξαν την κυβέρνηση, αφού πρώτα είχανε δημιουργήσει μια πολιτική αβεβαιότητα αρκετών μηνών. Έγιναν όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τη χώρα να φθάνει, χωρίς καμία υπερβολή, στην άκρη του γκρεμού. Και ακόμη και αν σωθήκαμε την τελευταία στιγμή, η οικονομική ζημία που έγινε στη χώρα είναι τεράστια.

Τα παραπάνω κυρίως τα αναφέρουμε γιατί έχει αποδειχθεί πως ο λαός έχει αρκετά κακή μνήμη.

 
 
 

Μας ανησυχεί …. και θέλουμε να δούμε!! 

Μην κρύβοντας την ικανοποίηση μας για εκθέσεις για την ελληνική οικονομία όπως η χθεσινή της HSBC. Και με τις ενδείξεις πως σύντομα η χώρα θα επιχειρήσει νέα έξοδο στις αγορές να αυξάνονται (πιθανόν και με 10ετές ομόλογο). Εμείς θα παραπέμψουμε σε μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων – εκτιμήσεων ανά τον κόσμο (πχ της Γερμανίας χθες). Που δείχνουνε πως η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια μεγάλη επιβράδυνση.

Και με τη χώρα μας να έχει χάσει όλο το «party» της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά τα προηγούμενα χρόνια. Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας. Και ειλικρινά θέλουμε να δούμε. Τι θα μπορούσε να σημάνει για την ελληνική οικονομία, ένα μεγάλο (εφόσον φυσικά συμβεί – αν και υπάρχουνε οι ενδείξεις κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος) slowdown της παγκόσμιας οικονομίας. Τον κίνδυνο αυτό για την ελληνική οικονομία να μην το παραβλέπουμε, αφού στην κατάσταση που είναι η ελληνική οικονομία. Και 0,30 και 0,4% ανάπτυξης να χάσει (πόσο μάλλον μεγαλύτερη). Θα είναι μεγάλη ζημία.    

 
 
 

Παρασκήνιο

Πάμε τώρα στα του εσωτερικού της κυβέρνησης. Και στην πρώτη «ανταρσία» που φαίνεται να υπάρχει στο εσωτερικό του Σύριζα, μετά από χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, έντονο εκνευρισμό λοιπόν στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η στάση της βουλευτή του κόμματος, Νίνας Κασιμάτη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η βουλευτής της Β´ Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος, ψήφισε «παρών» ή κατά στις προτάσεις του κόμματος της, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πλήρως αποστασιοποιημένη από την κομματική γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το θέμα της κομματικής απειθαρχίας της Ν.Κασιμάτη αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήδη αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους της Βουλής.

 
 
 

Το συμπέρασμα …

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε χθες και τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη: “Ο Καμμένος στήριζε Grexit, είναι σε «εναλλακτικό σύμπαν»”.

O κ. Καμμένος λοιπόν είναι αυτός που είναι. Λέει αυτά που λέει. Και όπως τουλάχιστον λέει ο Βαρουφάκης ήθελε την έξοδο από τη δραχμή, με φόντο διάφορες θεωρίες συνομωσίας (θα μας βοηθήσουνε οι ΗΠΑ κτλ …. Κτλ )….. 

Και φυσικά με τον κ. Καμμένο που δεν μας εκπλήσσει τίποτα.

Ο κ. Βαρουφάκης λοιπόν, που λέει-πιστεύει πως δεν είναι σε εναλλακτικό σύμπαν. Δεν ήθελε το GREXIT. Αλλά με την απίστευτη συμπεριφορά του. Και τα όσο απίστευτα έκανε. Ζημίωσε αποδεδειγμένα τη χώρα, με πάρα πολλά δις. Οδήγησε τη χώρα σε Capital Controls, με κλειστά τράπεζες και χρηματιστήριο για περίπου 1 μήνα.

Και δυστυχώς έχουνε περάσει 4 χρόνια και ακόμη πληρώνουμε τις ανοησίες του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Δεν ξέρουμε λοιπόν τι λέει ο ένας για τον άλλο. Αυτό που ξέρουμε είναι πως αυτά τα δύο πρόσωπα θα μπορούσαν άνετα να κάνουνε μαζί ένα κόμμα. Έτσι και αλλιώς και οι δύο σε ένα παράλληλο σύμπαν ζούνε. Ένα σύμπαν που έχει ένα παράλληλο νόμισμα, όπως αυτό που πρότεινε ο κ. Βαρουφάκης (επίσης για να μην ξεχνιόμαστε).  

 
 
 

Κορυφαίο

Και κλείνοντας, δεν κρύβουμε πως βρήκαμε το χθεσινό σκίτσο του Αρκά για την ημέρα των ερωτευμένων κορυφαίο. Και κακά τα ψέματα. Έχει αποδειχθεί τα τελευταία αυτά 4 χρόνια. Σαν την αγάπη της καρέκλας δεν υπάρχει μεγαλύτερη!!!!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....