| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 27/11/20

 

 

Μάλιστα !!!

 

Αν και σχεδόν το αποκλείουμε να συμβεί κάτι τέτοιο ….. και παρά την όποια βελτίωση παρατηρείται στην πορεία των κρουσμάτων (αν και με μικρότερους ρυθμούς του αναμενομένου) … Μαθαίνουμε πως αυξάνονται τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που πλέον λένε πως το lockdown πρέπει να παραταθεί πέρα των Χριστουγέννων!!! Προσωπικά ούτε θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο και πως από τις 07/12 θα έχουμε μια σταδιακή, προσεκτική άρση των περιορισμών, με άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ωστόσο οι συνεχείς προτάσεις για μια τόσο μεγάλη παράταση του lockdown, φανερώνουνε την ανησυχία που υπάρχει για ένα νέο κύκλο κρουσμάτων. … Και ειλικρινά θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η κυβέρνηση, με κίνδυνο να βρεθεί μπροστά στο δίλλημα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ….

 
 

 

Η βασική ελπίδα μας ….

 

Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ότι αν και ανησυχούμε για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, η οποία είναι σίγουρο πως θα ανακάμψει πιο καθυστερημένα από τις πραγματικά αναπτυγμένες δυτικές οικονομίες …. Έχουμε μια ελπίδα ότι αυτή η πανδημία, πέραν των μεγάλων πακέτων στήριξης που ήδη υπάρχουνε …. Θα λήξει με ακόμη πιο γενναίες αποφάσεις …..

 

Χαρακτηριστικό λοιπόν ήτανε το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως η Ιταλία θέτει θέμα ακύρωσης του χρέος της πανδημίας. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει να διαγράψει ή να κρατήσει για πάντα το κυβερνητικό χρέος που αγοράζει στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης για να βοηθήσει τα κράτη να ανακάμψουν, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης, όπως έγραψε το Bloomberg.

 

Και προσωπικά δίνουμε μεγάλες πιθανότητες, αυτή η κρίση να τελειώσει με παρεμβάσεις στο δημόσιο χρέος, μαζί με τα μεγάλα πακέτα στήριξης που υπάρχουνε … με τη λογική λιτότητας στην Ε.Ε. ανάμεσα σε άλλα να εγκαταλείπεται …. Και όλα αυτά θα μπορούσανε να αποδειχθούνε ένα “game change” για τη χώρα μας, θέλοντας να γίνουμε λίγο αισιόδοξοι μέσα σε όλο αυτόν τον κακό χαμό ….

 
 

 

Δεν υπάρχει ντροπή καθόλου  ….

 

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo ύψους 165εκ €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%», τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης για τη μη πληρωμή του τοκομεριδίου CoCo από την Τράπεζα Πειραιώς.

 

«Η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5δις €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€. Η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αν ήταν αληθινή, κι αυτό γίνεται σαφές αφού διευκρινίζεται με κάθε τρόπο, ότι πολύ γρήγορα Κυβέρνηση, ΤΧΣ, και διοίκηση της Τράπεζας θα προχωρήσουν στην επανιδιωτικοποίησή της», τονίζει.

 

Και εμείς μόνο ένα πράγμα έχουμε να σχολιάσουμε …. Τελικά δεν υπάρχει καθόλου ντροπή !!! Ο Σύριζα ο οποίος κυριολεκτικά κατέστρεψε (χωρίς την παραμικρή υπερβολή) το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με τα τραγικά γεγονότα του 2015. Με dilution με παλαιών μετόχων (όπου ο βασικός μέτοχος ήτανε το δημόσιο) μετά τις ιστορικά χαμηλές τιμές στις οποίες έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου στο τέλος του 2020 (στα 0,02 ευρώ η τιμή της ΑΜΚ της ΕΤΕ)… Βγαίνει και φωνάζει για τα Cocos της Πειραιώς …… Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό!!!!! Καταλαβαίνουμε ότι πολύ κόσμος δεν τα καταλαβαίνει αυτά …. Αλλά και λίγο ντροπή δε βλάπτει, με το Σύριζα τουλάχιστον για αυτό το ζήτημα να μην πρέπει να λέει το παραμικρό ….

 
 
 

 

Βαρουφάκης

 

Και αναρωτιόμαστε ….. Ο κ. Βαρουφάκης ο υπουργός οικονομικών που οδήγησε στα capital controls και όπως αναφέραμε στο πλήρες dilution των μετόχων των τραπεζών … Πως και δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα της Πειραιώς; Αλλά ξεχάσαμε … Φταίνε οι κακοί ξένοι ….. Γιατί ο εγωμανής Γιάνης έχει πάντα δίκαιο ….

 
 
 

 

Τουρκία

 

Από τα θέματα που διαβάσαμε, ξεχωρίσαμε αλλά και γελάσαμε …. Είναι τα ρεπορτάζ που έρχονται από την Τουρκία για τη δεινή οικονομική θέση της τουρκικής οικονομίας …..

 

Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως …. Η παρουσίαση συνταγών σε κυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα με κεφτεδάκια δίχως κρέας και μόνο ψωμί !!!!!!!!  τέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση  σαν ζήτημα εξαιτίας της ακρίβειας της φτώχειας και της ανεργίας που επικρατεί στην Τουρκία.

 

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία θέλοντας να δείξει την ανέχεια και που υπάρχει στην χώρα και ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε 100 γραμ. κιμά ανέφερε πως έφτασαν στο σημείο να προβάλλουν σε φιλοκυβερνητικά δίκτυα κεφτεδάκια δίχως κρέας. 

 

«Στα φιλικά προς το παλάτι τηλεοπτικά δίκτυα άρχισαν να δείχνουν συνταγές με κεφτεδάκια δίχως κρέας. Απομακρυνθήκατε τόσο πολύ από τον λαό;» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Φαίκ Οζτράκ εκπρόσωπος Ρεπ. Λαικού Κόμματος. 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....