Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 24/03/17

 

Διακήρυξη της Ρώμης

Περίπου 24ώρες απομένουν για την περιβόητη επετειακή Σύνοδο της Ε.Ε. και την περίφημη Διακήρυξη της Ρώμης και κάποιες πληροφορίες συνεχίζουν να επιμένουν ότι η Αθήνα δε θα υπογράψει την περιβόητη διακήρυξη, με φόντο τα όσα γίνονται στις διαπραγματεύσεις και κυρίως τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά. Προσωπικά πάντως πιστεύουμε ότι τελικά δε θα γίνει τίποτα και η Ελλάδα θα υπογράψει κανονικά τη Διακήρυξη της Ρώμης, αποφεύγοντας (όπως ευχόμαστε) μια τόσο χαζή - άσκοπη κίνηση. Χωρίς υπερβολή, νιώθουμε ότι πολλές φορές κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα και στο τέλος να αναγκάσουμε τους ξένους να μας διώξουν από την ευρωζώνη.

Νιώθουμε ότι είμαστε κάτι σαν: «το προβληματικό παιδί της οικογένειας, που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα».

 
 
 

Άλλο όμως είναι το πιο σημαντικό!

Ασχέτως πάντως τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, νομίζουμε ότι άλλο είναι το πιο σημαντικό στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Ότι μετά από δεκαετίες προσπαθειών για την Ευρώπη της μιας ταχύτητας και την ευρωπαϊκή ενοποίηση, οι 27 ηγέτες θα εγκρίνουν στη Σύνοδο της Ρώμης του Σαββάτου την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. Και προσωπικά αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να ακολουθήσει η σταδιακή επιστροφή κάποιων χωρών στα δικά τους νομίσματα, χωρίς να αποκλείεται η χώρα μας να είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί μπορεί ουσιαστικά σε κανένα σημείο του σχεδίου να μην υπάρχει η αναφορά σε εθνικά νομίσματα (το ακριβώς αντίθετο), αλλά όποια χώρα μείνει στην 3η ταχύτητα, ουσιαστικά θα είναι σαν να υπογράφει την καταδίκη της. Απλά θα είναι μια χώρα που θα σέρνεται για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς να έχει τη δυνατότητα νομισματικής πολιτικής … Και προσωπικά εκτιμάμε ότι αυτό, ανάμεσα σε άλλα θα εξαναγκάσει κάποιες χώρες να ζητήσουν την έξοδο τους από το ευρώ.

 
 
 

Και τη νόημα θα έχει;

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες και μετά τα όσα έχουν γίνει είμαστε κάτι παραπάνω από απαισιόδοξοι για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα. Όχι ότι ήμασταν τρομερά αισιόδοξοι, αλλά όπως πολλές φορές είχαμε γράψει το 2016, υπήρχαν ελπίδες ότι αν η κυβέρνηση έτρεχε, στα πλαίσια σε ένα βαθμό και της λογικής του ελατηρίου, τα πράγματα για τη χώρα θα μπορούσαν να πάνε σχετικά καλά. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση να μιλούσαμε ότι έχουμε πιάσει πάτο και έχουμε δει τα χειρότερα και σταδιακά να βλέπαμε κάπως καλύτερες ημέρες.

Η κυβέρνηση όμως καθυστερεί υπερβολικά, η χώρα σέρνεται (για την ακρίβεια διαλύεται) και τα χειρότερα φαίνεται να είναι μπροστά μας. Δεν είναι ότι δε βλέπουμε συμφωνία. Πιθανόν κάπου το Μάιο – Ιούνιο να υπάρξει μια μορφή συμφωνία. Το πρόβλημα πλέον είναι ότι και κάποια συμφωνία να υπάρξει, αυτό δε βγάζει πουθενά. Θα υπάρξει μια συμφωνία και σε περίπου 6 με 12 μήνες, θα έχουμε πάλι τα ίδια. Η χώρα θα συνεχίζει να σέρνεται, ο λογαριασμός ουσιαστικά δε θα βγαίνει,  οι δανειστές θα ζητάνε νέα μέτρα και κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε σε μια νέα κρίση. Και όπως έχουμε γράψει, ουσιαστικά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να βγάλει μόνο στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!!!!

 
 
 

Τσίπρας – Ιταλία

Και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα έχει εξαπολύσει το Μέτωπο Κομουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας ενόψει ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού σε πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Συγκεκριμένα, μέσω μία κατακόκκινης αφίσας που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να είναι σκεπτικός με σταυρωμένα χέρια γράφει: «Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος» καθώς και «εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα».

 

Όπως διαβάσαμε, στην επίσημη σελίδα του Μετώπου της Κομουνιστικής Νεολαίας αναφέρεται σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης τα εξής: «Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Σαπιέντζα για να μιλήσει για την Ευρώπη και να διαδώσει ακόμα εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες η κυβέρνησή του στην Ελλάδα -σε πλήρη συνέχεια των προκατόχων του- πέρασε αντιλαϊκά και κοινωνικής ''σφαγής'' μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζοντας ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα «λαϊκή» και «Αριστερή», διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

 

Eν συνέχεια, στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξης Τσίπρας (τον οποίον χαρακτηρίζουν ως υπηρέτης των αφεντικών) δεν είναι ευπρόσδεκτος: «ο Τσίπρας και οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνουν τη λαϊκή αντίσταση και αποπροσανατολίζουν τους νέους και τους εργαζόμενους κρύβοντας την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την ψευδαίσθηση ότι στο εσωτερικό της και στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει μία πολιτική ικανή να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της λαϊκής τάξης και να εγγυηθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον. Δεν έχει σημασία πίσω από ποια μάσκα κρύβεται, ένας υπηρέτης των αφεντικών δεν μπορεί να μας δώσει μαθήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτος. Έξω ο Τσίπρας από το Πανεπιστήμιο!».

 

 
 
 

Ο Τσίπρας, ο Ιβάν και το Κουβούκλιο

Τα παρακάτω τα έγραψε ο «Βηματοδότης» …  Ηταν ίσως από τις πιο λαμπρές της χριστιανοσύνης η τελετή που έγινε στον Πανάγιο Τάφο για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα (στη φωτογραφία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο) τιμώμενο πρόσωπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εύχεται «Χρόνια Πολλά στον Αλέξιο», τον ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να ζητεί συνεχώς (κατά τη διάρκεια της τελετής)... ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, και την Τόνια Μωροπούλου (που είχε την επίβλεψη της αναστήλωσης) να καμαρώνει για τον πρωθυπουργό φοιτητή της, στα χρόνια που ο Αλέξης έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΕΜΠ...

nnn

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε για καλά τη στροφή του προς τη χριστιανοσύνη. Δεν είναι ότι απέδωσε το μήνυμα του Παναγίου Τάφου, που είναι η συνεννόηση για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ούτε ο χαρακτηρισμός που έδωσε για τον Πανάγιο Τάφο ως «κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης», είναι και το γεγονός ότι - όπως αποκάλυψε - είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές τα Ιεροσόλυμα και παρακολουθούσε βήμα προς βήμα τις εργασίες της αναστήλωσης. Ισως σε αυτό να συνέτεινε και η ευχή που του έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μακάρι να οδηγήσετε τους Ελληνες σε λιμάνι ευημερίας».

nnn

Οι τηλεοπτικές κάμερες καραδοκούσαν και ήταν μονίμως στραμμένες σε αυτόν και έτσι κράτησε όλα τα προσχήματα της αριστερής του αντίληψης: Ολοι έκαναν τον σταυρό τους, όλοι προσευχήθηκαν, πλην του κ. Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο έδειχνε εκστασιασμένος από τη μαγεία του μνημείου...

nnn

Την επόμενη φορά που δήλωσε υπερήφανος ήταν όταν είπε πως είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πως βλέπει τους δασκάλους του να βοηθούν στην αποπεράτωση του έργου. Εννοούσε την Τόνια Μωροπούλου, η οποία και ανέλαβε όλο το βάρος της αναστήλωσης, την οποία ο κ. Τσίπρας  είχε καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο. Ρώτησα την Τόνια Μωροπούλου εάν ήταν καλός και συνεπής με τις εργασίες του φοιτητής ο Πρωθυπουργός και εκείνη απέφυγε να απαντήσει, θέλοντας να δείξει μόνον τη σημασία στην πρόκληση της επιστήμης και της πίστης για την αναστήλωση. Αυτό που είπε για τον κ. Τσίπρα ως φοιτητή ήταν ότι «ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος». Πέραν τούτου ουδέν.

nnn

Ηταν στο Ιεροσόλυμα και η Φώφη Γεννηματά προσκεκλημένη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου (όταν τον είχε συναντήσει στη Ρόδο), αλλά από την πολυκοσμία δεν έτυχε να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, πέραν του τυπικού χαιρετισμού. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, αν και προσεκλήθη, δεν παρέστη, και έστειλε αντιπρόσωπο τον Κ. Τσιάρα. Δίπλα στον κ. Τσίπρα δεν κάθισε ούτε η Φώφη Γεννηματά ούτε ο κ. Τσιάρας, παρά ένας υπουργός από την Ιορδανία με τον οποίο είχαν σύντομη συνομιλία. Οπως σύντομη συνομιλία είχε ο Πρωθυπουργός και με τον εκπρόσωπο του Πάπα. Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συναντήσει (για τρίτη φορά) ο κ. Τσίπρας σε λίγες ημέρες στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....