Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/06/17

 

Αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα

 

Με μερικά σύντομα σχόλια, αφού επίσημα από σήμερα βρισκόμαστε σε μίνι – διακοπές, θα  ξεκινήσουμε με το τελευταίο ρεπορτάζ και το ζήτημα που φαίνεται να ανέκυψε με το μπλόκο του SPD στην εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα. Ειδικότερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα -αντί για την Τετάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο- η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Bundestag, με αντικείμενο τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση της εκταμίευσης 8,5δις.

 

Και επειδή μετά από αυτήν την εξέλιξη γράφθηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά. Προσωπικά αποκλείουμε να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα και το όλο ζήτημα είναι τυπικό. Θυμίζουμε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όπως είναι λογικό, τα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εντυπώσεις.  

 
 
 

 

Μαξιλάρι 9δις για έξοδο στις αγορές

 

Τώρα από το ρεπορτάζ, επιβεβαιώθηκαν θα λέγαμε χθες αυτά τα οποία είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες και μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. Συγκεκριμένα, ένα μαξιλάρι ρευστότητας ύψους 9 δισ. θέλει να δημιουργήσει ο ESM μέχρι και το τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα με στόχο να διευκολύνει την χρηματοδότηση του χρέους έως 9 μήνες μετά τα μέσα του 2018 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους στο αναθεωρημένο μνημόνιο που δημοσιεύει το Bloomberg.

 

Και όπως είχαμε σχολιάσει από την πρώτη κιόλας ημέρας. Αυτή ίσως από τις πλέον θετικές αποφάσεις του Eurogroup, αν και είναι σίγουρο ότι το 2018 θα έχουμε και πάλι συνολική συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα.  

 
 
 

 

Την κακία μας θα την πούμε

 

Και σε αυτό το σημείο θα πούμε την κακία μας. Όχι για την κυβέρνηση, αλλά για όλα τα πολιτικά κόμματα. Παρακολουθήσαμε λοιπόν τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και την προσπάθεια όλων να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με έναν κατά την άποψη μας πολύ «φθηνό» τρόπο. Βλέποντας λοιπόν αυτές τις συναντήσεις, καταλαβαίνουμε για ακόμη μια φορά γιατί αυτή η χώρα βρίσκεται στην κατάσταση την οποία βρίσκεται.  

 
 
 

 

Το πορτρέτο της Λαγκάρντ 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …  Για να μην ξεχνιόμαστε, σας πληροφορώ ότι τη Δευτέρα συνεδρίασε στην Ουάσιγκτον, στο επιβλητικό κτίριο του ΔΝΤ που βρίσκεται στη 19η Λεωφόρο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου. Εκεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις επαφές που είχε στην Ευρώπη την παρελθούσα εβδομάδα και κυρίως για τη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Γνωστοποίησε δε την πρόθεσή της για τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την «κατ' αρχήν έγκριση» μιας νέας δανειακής συμφωνίας 14 μηνών του ΔΝΤ για την Ελλάδα, συνολικού ύψους έως 2 δισ. ευρώ.

nnn

Η συγκεκριμένη αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΝΤ περιστοιχίζεται από ολόσωμα πορτρέτα των διατελεσάντων γενικών διευθυντών του Ταμείου. Ξεκινά με τον πίνακα που απεικονίζει τον Βέλγο Καμίλ Γκατ, που διετέλεσε πρώτος διευθυντής από το 1946 έως το 1951, και καταλήγει στο σήμερα. Μου λένε πως ακόμη και οι διατελέσαντες επικεφαλής του Ταμείου που είχαν πάρε-δώσε με τη Δικαιοσύνη κοσμούν την αίθουσα. Αυτό διότι οι μεταγενέστερες πράξεις των ανδρών δεν τους αφαιρούν τη θέση που κατείχαν στο πάνθεον του ΔΝΤ. Για να μην ξεχνιόμαστε... Οχι σαν τη δική μας Αίθουσα «Παπαληγούρα», που βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών και εκεί βρίσκονται τα πορτρέτα όλων όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί Οικονομικών, πλην τριών: του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευ. Τσακαλώτου.  

nnn

Υπάρχει ένας υπουργός που δεν δέχεται καθόλου την κριτική. Τώρα εδώ που τα λέμε δεν είναι ο μόνος, αλλά αυτός ο συγκεκριμένος όταν του γίνεται κριτική αντιδρά κάπως παράξενα. Απειλεί ότι θα ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθει από πού προήλθε η είδηση που τον αφορά, εκτοξεύει κάτι ακατονόμαστες φράσεις εναντίον των συντακτών, ότι «σας ψάξαμε και δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα», μπλοκάρει δημοσιογράφους, κάνει ή απειλεί ότι θα κάνει μηνύσεις, αγωγές, φέρνει το θέμα στη Βουλή και γενικά συμπεριφέρεται όχι με ψύχραιμο και κυρίως πολιτισμένο τρόπο. Καλό θα είναι να μάθει ότι όταν κάποιος είναι πολιτικός και μάλιστα του δικού του αναστήματος θα πρέπει να δέχεται την κριτική (η οποία τις περισσότερες φορές είναι καλόπιστη) και να απαντά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη ή όπου αισθάνεται πως αδικείται με επιχειρήματα, όχι με απειλές και μηνύσεις.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....