| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 17/01/20

 

 

Τελευταίο ρεπορτάζ

 

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ. Σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες. Τις πληροφορίες για την κατάθεση επίσημου αιτήματος στους θεσμούς, ώστε να επιτραπεί η μεταφορά υπερπλεονασμάτων από τη μια χρήση στην επόμενη επιβεβαίωσε χθες αρμόδια κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφερε η Ναυτεμπορική, η Ελλάδα θα ζητήσει την εφαρμογή του λεγόμενου «smoothing mechanism», ενός μηχανισμού ο οποίος -εφόσον υιοθετηθεί- θα επιτρέψει στο υπουργείο Οικονομικών, αν κλείσει ένα από τα επόμενα έτη τον προϋπολογισμό με υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα συγκριτικά με τον στόχο, να μπορεί την αμέσως επόμενη χρονιά να πέσει και κάτω από τον επίσημο στόχο. Το αίτημα έχει ήδη ξεκινήσει να συζητείται -άλλωστε αυτό δήλωσε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν» τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας- και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Και όπως είχαμε γράψει στη στήλη μας. Έστω και αν υπάρξουνε σημαντικές δικλίδες ασφαλείας. Οι πρώτες αντιδράσεις των ξένων είναι σε γενικές γραμμές θετικές. Και θα επαναλάβουμε πως είναι ένα σχετικά «έξυπνο σχέδιο».

 
 

 

Παυλόπουλος

 

Θα επαναλάβουμε και σήμερα πως προσωπική άποψη για την κα Σακελλαροπούλου δεν έχουμε, αν και γενικά ακούμε καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, όσο τέλος πάντων σημασία έχει η θέση του ΠτΔ. Για παράδειγμα μια επιλογή όπως ο κ. Παπαδήμος που είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της ECB, θεωρούμε πως θα ήτανε καλύτερη.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι πως σχεδόν σίγουρα … Η κα Σακελλαροπούλου θα είναι καλύτερη από τον κ. Παυλόπουλο. Χωρίς προσωπική εμπάθεια. Πιστεύουμε πως ο κ. Παυλόπουλος ήτανε από τους χειρότερους πρόεδρους της δημοκρατίας, μετά την εποχή Σαρτζετάκη.

 
 

 

Η πιο λαμπρή στιγμή

 

Και ποιά ήτανε η ποιό λαμπρή στιγμή του κ. Παυλόπουλου. Η τραγική του παρουσία στη συνάντηση με τον Ερντογάν, που με διάθεση υπερβολής. Μόνο τα κλάματα δεν είχε βάλει. Επαναλαμβάνουμε αυτό με διάθεση υπερβολής. Ωστόσο να μην ξεχνάμε κάτι άλλο. Ότι στα τραγικά γεγονός του πρώτου εξαμήνου του 2015. Μόλις είχε επιλεγεί από τον κ. Τσίπρα. Δεν έκανε το παραμικρό

 
 

 

Υπερβολικά τα τόσο θετικά σχόλια ….

 

Όπως αναφέραμε, δεν έχουμε προσωπική άποψη για την κα Σακκελαροπούλου. Ωστόσο ειλικρινά δεν ξέρουμε πόσοι έχουνε από όλους αυτούς που ξαφνικά την αποθεώνουνε …. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως διαπιστώνουνε πως σε όλη αυτήν την ξαφνική αποθέωση της κα Σακελλαροπούλου. Υπάρχει μεγάλη υπερβολή. Έτσι και αλλιώς θα μας πείτε, είμαστε λαός της υπερβολής.

 
 

 

99,9999% πλέον αποκλείεται ….

 

Τέλος, στα θετικά ότι πλέον απομακρύνεται και στο σενάριο των πρόωρων εκλογών, αν και προσωπικά είχαμε γράψει πως δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί.  Χαρακτηριστικό ήτανε ότι στην κατηγορηματική διάψευση της σεναριολογίας περί πρόωρων εκλογών, που διακινείται από το πρωί, προχώρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δείχνοντας ξεκάθαρα στο τέλος της τετραετίας ή τέλος πάντων όχι τώρα.

 

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος, επισήμανε ότι η ψήφισή του στην παρούσα φάση ξεκαθαρίζει σε ουδέτερο χρόνο τους όρους του εκλογικού ανταγωνισμού.

 

 «Ξεκαθαρίζουμε τους όρους του εκλογικού ανταγωνισμού 3,5 χρόνια πριν τις εκλογές. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας γιατί κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών, επιχειρώντας να κλείσει κάθε σενάριο.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....