Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 20/08/19

 

 

 

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία

 

Θα ξεκινήσουμε με μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία διαβάσαμε χθες. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της Καθημερινής, τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του 2018, ανήλθαν στα 3,3δις ευρώ και είναι μειωμένα για 3η διαδοχική χρονιά σε χαμηλό δεκαετίας. Και όπως ανέφερε και ο αρθρογράφος της εφημερίδας και έχει απόλυτο δίκαιο. Το έτος καμπής ήταν το 2016. Με την ενεργοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου και τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το δηλωθέν εισόδημα, η συνολική επιβάρυνση έφτασε ακόμη και πάνω από το 60% για τους αυτοαπασχολουμένους. Η ζημία για το δημόσιο συμφέρον αποτυπώθηκε άμεσα. Τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016 μειώθηκαν από τα 4,67 δις. ευρώ που ήταν το 2015, στα 3,895 δισ. ευρώ, ενώ το 2017 καταγράφηκε και νέα μείωση στα 3,44 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 2018 καταγράφηκε νέα –έστω και μικρότερη– μείωση στα 3,3 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα δηλώνουν περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι, είναι εμφανής η «προσπάθεια» το ατομικό δηλωθέν εισόδημα να μην ξεπερνά τις 7.000-8.000 ευρώ τον χρόνο που είναι και το ελάχιστο επίπεδο επιβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

 
 
 

Τραγικό

Και συνεχίζοντας και πάντα με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσίασε η Καθημερινή. Θα λέγαμε πως είναι τουλάχιστον τραγικό αυτό που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Είναι τουλάχιστον τραγικό να βλέπουμε το 81,76% των εισοδημάτων να προέρχεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους!! Τραγικό για μια οικονομία. Τουλάχιστον τραγικό …..

 
 
 

 

Το καρφί μας …..

 

Και να πούμε και το καρφί μας…. Τα παραπάνω στοιχεία είναι η μεγάλη απόδειξη γιατί τα τεκμήρια, αν σίγουρα ένα απαρχαιωμένο μέτρο. Απαιτείται τεράστια προσοχή με την κατάργηση τους!! Πρώτα φτιάχνει ένα σωστό σύστημα που μειώνει στο ελάχιστο τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. Και μετά καταργεί τα τεκμήρια (αν και σίγουρα μπορεί να γίνουνε κάποιες διορθώσεις τώρα).

 

Και όπως είχαμε σχολιάσει και χθες. Ευτυχώς που η κυβέρνηση επανεξετάζει το μέτρο.

 
 
 

 

Θετική εξέλιξη

 

Δεν το είχαμε σχολιάσει χθες. Αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε την θετική πορεία του προϋπολογισμού τον Ιούλιο. Και κυρίως την ελπιδοφόρα πορεία των εσόδων. Και όλοι καταλαβαίνουμε πως με τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα να έχει ξεκινήσει. Η υπέρβαση των στόχων θα ήταν μάλλον το κλειδί για να περάσουνε από τους ξένους κάποιες από τις φοροελαφρύνσεις που στοχεύει η κυβέρνηση. 

 
 
 

Ο παρ’ ολίγον «αντάρτης» Σαμαράς

Τα ακόλουθα σχολίαζε ο «Βηματοδότης» …. αι ξαφνικά ανήμερα της Παναγίας εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα antinews (που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εκφράζει τις απόψεις Αντώνη Σαμαρά) άκρως επιθετικά προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ωσάν ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε στο αντάρτικο επειδή δεν τον έκαναν επίτροπο. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τρέχει όντως κάτι με τη Δεξιά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της εξουσίας;

***

Εψαξα πρώτα απ’ όλα να βρω τον κ. Σαμαρά (φωτογραφία). Τον βρήκα μεταξύ Ναυπλίου και Καλαμάτας να κάνει διακοπές. Τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το συγκεκριμένο site και αν όντως βγήκε στο… αντάρτικο κόντρα στον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν τον έκανε επίτροπο. Μου απάντησε πρώτα απ’ όλα για το θέμα του επιτρόπου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει επίτροπος αφού καταργήθηκε η θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν: «Συνεπώς γιατί να γίνω επίτροπος αφού δεν θα γινόμουν αντιπρόεδρος» είπε. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο site. «Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθεί να μου εμφανίσει πρόβλημα με την κυβέρνηση και με τον πρόεδρο Μητσοτάκη» μου είπε, για να συμπληρώσει: «Το συγκεκριμένο site (το antinews) το χειρίζεται ένα παιδί με το οποίο έχω να μιλήσω εδώ και τρία χρόνια. Παλαιότερα είχα σχέση μαζί του, αλλά τώρα αυτός νομίζω ότι είναι υπό τον ΟΠΑΠ». «Με τον Πρωθυπουργό έχουμε άριστες σχέσεις» συμπλήρωσε.

***

Αυτά μου είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αυτά σας μεταφέρω, με την επισήμανση ότι όσοι έχουν αναπαραγάγει την είδηση, ότι δηλαδή οι υπουργοί «είναι ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα», είναι του ιδίου «κυκλώματος» και γράφουν τα ίδια πράγματα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω και τούτο: Στο συγκεκριμένο site γράφουν συχνά και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού με… ψευδώνυμο. Και τι ψευδώνυμο: Ενας απ’ αυτούς χρησιμοποιεί ας πούμε το πραγματικό όνομα του… Αρη Βελουχιώτη, ήτοι Θανάσης Κλάρας!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....