| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 10/08/20

 

 

Δυστυχώς στα λόγια της δεν υπάρχει υπερβολή

 

Ξεκινώντας με τον Covid-19 τώρα, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν πηγαίνουνε καθόλου καλά. Για την ακρίβεια αρχίζουνε να πηγαίνουνε άσχημα, κυρίως με ευθύνη όλων μας, αφού από την υπερβολή του lockdown, έχουμε περάσει στην άλλη όχθη, με μαζικές συναθροίσεις λες και ο ιός έχει περάσει και δεν τρέχει τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ του Σάββατο, ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις για πλήθος κρουσμάτων στην Χαλκιδική, τα club της περιοχής ήτανε γεμάτα με κόσμο, με πλήθος όρθιων πελατών,  παραβιάζοντας πλήρως τα όσα έχουνε αποφασιστεί.

 

Και δυστυχώς στα όσα είπε η κα. Παγώνη δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Θυμίζουμε πως τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας το γεγονός ότι για τέταρτη μέρα την Πέμπτη είχαμε τριψήφια κρούσματα. «Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω» προειδοποίησε και πρόσθεσε πως «ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο».

 

«Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε. Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. «Χρειάζεται απόσταση πάνω από δύο μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε. 

 

«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός. «Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη». 

 

Για τον Πόρο ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλάτηση να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε. 

 

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός.  

 
 

 

Επαναλαμβάνουμε ότι αποκλείεται ….. αλλά …..

 

Και συνεχίζοντας με τον Covid-19, θα επαναλάβουμε πως γενικευμένο lockdown σχεδόν αποκλείεται να γίνει. Ωστόσο τα τοπικά lockdown είναι σίγουρα, με όλα να δείχνουνε πως θα έχουμε ένα τέτοιο μεγάλο lockdown στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική τις επόμενες ημέρες και μάλλον μετά τον 15Αυγουαστο. Και μην ξεχνάμε κάτι άλλο πολύ βασικό. Ότι και γενικευμένο lockdown να μην έχουμε. Η ζημία που θα γίνει στην οικονομία από μια περαιτέρω μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων θα είναι μεγάλη. Να μην ξεχνάμε πως υπάρχει πλέον το παράδειγμα της Σουηδίας. Όπου και γενικό lockdown δεν έγινε στην αρχή. Και η μπάλα χάθηκε με τα κρούσματα και τους νεκρούς. Και όσον αφορά το ζήτημα της οικονομίας που συζητάμε εδώ. Η μείωση του ΑΕΠ (περίπου 8,5%) ήτανε σχεδόν αντίστοιχη με τη ζημία που έγινε στις αντίστοιχες οικονομίες που εφήρμοσαν τους περιορισμούς και την καραντίνα.

Και νομίζουμε πως με τον τουρισμό να πηγαίνει χειρότερα των προσδοκιών. Και με δεδομένη τη ζημία που έχει γίνει ήδη. Ούτε θέλουμε να σκεφτούμε τις επιπτώσεις από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που ήδη έχουμε, με όλα να δείχνουνε πως τα πράγματα θα γίνουνε ακόμη χειρότερα.

 
 

 

Και πάλι μπράβο …..

 

Σε αυτό το σημείο να πούμε για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον υπουργό εξωτερικών για τη συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Αυτοί που πραγματικά γνωρίζουνε καλύτερα αυτά τα ζητήματα, μιλάμε για μια εξαιρετική, ιστορική, συμφωνία. Και αν είναι αλήθεια πως μας φοβίζει μια περαιτέρω όξυνση της έντασης με την Τουρκία, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η συμφωνία ήταν μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.  

 
 

 

 

Επίπεδο αντιπολίτευσης…..

 

Όσοι μας διαβάζεται ξέρετε πως δεν είμαστε ΝΔ. Και αυστηρή κριτική κάνουμε και προσωπικά πιστεύουμε πως σε αρκετά ζητήματα, η κυβέρνηση είναι πολύ μέτρια …… Ωστόσο θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Η κυβέρνηση σε αρκετά ζητήματα είναι μέτρια. Ωστόσο η αντιπολίτευση, ο Σύριζα είναι πραγματικά τραγικός. Όσο τραγική ήτανε κατά μέσο όρο η κυβέρνηση Σύριζα τα σχεδόν 5 χρόνια που κυβέρνησε.

 

Στο έτος λοιπόν 2020 και εν μέσω όλων αυτών που συμβαίνει ο πρόεδρος του Σύριζα, Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του έκανε το ακόλουθο σχόλιο, που μας θυμίζει κάτι από ΚΚΕ της δεκαετίας του 80’:

 

«Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός δεν μπορεί πια να δώσει απαντήσεις στις σημερινές συνθήκες της πολυδιάστατης κρίσης», οι κοινωνικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί όσο ποτέ άλλοτε ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σας άλλος Marx.

 

Μα … Ειλικρινά έλεος ….. Να λέει αυτά τα πράγματα ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας, ειδικά μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης και 2-3 μνημόνια ….

 

 

 

Άπαιχτα

 

Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι τελευταία μουρμουράνε με τον σκιτσογράφο Αρκά (το πιθανότερο είναι πως φταίει ο πόλεμος που υπάρχει με το Σύριζα). Αυτό που ξέρουμε είναι πως για ακόμη μια φορά τα σκίτσα του για τον Covid-19 ήτανε άπαιχτα.

 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....