Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 23/04/19

 

Δεν το βλέπουμε, αλλά όλα πιθανά

Ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο με γνώμονα τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς δημοτικές κάλπες και στις ευρωεκλογές του Μαΐου έχουν εξετάσει στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΙ πριν από μερικές ημέρες, σε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα.  Όπως είχε αναφέρει, όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν ευθυγραμμιστεί με την στάση του πρωθυπουργού για εκλογές τον Οκτώβριο, όμως ορισμένοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν αποκλείουν το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού. Στελέχη της κυβέρνησης δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ειδικά με δεδομένο ότι οι μεθεπόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει θέσει στόχο να επικρατήσει σε πέντε από τις 13 περιφέρειες.

Παράλληλα συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλουν οπωσδήποτε νίκη σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του οποίου ο κ. Τσίπρας έχει επιχειρήσει άνοιγμα τους τελευταίους μήνες. 

Προσωπικά δεν αποκλείουμε τίποτα. Αν και δεν το βλέπουμε. Όλα δείχνουνε πως θα πάμε για εκλογές το φθινόπωρο. Μάλιστα, όπως είχαμε σχολιάσει. Δεν αποκλείεται ο Σύριζα να κάνει χρήση μέχρι και το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος. Οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούνε περίπου 20 ημέρες μετά την λήξη της 4ετίας.

 
 
 

Μεγάλο λάθος

Πάντως για πολλοστή φορά θα το επαναλάβουμε. Κατά την άποψη μας ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας κάνουνε μεγάλο λάθος με το να καθυστερούν τις εκλογές. Ειδικά αν στις επερχόμενες κάλπες (τοπικής αυτοδιοίκησης, ευρωεκλογές), ο Σύριζα χάσει με μεγάλη διαφορά. Όσο καθυστερούν οι εθνικές εκλογές. Πιστεύουμε πως τόσο θα ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ, με πιθανότητες αυτή να γίνει μέχρι και διπλάσια (άνω του 10%).

 
 
 

Εμείς έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό

Αρκετά δημοσιεύματα κατά τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη και αναλυτές του διεθνούς τύπου προειδοποιούν για τις πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και εμείς θα θυμίσουμε πως έχουμε προειδοποιήσει για αυτό εδώ και αρκετούς μήνες. Και μπορεί όπως έχουμε γράψει, να μην είναι τόσο καταστροφικό, όπως πριν από μερικά χρόνια (όταν υπήρχε και η όλη συζήτηση με τα αντιμνημόνια κτλ). Αλλά μια σχετική ζημία γίνεται. Και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, στην προσπάθεια ανάκαμψη της.

Και όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα. Δε γίνεται μια κυβέρνηση από τα 4 χρόνια που κυβερνά. Τον πρώτο χρόνο να προσπαθεί να μάθει, πολλές φορές με καταστροφικά πειράματα. Ενάμιση με δύο χρόνια θεωρητικά κάτι να γίνεται. Και κάπως να λειτουργεί η χώρα. Και περίπου ενάμιση χρόνο, η χώρα να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, με τα πολιτικά κόμματα στα κάγκελα και μια επιζήμια για την ελληνική οικονομία προεκλογική περίοδο. Δεν μπορεί μια χώρα να προκόψει έτσι.

 
 
 

Πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση

Με ενδιαφέρον τώρα διαβάσαμε τη δήλωση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα: “Η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει σε καθεστώς χρεοκοπίας”.

Φυσικά όπως το συνηθίζει ο πρωθυπουργός, ξέχασε να πει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ότι επί της ουσίας και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός στη σύγχρονή ιστορία της χώρας που οδήγησε στη διάλυση του τραπεζικού συστήματος. Με capital controls. Τεράστια φυγή καταθέσεων. Και αναγκαστικές ΑΜΚ των 4 ελληνικών τραπεζών στο τέλος του 2015. ΑΜΚ που οδήγησαν στο πλήρες dilution των παλαιών μετόχων, με το βασικό να είναι το ΤΧΣ (δηλαδή το ελληνικό δημόσιο).

Λεπτομέρειες όμως αυτά. Οι προηγούμενοι και οι κακοί ξένοι φταίνε πάντα!!! 

 
 
 

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

Όπως σχολίασε ο «Βηματοδότης» … Απλώς αναφέρω ότι έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Νίκο Χατζηνικολάουαλλά επί της ουσίας απαντήσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε ο εκδότης μας δεν δόθηκαν ποτέ. Αντιθέτως επιχείρησαν με ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις, χρησιμοποίηση όρων και χαρακτηρισμών που δανείστηκαν από τα troll του Διαδικτύου να απαντήσουν(;) Μέγαρο Μαξίμου και Πρωθυπουργός στις βόμβες που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....