Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 22/09/17

 

Eldorado

 

Όπως τελικά ανακοίνωσε η Eldorado δεν σκοπεύει να φεύγει από τη χώρα μας, μια ανακοίνωση η οποία προς στιγμήν ανακούφισε κάποιους. Η άποψη μας πάντως για το ζήτημα παραμένει η ίδια από την πρώτη στιγμή. Ότι παρά τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και το γνωστό άρρωστο δημόσιο που το μόνο σίγουρο είναι ότι δε βοηθάει τους επενδυτές, η όλη συμπεριφορά της Eldorado ήταν απαράδεκτη.

 

Και συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια άποψη, χωρίς καμία πρόθεση να κάνουμε αβάντα στην κυβέρνηση. Και μεταξύ σοβαρού και αστείου να πούμε και το καρφί μας. Δε ξέρουμε μήπως θα ήταν σκόπιμο οι αρχές των χρηματιστηρίων οπού είναι εισηγμένη η Eldorado να ελέγξουν λίγο τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και συγκεκριμένα ποίοι ήταν αυτοί που αγόραζαν και πουλούσαν κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της εταιρείας.

 
 
 

 

Τεράστιο πρόβλημα

 

Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε σε ένα σημαντικό ζήτημα, ένα ζήτημα φωτιά για την ελληνική κοινωνία. Μπορεί λοιπόν τον τελευταίο καιρό η ανεργία να παρουσιάζει μια σχετική μείωση (κυρίως λόγω των ελαστικών μορφών εργασίας αλλά και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ), ωστόσο το πρόβλημα με τους μακροχρόνια ανέργους λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν τον περασμένο μήνα σε 921.808, μειωμένοι κατά 6.496 άτομα σε σύγκριση με τον Ιούλιο και κατά 51.778 άτομα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017.

 

Την ίδια ώρα όμως οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή οι άνεργοι που έμειναν εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερο από 12 μήνες, ανήλθαν σε 526.968, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57,16% του συνόλου των ανέργων. Μάλιστα, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 24.018 συγκριτικά με τους 502.950 που είχαν καταγραφεί στον ΟΑΕΔ ένα χρόνο νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2016.

 

Και όπως και αν το δει κανείς αυτό είναι σαν να υπάρχει στην Ελλάδα μια μεγάλη πόλη φάντασμα, με μισό εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς εργασία, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν και αρκετοί άλλοι που καλούνται να ζήσουν με πραγματικά ελάχιστα χρήματα.  

 
 
 

 

....Aνασχηματισμός; .... Δύσκολα .....

  

Και επειδή τις τελευταίες ώρες ακούγονται και πάλι πολλά αναφορικά με έναν ανασχηματισμό εξπρές (στην προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα για την κυβέρνηση) εμείς για ακόμη μια φορά πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός δε θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση τώρα. Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις για ανασχηματισμό πάνε για το τέλος του χρόνου, με το πιθανότερο να είναι για το 2018.

 
 
 

 

Κουρουπλής: Δεν παραιτούμε

Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε για πολλοστή φορά χθες, τον απίστευτο κ. Κουρουπλή (γνωστό σε όλους μας από την εποχή του παλαιού ΠΑΣΟΚ) να λέει ότι δεν παραιτείται και ουσιαστικά να ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν τέλεια (φυσικά στο γνωστό ζήτημα με την πετρελαιοκηλίδα).

Και φυσικά θα απαντήσουμε εμείς στον κ. Κουρουπλή. Το παράξενο δεν είναι ότι δεν παραιτείστε. Το παράξενο θα ήταν να παραιτούσασταν !! Γιατί τόσο μεγάλο είναι το πολιτικό σας ήθος, που μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί θεωρείται ότι όλα είναι καλά και συνεχίζεται να προσβάλλεται τον ελληνικό λαό, με επιχειρήματα της δεκάρας. 

 
 
 

Προσοχή όταν συνομιλείς με το ΔΝΤ

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….  Μπορεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να μην έχει ακόμη απαντήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον χρόνο της επίσκεψής της στην Αθήνα, ωστόσο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σύντομες κουβέντες για τη χώρα μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

nnn

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η  Λαγκάρντ παρακάθησαν σε δείπνο που διοργάνωσε ο διαθρησκειακός οργανισμός The Appeal of Conscience Foundation για τη βράβευση διακεκριμένων επιχειρηματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία. Μαθαίνω ότι ο 90ετής κ. Δημήτριος έτυχε της απολύτου προσοχής της γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ. Η ίδια στην τοποθέτησή της στην εκδήλωση εστίασε στην ανάγκη περιορισμού των διαχωρισμών και ενθάρρυνσης του διαλόγου, λόγια που θα πείτε πως εν πολλοίς ομοιάζουν με τις διδαχές των Ευαγγελίων.

nnn

Κακεντρεχής φίλος της στήλης με «ώσμωση» στις υποθέσεις της Ομογένειας μου μετέφερε πως η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εμφανίζει το τελευταίο διάστημα οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα αναδεικνύονται και συχνά πυκνά από τον ομογενειακό Τύπο. Αν και η συζήτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με την Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε βεβαίως καμία σχέση με το θέμα αυτό, εγώ εμπειρικά σπεύδω να δηλώσω πως μερικές φορές αρκεί και μόνο να σε δουν να συνομιλείς με το ΔΝΤ για να σε χαρακτηρίσουν... πτωχευμένο.

nnn

Αλλά και αυτή η Λαγκάρντ πολύ στο περίμενε μας έχει. Κοτζάμ πρόσκληση της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν της έφτασε. Ηθελε και πρόσκληση από τον Ευκλείδη. Ο υπουργός Οικονομικών τι να κάνει, της έστειλε και αυτός πρόσκληση (και μάλιστα εξόχως φιλική), πλην όμως η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ δεν απάντησε. Δεν βρίσκει χρόνο, λένε οι συνεργάτες της, για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί μαθαίνω ότι σε άλλες προσκλήσεις έχει ανταποκριθεί. Για παράδειγμα, θα βρίσκεται στο Λονδίνο προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....