| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 12/04/21

 

 

Παίρνουμε τεράστιο ρίσκο

 

Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα με τα της πανδημίας. Όχι φυσικά ότι τα γράφουμε πρώτη φορά. Ξέρετε πως από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρ του να μην κλείσει ποτέ η αγορά και να υπάρχουνε στον κόσμο πολύ αυστηροί περιορισμοί. Πραγματικά αυστηροί περιορισμοί, που και την πανδημία να προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε και η οικονομία να μην έκλεινε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ωστόσο σε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, με συνεχές άνοιγμα δραστηριοτήτων με τέτοιους αριθμούς, εμείς βλέπουμε πως υπάρχει τεράστιο ρίσκο. Σχεδόν δεν τηρείται κανένα μέτρο, με τρομερές εικόνες συνωστισμού, σχεδόν παντού. Και δεν κρύβουμε την όλο και μεγαλύτερη μας ανησυχία πως κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε αδιέξοδο, με τρομακτική αύξηση των αριθμών τις επόμενες εβδομάδες. Και δεν αναφερόμαστε στα κρούσματα που θα αυξηθούνε λόγω και των self tests. Μιλάμε για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Δε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε. Ωστόσο μαθηματικά, βλέπουμε πως υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε καταστάσεις που ούτε τις έχουμε φανταστεί.

 
 

 

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο

 

Και μια από τις μεγαλύτερες μας ανησυχίες έχει να κάνει με τον κίνδυνο τρομακτικής αύξηση των αριθμών, περίπου εκεί που αναμένουμε άνοιγμα του τουρισμού. Δε νομίζουμε πως θα ήτανε και το καλύτερο, εκεί που αρκετοί ξένοι ετοιμάζονται να κάνουνε τις πρώτες σημαντικές κρατήσεις να διαβάζουνε για τρομακτική αύξηση των αριθμών της πανδημίας στη χώρα μας. Ευχόμαστε πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά όπως αναφέραμε, μια μεγάλη ανησυχία την έχουμε.

 
 

 

Αρκετά χαμηλά ποσοστά …

 

Και όσον αφορά την πανδημίας υπάρχει και κάτι άλλο που είδαμε μέσα στο ΣΚ και δε μας άρεσε καθόλου. Είδαμε στην Καθημερινή την παρακάτω photo, με τα ποσοστά των ανθρώπων που έχουνε εμβολιαστεί ή προτίθεται να εμβολιαστούνε. Και προσωπικά θεωρούμε αυτά τα ποσοστά αρκετά χαμηλά ….. Αισθητά χαμηλότερα από ότι θα έπρεπε …. Και με τέτοια ποσοστά εμβολιασμών, η αλήθεια είναι πως το πότε τελειώνουμε πραγματικά με την πανδημία σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

 

 
 

 

Απίστευτη αντιπολίτευση

 

Όπως πάντα γράφουμε σε αντίστοιχα σχόλια …. ΝΔ δεν είμαστε …. Και δεν ήμασταν ποτέ, όπως και ουσιαστικά κανένα κόμμα. Αλλά ειλικρινά αυτή η αντιπολίτευση, ο Σύριζα δεν υπάρχει. Αλλά δεν υπάρχει. Είδαμε την επίσημη αντίδραση του Σύριζα στη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ και φρίξαμε, με το Σύριζα να προσπαθεί να κάνει πολιτική σπέκουλα με τη δολοφονία ενός ανθρώπου.

 

Ειδικότερα αναφέρει ο Σύριζα:

 

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

 
 

 

Για να καταλάβουμε πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτή η χώρα ….

 

Είχαμε κάνει ένα σχόλιο για την υπόθεση του τεράστιου Μένιου την προηγούμενη εβδομάδα. Εμείς μόνο ένα πράγμα έχουμε να προσθέσουμε σήμερα. Δείτε τα παρακάτω δύο video για να καταλάβετε με ποιόν ασχολείται η χώρα και πόσο χαμηλά έχουμε πέσει. Ειλικρινά δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο… Απλά να επαναλάβουμε τη γνωστή μας ατάκα, δε σωζόμαστε.

 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....