| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Και πάλι με συναγερμό ξεκινάει η εβδομάδα στο Χ.Α.

00:01 - 25/01/21

 

 

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήτανε η προηγούμενη εβδομάδα στο Χ.Α., με χαρακτηριστικό πως η εβδομάδα, σε μεγάλο βαθμό, ουσιαστικά ξεκινάει από το ίδιο σημείο που ήτανε την προηγούμενη Δευτέρα. Δηλαδή με ανησυχία για τη μέχρι νεοτέρας θετική τάση της αγοράς, η οποία είναι αλήθεια πως κινδυνεύει να χαλάσει, μετά από καιρό.

 

Αρχικά αξίζει να κάνουμε μια ανασκόπηση της ενδιαφέρουσας από άποψης τεχνικής ανάλυσης προηγούμενης εβδομάδας. Οι βασικοί λοιπόν δείκτες του Χ.Α. και ο συγκεκριμένα ο ΓΔ στον οποίο θα εστιάσουμε, ξεκινούσε την προηγούμενη εβδομάδα στα όρια των ισχυρών στηρίξεων των 770 – 780 μονάδων, δίνοντας τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας μια αντίδραση, προσεγγίζοντας και πάλι τη γνωστή ζώνη των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων. Μάλιστα παράλληλα με το ΓΔ, στα όρια πολύ ισχυρών αντιστάσεων βρέθηκαν και ο τραπεζικός δείκτης και ο FTSE 25. Και οι στηρίξεις δε διασπάστηκαν, με τους δείκτες μετά την πτώση της Παρασκευής, να γυρίζουνε και πάλι στα όρια κρίσιμων στηρίξεων, καθιστώντας τις επόμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα, κρίσιμες.

 

Ειδικότερα, ο ΓΔ λοιπόν έκλεισε στις 778,98 μονάδες, -2,23% … Και κάπου εδώ σημαίνει συναγερμός για να μη χαθούνε οι καθοριστικές στηρίξεις στις 770 – 780 μονάδες. Όπως είχαμε σχολιάσει και την προηγούμενη Δευτέρα, κάτι τέτοιο θα περιέπλεκε τα πράγματα, καθιστώντας το πρόσφατο pullback της αγοράς, κάτι παραπάνω από φυσιολογικό. Χαμηλότερα των 770 μονάδων, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 740 – 750 και 715 – 725 μονάδων, σε μια πάντως αρκετά αρνητική εξέλιξη για το Χ.Α. αν είχαμε μια τόσο ισχυρή διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά των 800 και πλέον μονάδων ..

 

Τώρα ο στόχος φυσικά θα είναι φυσικά να έχουμε και πάλι αντίδραση και επιστροφή του ΓΔ στα όρια αν δε μπορεί υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων. Μια επιστροφή που επαναφέρει σε πλήρως θετική την τάση της αγοράς, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στις 840 – 850 μονάδες. Και ακόμη υψηλότερα, οι 900 μονάδες, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε θέσει ως στόχο για το Χ.Α. για τους επόμενους περίπου 4-5 μήνες.

 

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη προτεραιότητα είναι να μη χαθούνε οι στηρίξεις στις 770 – 780 μονάδες, αφού όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα πράγματα περιπλέκονται ….

 

 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 
   

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....