Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Παγκόσμια χρηματιστήρια: 15,3τρις έχουνε κάνει φτερό από το ιστορικό υψηλό στις αρχές Φεβρουαρίου

00:01 - 19/12/18

 

Αρκετές φορές κατά τους τελευταίους μήνες (πριν αρχίσει και από άλλους η σχετική συζήτηση) έχουμε επισημάνει πως παρά την εσωτερική μιζέρια που σίγουρα προβληματίζει και επιδεινώνει την κατάσταση. Ο βασικότερος λόγος που το Χ.Α. βρίσκεται από τις αρχές Φεβρουαρίου και τα υψηλά των 895 μονάδων σε αρνητική τροχιά, είναι ότι οι διεθνείς αγορές έχουνε μπει από την ίδια περίοδο σε μια πλαγιοκαθοδική κίνηση.

Και αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στατιστικά, με τις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές να καταγράφουνε μεγάλες απώλειες. Και δεν αναφερόμαστε στη Wall Street και τις μεγάλες αγορές. Μιλάμε για μια ιδιαίτερη έντονη πτώση στα πιο περιφερειακά χρηματιστήρια (όπως και το Χ.Α.), τα οποία από τις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκονται σε αρνητικό trend, αρκετά πριν τα προβλήματα αρχίσουνε και στη Wall Street (όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα προβλήματα προηγούνται στα πιο περιφερειακά χρηματιστήρια).  

Φυσικά κατά το τελευταίο περίπου δίμηνο, σε πτωτικό trend βρίσκεται και η Wall Street, με τον S&P 500 να χάνει κρίσιμες στηρίξεις και τα πράγματα να γίνονται αρκετά οριακά (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλια μας), με τις απώλειες της Wall Street από τα πρόσφατα υψηλά να είναι περίπου 12 με 14% για τους 3 βασικούς δείκτες.

Το πιο χαρακτηριστικό λοιπόν στατιστικό για τα παγκόσμια χρηματιστήρια είναι πως η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων, από τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου (όταν δηλαδή ξεκίνησε και η πτώση του Χ.Α.), έχει μειωθεί κατά περίπου 15,3τρις δολάρια (ή 17,5%). Από τα 87,5τρις δολάρια (ιστορικό υψηλό στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου) στα 72,2τρις δολάρια με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας που μας πέρασε.  

Και μην κρύβοντας την ανησυχία μας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το 2019 (αν και σίγουρα θα υπάρχουνε αναλαμπές και αντιδράσεις), δεν κρύβουμε και την ανησυχία μας για την πορεία της αγοράς μας κατά του επόμενους μήνες, μην ξεχνώντας πως πέραν της διεθνούς ειδησεογραφίας, υπάρχουν και αρκετά ανοιχτά εσωτερικά ζητήματα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....