Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η ανησυχία μας για τις διεθνείς αγορές διατηρείται ……  H κατάσταση στον DAX παραμένει απολύτως οριακή…

00:01 - 20/08/19

 

 

Πραγματική ανακούφιση προκαλεί η χθεσινή αντίδραση στο Χ.Α., με το ΓΔ να αντιδρά ακριβώς στα όρια των ισχυρών στηρίξεων των 800 μονάδων και να επανέρχεται υψηλότερα των 810 μονάδων, με την παραμονή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων να είναι ο μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα (και παράλληλα να διασπαστούν οι αντιστάσεις στις 840 - 850 μονάδες). Και αυτό κυρίως για να αποφευχθεί η δοκιμασία των στηρίξεων στις 780 – 790 μονάδων, όπου πλέον τα πράγματα σοβαρεύουνε πάρα πολύ, με ανησυχία μέχρι και για τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Προσωπικά λοιπόν δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για τη συνέχεια. Όχι γιατί είναι κάτι που μας ανησυχεί τόσο πολύ από την εσωτερική ειδησεογραφία. Όσο γιατί πιστεύουμε πως τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές δεν πάνε καλά. Για την ακρίβεια πηγαίνουνε όλο και πιο άσχημα, με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας να είναι όλο και πιο εμφανής. Δε λέμε πως πλησιάζει η καταστροφή ….. Και σκηνικά Lehman Brothers. Σίγουρα όμως τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία δεν πάνε καλά. Και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουνε καλά στην οικονομία. Τα πράγματα στα χρηματιστήρια γίνονται σκούρα.

Όπως λοιπόν έχουμε αναφέρει σε σχόλια μας στο www.greekfinanceforum.com τις τελευταίες εβδομάδες, η διαγραμματική εικόνα του DAX δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία. Και ο DAX είχε μια αισθητή πτώση και προσπαθεί πλέον να μη χάσει οριστική τις στηρίξεις τις οποίες είχαμε επισημάνει. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι η παραμονή υψηλότερα των 11.600 – 11.650 μονάδων, επίπεδα τα οποία επαναλαμβάνουμε πως δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες (είχαμε αντίδραση χθες, με κλείσιμο για το δείκτη στις 11.715,37 μονάδες, +1,32%). Και θα επαναλάβουμε και σήμερα πως αυτές οι στηρίξεις δε θα πρέπει να χαθούνε αφού τότε η τάση του βασικού γερμανικού δείκτη θα χαλάσει και άλλο, με κίνδυνο να μιλήσουμε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, με σημείο αναφοράς τα χαμηλά στα τέλη του 2018 – αρχές 2019 και τις περίπου 10.300 – 10.400 μονάδες. Και όπως είχαμε γράψει. Όλοι καταλαβαίνουμε πως μια πτώση τουλάχιστον 10% από τα τρέχοντα επίπεδα του βασικού γερμανικού δείκτη, θα συνδυάζονταν με ένα συνολικά κακό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Και φυσικά το πιθανότερο είναι πως μια τέτοια πτώση θα επηρέαζε και το ελληνικό χρηματιστήριο, με κίνδυνο όχι μόνο να δοκιμαστούν τα πρόσφατα χαμηλά, αλλά να κινδυνεύσουνε με απώλειες μέχρι και οι 780  - 790 μονάδες (αν και προς στιγμήν θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτές δε θα χαθούνε και το θετικό σενάριο θα επανέλθει και πάλι).

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....