Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στα όρια των πρώτων ισχυρών στηρίξεων …. Τι γίνεται με τον FTSE 25…

00:01 - 26/05/17

 

 

Ουσιαστικά ένα update ενός πρόσφατου σχολίου μας θα είναι το σημερινό, θυμίζοντας ότι είχαμε προειδοποιήσει για την τελευταία διόρθωση της αγοράς, έχοντας αναφέρει και συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, τα οποία στην περίπτωση του τραπεζικού δείκτη προσεγγίστηκα επακριβώς στο χθεσινό χαμηλό ημέρας και μάλιστα μετά από αυτήν την προσέγγιση τους (στο περίπου -5%) ήλθε η αντίδραση του δείκτη, με τις τράπεζες να κλείνουν τελικά στο +3,39% (σε μια εντυπωσιακή διακύμανση της τάξης του 8%).

Προτού δούμε τα επιμέρους επίπεδα του Τραπεζικού Δείκτη και του FTSE 25 ας επαναλάβουμε 3 βασικές επισημάνσεις.

·        Αρχικά και σε σχέση με τα όσα αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό και πάντα μέχρι νεοτέρας, μετά από περίπου 3 - 4 χρόνια, η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς έχει γυρίσει σε θετική. Και αυτό το γεγονός και ασχέτως των όποιων βραχυπρόθεσμων προβλημάτων είναι εξαιρετικά σημαντικό και κυρίως αυτό που κρατάμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

·        Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, θυμίζουμε ότι τα τελευταία προβλήματα της αγοράς ξεκίνησαν στις ισχυρές αντιστάσεις του ΓΔ, στις 790 – 800 μονάδων, η διάσπαση των οποίων είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος (πιστεύουμε ότι δύσκολα θα έχουμε μια τέτοια κίνηση σε αυτή τη χρονική στιγμή, χωρίς την ύπαρξη θετικών ειδήσεων). Ο επόμενος στόχος όποτε διασπαστούν αυτά τα επίπεδα είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 μονάδων, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

·        Τρίτον και σε σχέση με τα πρόσφατα σχόλια μας, θα τονίσουμε την ανάγκη να μην χαθεί το ανοδικό momentum της αγοράς, κάτι το οποίο συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την υποχρέωση αυτών (κατά την άποψη μας), να δώσουν πλέον κάτι ουσιαστικό στην Ελλάδα. Όπως έχουμε γράψει σε πρόσφατα σχόλια μας, οι δανειστές απαιτείται πλέον να δώσουν περισσότερα πράγματα στην ελληνική πλευρά, με ανάγκη να τονωθεί το αίσθημα ψυχολογίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (κάτι το οποίο με τη σειρά του θα συμβάλει στο καλό κλίμα στο Χ.Α.). Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος σε κάποια χρονική στιγμή η ελληνική κρίση να αναβιώσει, θέτοντας σε κίνδυνος και ολόκληρη την Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση  δε βγάζει πουθενά η χώρα να σέρνεται σε μια στείρα λιτότητα, χωρίς θετικές ειδήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ουσιαστική βελτίωση της ψυχολογίας.  Και αυτό οφείλουν πλέον οι δανειστές να το καταλάβουν.

FTSE 25

Στα κρίσιμα επίπεδα των δεικτών τώρα και ξεκινώντας από τον FTSE 25, σε σχέση με τα όσα γράφουμε και παρά τη χθεσινή σημαντική ενδοσυνεδριακή αντίδραση, το σενάριο νέων προβλημάτων το θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό, με το μεγάλο στοίχημα των επόμενων εβδομάδων να είναι η παραμονή υψηλότερα των 1.940 – 1.960 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο Παρασκευής 2.061,27 μονάδες – χαμηλό ημέρας 2.009 μονάδες). Μέχρι αυτά τα επίπεδα (δηλαδή περίπου 6% χαμηλότερα), η διαγραμματική εικόνα παραμένει πλήρως θετική, με ικανότητα ανά πάσα στιγμή το Χρηματιστήριο Αθηνών να μπει σε ένα νέο ανοδικό trend. Με βάση αυτήν την παραμονή, οι επόμενοι μέσο-μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι τα επίπεδα των 2.190 – 2.200 μονάδες, η διάσπαση των οποίων θα οδηγήσει το δείκτη στο μεγάλο μέσο – μακροπρόθεσμο στόχο που είναι τα επίπεδα των 2.400 – 2.420 μονάδων (εξαιρετικά ισχυρές αντιστάσεις).

Τραπεζικός Δείκτης

Αναφορικά με τον τραπεζικό δείκτη, πάντα ο πλέον ευμετάβλητος,  το μεγάλο ζητούμενο κατά το προσεχές διάστημα είναι η παραμονή υψηλότερα των 980 – 985 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο 996,86 μονάδες, +3,39%), με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να βρίσκονται στα επίπεδα των 900 – 920 μονάδων, στηρίξεις οι οποίες δοκιμάστηκαν χθες και οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν. Απώλεια τους μπορεί να οδηγήσει το δείκτη, ακόμη και με ευκολία μέχρι τις αρκετά ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 825 – 830 μονάδων (πριν από αυτά υπάρχουν πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 870 – 880 μονάδων).  

Στο θετικό τώρα σενάριο και με βάση την παραμονή υψηλότερα των 980 – 985 μονάδων, ο στόχος δεν είναι άλλος από τη διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 1.080 – 1.100 μονάδων, μια διάσπαση η οποία μπορεί να στείλει το δείκτη 1.230 – 1.240 μονάδων (επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις). Αν και δεν είναι της παρούσης, απλώς σημειώνεται ότι υψηλότερα ο δείκτης από εκεί και πάρα είναι τελείως «κούφιος» από αντιστάσεις, με δυνατότητα κίνησης του δείκτη ακόμη και στις 1.650 – 1.660 μονάδες, φυσικά όλα αυτά στο πολύ καλό σενάριο για τη χώρα και το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....