Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τράπεζα Πειραιώς: Οι Προσπάθειες να καλυφθεί το ομόλογο & Η ανησυχία

00:01 - 15/10/18

 

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, την ώρα που το χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση, με ανησυχία να μη χαθούν οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουνε πως η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εντείνει τις προσπάθειες και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές για την κάλυψη του περιβόητου ομολόγου Tier II ύψους 500εκ ευρώ.

Και όλοι καταλαβαίνουμε, πως από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης εξαρτάται και η συνολική πορεία του χρηματιστηρίου, με τις τραπεζικές μετοχές να παίζουν το γνωστό καθοριστικό ρόλο τους. Επιτυχημένη λοιπόν προσπάθεια κάλυψης του ομολόγου, θα ήταν μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Πρωτίστως για την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και συνολικά για όλες τις τράπεζες και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Βέβαια δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για το τι θα μπορούσε να σημάνει για την τράπεζα, αλλά και την αγορά μας μια αποτυχημένη προσπάθεια. Ειδικά όταν υπάρχουν και οι πληροφορίες πως η τράπεζα είχε επιχειρήσει και πάλι να καλύψει το ομόλογο πριν από μερικούς μήνες και οι προσφερόμενες τιμές διαμόρφωναν ένα εξαιρετικά υψηλό επιτόκιο (περίπου 11 με 12%). Και ειδικά όταν η προσπάθεια της διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς γίνεται εν μέσω ενός επιβαρυμένου διεθνούς κλίματος στις αγορές.  

Και μέσα σε όλα αυτά το κλίμα, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί το σενάριο της κάλυψης του ομολόγου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στην περίπτωση που δεν βρεθούν τα χρήματα από τους ιδιώτες. Ωστόσο είναι λάθος να θεωρεί κανείς αυτό το σενάριο τόσο απλό όσο ακούγεται. Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως αν φτάσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη, τα πράγματα θα γίνουν αρκετά περίπλοκα. Πρωτίστως για την Τράπεζα Πειραιώς, με επιπτώσεις συνολικά για τις ελληνικές τράπεζες και φυσικά για ολόκληρο το χρηματιστήριο.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....