Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Το matrix των αρνητικών επιτοκίων ….

00:01 - 19/06/19

 

 

Εν μέσω συζητήσεων για τις πολύ καλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων (με διαδοχικά ρεκόρ για το 10ετές ελληνικό ομόλογα). Εντυπωσιακά θα χαρακτηρίζαμε τα όσα απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα. Και αυτό γιατί σε αυτόν παρουσιάζονται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρώπης, με τις αρνητικές επιδόσεις να είναι πλέον παντού. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρνητική απόδοση βρέθηκαν προσφάτως και ομόλογα πολύ μεγάλης διάρκειας, όπως το 15ετές της Ολλανδίας και το 15ετές της Γερμανίας. Σε αρνητική απόδοση και συγκεκριμένα στο -0,01% για πρώτη φορά ουσιαστικά, βρέθηκε και η απόδοση του 30ετούς ελβετικού ομολόγου,  με τους επενδυτές να πληρώνουνε ψάχνοντας να τοποθετήσουνε τα χρήματα τους (με τη ρευστότητα στο σύστημα να είναι τεράστια).

 

Αξίζει να παρατηρήσουμε πως όσον αφορά την Ευρώπη, στις μισές χώρες τα 10ετή ομόλογα βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο, ενώ με εξαίρεση την Ιταλία (και φυσικά τη χώρα μας), σε όλες τις υπόλοιπες χώρες η απόδοση είναι μικρότερη του 1% (κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό).

 

Στη μόνη χώρα που οι αποδόσεις είναι υψηλές και έχουνε κάποια σχέση με τη χώρα μας, είναι στην Ιταλία, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να είναι στο 2,12%. Σημειώνεται πως η Ιταλία είναι ενώ είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης (του παρακάτω πίνακα), που δεν έχει αρνητική απόδοση στα ομόλογα διάρκειας άνω του 1έτους.

 

Τέλος και επειδή όλα αυτά τα χρόνια γίνονται αναφορές στην κρίση στη χώρα μας, αλλά και την κρίση στην Πορτογαλία. Η οποία θυμίζουμε πως έχει βγει από την κρίση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα σταθούμε στις αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων. Ας κρατήσουμε λοιπόν πως σε αρνητική απόδοση βρίσκονται τα ομόλογα μέχρι 5ετούς διάρκειας, με την απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου να είναι μόλις 0,55% και του 30ετούς πορτογαλικού ομολόγου, μόλις 1,5%.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....