| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 

Με αγωνία μετά και την τελευταία πτώση, να δούμε τι θα γίνει στις αγορές και αν αυτές θα φύγουνε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα …. Μιας και βρίσκονται και στα όρια κρίσιμων στηρίξεων  που κινδυνεύουνε να χάσουνε (έτσι τουλάχιστον λένε οι τεχνικοί αναλυτές) …. Αν και δεν είναι της παρούσης …. Εμείς θα σας πούμε πιο θα μπορούσε να είναι ένα από τα στοιχήματα του 2022 …… Eurobank Vs Alpha Bank ….. Όχι για το ποια θα τα πάει χρηματιστηριακά καλύτερα …. Αλλά ποιά θα δώσει πρώτη μέρισμα … Και το λέμε αυτό γιατί πέραν της Eurobank πλέον και η ΑΛΦΑ θέτει το θέμα ….. Με ενδιαφέρον λοιπόν θα παρακολουθούμε ποιος θα κερδίσει αυτό το στοίχημα, με τις τράπεζες κακά τα ψέματα, να δείχνουνε να έχουνε μπει σε μια νέα εποχή….

 

 

Σε ποιά θα ποντάραμε εμείς …… Σε αυτήν την που έχουμε (στο GFF) ως πρώτη επιλογή από τον τραπεζικό κλάδο, εδώ και πάρα – πάρα πολύ καιρό (1,5 και πλέον χρόνο) …. Στην Eurobank, αν και πάντα σε γενικές γραμμές έχουμε σχετικά θετική άποψη για την ΑΛΦΑ, που πιστεύουμε πως στο φυσιολογικό σενάριο δικαιολογεί υψηλότερες τιμές ….

 

 

Και να κοκορευτούμε και σήμερα …. Θυμίζοντας πως η Eurobank συνεχίζει να είναι η μετοχή του FTSE 25 με τη μεγαλύτερη άνοδο το 2021 (+53,99%) Vs μόλις 8,42% της ΑΛΦΑ ….  Η Eurobank ξέρετε … αυτή που ήτανε η πρώτη μας επιλογή!!! Έτσι ….

 

 

Είχαμε γράψει την Πέμπτη για τον πωλητή που συνεχίζει να υπάρχει στη ΛΑΜΔΑ, με τη μετοχή να επιστρέφει χθες χαμηλότερα των 6,985 ευρώ (-2%). Και το συζητούσαμε με τον υπεύθυνο του GFF. Αν και σίγουρα μια μεγάλη πτώση σε μια αγορά, συνήθως στέλνει μαζικά όλες τις μετοχές χαμηλότερα. Ο υπεύθυνος του GFF, μας επανέλαβε πως θεωρεί σημείο καμπής για τη μετοχή … Τη στιγμή που μέσα στο 2022 θα ανακοινωθεί το spin – off, με την εισαγωγή ως ανεξάρτητης εισηγμένης-εταιρείας, των εμπορικών κέντρων στο Χ.Α …. Είναι σύνθετο θέμα, που ήδη περιμέναμε να έχει γίνει το 2021 και έχει πάρει αναβολή για το 2022 …. Με βάση πάντα την άποψη του υπεύθυνου του GFF, είναι το σημείο που η εισηγμένη θα μπορούσε πραγματικά να κάνει την υπέρβαση … Μάλιστα επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμής της μετοχής προσαρμόζεται (για την αρχική αξία που θα έχει η δεύτερη εισηγμένη), η υπέρβαση θα μπορούσε να γίνει αθόρυβα και χωρίς κανείς να το καταλάβει ….

 

 

Πάμε τώρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., που ναι μεν πτωτική, αλλά για την εικόνα που είχανε οι διεθνείς αγορές … πάλι καλά ….. Άνθρωπος λοιπόν της αγοράς παρατήρησε πως για πρώτη φορά, κατά την τελευταία πτώση, χθες υπήρξε φόβος στους μικρούς, με κάποιους από αυτούς να πουλάνε. Και τι περιμένει η αγορά; Να φοβηθούνε αρκετοί μικροί …. Να πουλήσουνε (σε κάποιο βαθμό έστω) … Και κάπου εκεί η αγορά να πάρει τα πάνω της …. Και να τρέχουνε οι μικροί να μαζέψουν τα κομμάτια πίσω!!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum