| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Χρόνια πολλά σε όλους για τη χθεσινή ημέρα. Καλό καλοκαίρι και πάλι αφού οι περισσότεροι είναι στις παραλίες. Και πάμε να ξεκινήσουμε με το σχόλιο του υπεύθυνου του GFF, σε σχέση βέβαια και με τα όσα γράφουμε στα σχόλια μας στο site: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Οι σημασία των αντιστάσεων στις 880 – 890 μονάδες είναι τεράστια. Είναι οι πιο ισχυρές αντιστάσεις, με τη δομή που έχουνε αυτή τη στιγμή τα διαγράμματα. Δε μπορώ να φανταστώ πως με τέτοιους καλοκαιρινούς τζίρους θα τις διασπάσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως συνεχώς γράφουμε στο GFF, πως ο βασικός στόχος είναι να διατηρηθεί η επαφή με τις παραπάνω αντιστάσεις και βλέπουμε».
 

 
“Και συνεχίζω να πιστεύω και κάτι άλλο” είπε ο υπεύθυνος του GFF. «Πως αν δεν υπάρξει μια ξαφνική – μεγάλη - επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, μέχρι να μπούνε οι περισσότεροι μικροί μέσα στην αγορά μας, δύσκολα οι ξένοι θα την αφήσουνε να διορθώσει. Πρώτα θα βάλουνε τους μικρούς να τσιμπήσουνε και μετά βλέπουμε …. Και εύχομαι-πιστεύω πως για να μπούνε οι μικροί, θα απαιτηθεί και μεγαλύτερη άνοδος και δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας».
 

 
Επειδή είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, υπήρξε μια σημαντική είδηση η οποία πιστεύουμε πως πέρασε στα ψιλά. Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους ολλανδούς του Ελλάκτωρα και του Ελλάκτωρα είναι αρκετά σοβαρό θέμα. Συγκεκριμένα, δύσπιστη έναντι των επίσημων ανακοινώσεων του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest περί πλήρους αποεπένδυσης από την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.), εξακολουθώντας στην ουσία να θέτει ζήτημα περί κοινής ιδιοκτησίας του fund τόσο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και στην «Ελλάκτωρ». Το παραπάνω προκύπτει τόσο από το κείμενο δεύτερων απόψεων της Ε.Α. στο πλαίσιο της κανονιστικής παρέμβασης στον κλάδο των κατασκευών όσο και από το δελτίο Τύπου που συνοδεύει το εν λόγω κείμενο, όπου γίνεται λόγος για μερική αποεπένδυση των Ολλανδών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

«Από την έως τώρα έρευνα της Ε.Α. προκύπτει ότι η πρόσφατη μερική αποεπένδυση του συγκεκριμένου επενδυτικού κεφαλαίου από μία εκ των δύο επιχειρήσεων περιορίζει μεν, χωρίς όμως να τεκμαίρεται ότι ουσιαστικά εξουδετερώνει, τις αρνητικές επιπτώσεις της κοινής ιδιοκτησίας των δύο σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου, η οποία παραμένει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου. Στο κείμενο της Ε.Α. σημειώνεται, εξάλλου, ότι στην επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2022 στα γραφεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εντοπίστηκε ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στη Reggeborgh και μη κατονομαζόμενο στη μη εμπιστευτική έκδοση του κειμένου της Αρχής πρόσωπο ή επιχείρηση για αγοραπωλησία μετοχών, εύρημα από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με την Ε.Α., πως υπήρχε στρατηγική συμπόρευσης. Σε άλλο σημείο, πάντως, η Ε.Α. αναφέρει ότι το ολλανδικό fund αποχώρησε από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο ανταγωνισμός της τελευταίας με την «Ελλάκτωρ» «κάπως ενισχύεται», δεν φτάνει όμως το επίπεδο της πρώτης περιόδου όσον αφορά τις προσφερόμενες εκπτώσεις για τους διαγωνισμούς των δημοσίων έργων.
 

 
Ξέρετε ποιά μετοχή θα περιμένουμε να δούμε εμείς την καινούργια εβδομάδα; Την ΛΑΜΔΑ!! Σε συνέχεια των όσων γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν πραγματικά αλλάζει κάτι στη μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής, όπως τουλάχιστον κάπως φαίνεται και κυρίως θέλουμε να ελπίζουμε.
 

 
Να κλείσουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση από τον Μ. Burry, του γνωστού Mr. Short (όποιος δεν έχει δει το έργο να το κάνει). Το δεικτικό του λοιπόν σχόλιο ήτανε … και τι έγινε που ο Nasdaq ανέβηκε από τα χαμηλά του 20%. Μετά το 2000, ο Nasdaq το έκανε αυτό 7 φορές και τελικά έπεσε 78% μέχρι τα χαμηλά του 2002.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum