Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

00:01 - 02/09/16

Τσίπρας – Κουρασμένος

Κάτι το οποίο μας έχει κάνει εντύπωση και το οποίο παράλληλα μας δημιουργεί κάποιες σκέψεις, είναι ότι όποτε βλέπουμε τον πρωθυπουργός στην τηλεόραση, νιώθουμε ότι βλέπουμε έναν όλο και πιο κουρασμένο άνθρωπο. Για να μην γίνουμε υπερβολικοί και πούμε ότι βλέπουμε έναν άνθρωπο στα όρια του. Η εικόνα μάλιστα αυτή του πρωθυπουργού μας θυμίζει κάποιες φορές την εικόνα που είχαν άλλοι πρωθυπουργοί πριν πάνε σε εκλογές. Προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε (όπως εδώ και καιρό) ότι ο πρωθυπουργός δε θα πάει τώρα σε εκλογές (το δεύτερο μισό του 2017 και βλέπουμε), εντούτοις την κούραση που φαίνεται να υπάρχει στο πρόσωπο του δε μπορούμε να την παραβλέψουμε. Και πολλές φορές η εικόνα που έχει ένας άνθρωπος λέει πολλά για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στην εκάστοτε δραστηριότητα του.   

 
 

Κρίσιμη ημερομηνία τα τέλη Σεπτεμβρίου …..

Εμείς πάντως θα πούμε και σήμερα ότι κρίσιμη ημερομηνία για το πώς θα πάνε τα πράγματα είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί θα είναι η 3η δόση της εφορίας και πάνω από όλα η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ. Σε μεγάλο βαθμό θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τη στάση πληρωμών η οποία παρατηρείται στην κοινωνία-οικονομία. Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα…..

 
 

Αυτός το είπε & Θα δούμε

Για την πιθανή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό σε φόρουμ της Νέας Υόρκης, για την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου  και για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Λεβέντης απάντησε για την πιθανή συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη:

 «Έχω κληθεί από διμήνου στο φόρουμ αυτό, χωρίς να γνωρίζω ότι θα είναι ο πρωθυπουργός. Από τις εφημερίδες έμαθα ότι έχουμε κανονίσει να είμαστε και μαζί. Είναι ευφάνταστοι οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω βγάλει εισιτήρια για τις 17… Δεν γνωρίζω πώς θα πάει ο πρωθυπουργός»

Αναφορικά με την αποχώρηση του Γ. Καλλιάνου είπε πως «ο κ. Καλλιάνος χρησιμοποιείται τώρα. Δεν είναι κακό παιδί. Αυτός ισχυρίστηκε ότι του είπα “θα σε διώξω αν ξανακάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ εγώ κάνω μεγαλύτερη κριτική. Πώς μπορώ να απαγορέψω από τον συνεργάτη μου να κάνει και εκείνος αυτό που κάνω εγώ;».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «ο πρωθυπουργός μέσα του δεν είναι άδικος άνθρωπος. Είδε έναν Βασίλη Λεβέντη, που μετά από διασυρμό και κακοποίηση 35 ετών, μπήκε στη Βουλή και έχει πέντε απόψεις. Να μην το εκτιμήσει αυτό; Έχει ωριμάσει, είναι ρεαλιστής».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «να μην ψηφίσει κανένας την Ένωση Κεντρώων, στις επόμενες εκλογές, αν κάνω την όποιας φύσεως συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν μπορώ να συνεργαστώ, γιατί εγώ έχω ορκιστεί στους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων, το 4% που μου δώσανε μετά από 35 χρόνια, να το κάνω 14, 15%… Για λάφυρα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ η Ένωση Κεντρώων. Ενώ τώρα ο κ. Τσίπρας σχημάτισε μία κυβέρνηση νομής λαφύρων. Έδωσε πέντε υπουργεία στον κ. Καμμένο και τελείωσε η συζήτηση».

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Λεβέντης είπε ξεκάθαρα (και κάτι παραπάνω) ότι δε θα μπει στην κυβέρνηση και επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Προσωπικά πάντως πιστεύουμε ότι η προσέγγιση που έχει φανεί τον τελευταίο καιρό μπορεί και να γίνει προληπτικά και για την επομένη των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν.

 
 

Θα εγκαινιάσει κανένα δικό του έργο

Όπως διαβάσαμε ο πρωθυπουργός αναμένεται να εγκαινιάσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κιάτο – Κόρινθο (η ολοκλήρωση του οποίου πήγε χρονικά πίσω λόγω της πρώτης θρυλικής διαπραγμάτευσης του Σύριζα), όπως πριν από μερικές ημέρες είχε εγκαινιάσει το αεροδρόμιο της Πάρου. Και θα πούμε τώρα εμείς την κακία μας. Αυτή η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας θα εγκαινιάσουν κανένα έργο του Σύριζα. Γιατί θυμίζουμε ότι όλα αυτά τα έργα (όπως η ανάπλαση του φαληρικού δέλτα) είναι έργα που έχουν τρέξει - δρομολογηθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις.

 
 

Γιατί ο Τσίπρας δεν κάνει τον σταυρό του;

Όπως σχολίαζε ο «Βηματοδότης» … ένας πρώην ηγούμενος σε μοναστήρι στο Αγιον Ορος ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη γιατί ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να κάνει τον σταυρό του. Και προτού ο υπουργός δώσει απάντηση, ο ηγούμενος του είπε: «Ξέρω, ξέρω, είναι πιο θρήσκος από αυτούς που κάνουν τον σταυρό τους». Και η συζήτηση σταμάτησε εκεί.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....