Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 02/11/16

 

Υπερβολικά αισιόδοξο..

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε χθες τον κ. Σταθάκη να λέει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, μια δήλωση η οποία δεν κρύβουμε ότι μας εξέπληξε. Και μας εξέπληξε γιατί προσωπικά θεωρούμε υπερβολικά αισιόδοξο να κλείσει τόσο γρήγορα αυτή η αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ελπίζουμε να διαψευστούμε και ο κ. Σταθάκης και να έχει δίκαιο και η β΄ αξιολόγηση να κλείσει τόσο γρήγορα. Βέβαια να θυμίσουμε ότι και πέρσι, από το Φεβρουάριο ο κ. ΣΤαθάκης μιλούσε για την αξιολόγηση που θα κλείσει και αυτό τελικά έγινε στα τέλη Μαΐου. Και προσοχή δε λέμε ότι η αξιολόγηση δε θα κλείσει, αλλά μάλλον θα πάει για Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017.

 
 
 

Συντάξεις  

Μια άλλη δήλωση που έγινε χθες ήταν αυτή του κ. Κατρούγκαλου ότι δε υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις συντάξεις και ότι δε θα γίνει καμία περαιτέρω μείωση. Και όπως εύστοχα παρατήρησαν πολλοί. Αφού ο Κατρούγκαλος λέει ότι δε θα γίνουν άλλες μειώσεις …. έρχεται μεγάλο τσεκούρι.

Με μικρή σημασία να έχουν αυτά που λέει ο κ. Κατρούγκαλος εμείς ξέρουμε ένα πράγμα. Ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να σωθούν οι συντάξεις μελλοντικά. Η χώρα αυτή επιτέλους να σοβαρευτεί και να παράξει πλούτο. Όσο δεν το κάνουμε και κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, με λογικές κρατισμού, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, όχι μόνο θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αυτές θα είναι και μεγάλες (και θα ακολουθήσουν και μεγάλες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου). Γιατί τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα δε μπορεί πλέον να δημιουργεί ελλείμματα. Τόσα θα βγάζει, τόσο θα ξοδεύει. Και αν δε βγάζει θα κόβει τις δαπάνες της.

 
 
 

«Βάλτε την αξιολόγηση πάνω από όλα» …

Με φόντο λοιπόν και τα παραπάνω θα το επαναλάβουμε.  Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει πάνω από όλα το κλείσιμο της αξιολόγησης και να τρέξει τις όποιες πραγματικές μεταρρυθμίσεις προβλέπονται (όχι μόνο φόρους και περικοπές). Να γίνει επιτέλους ένας πειστικός – ουσιαστικός ανασχηματισμός και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Όσο δεν το κάνει αυτό και η κατάσταση στη χώρα παραμένει πλήρως «βαλτωμένη», τόσο παραμένει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ανά πάσα στιγμή.

 
 
 

Πώς φαίνεται ότι είμαστε μια μη σοβαρή χώρα…

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τη δημιουργία των νέων υπουργείων, το σπάσιμο άλλων και τη μετονομασία άλλων. Και αναρωτιόμαστε. Δε βαρεθήκαμε σε αυτή τη χώρα. Εδώ και δεκαετίες γίνεται η ίδια χαζομάρα. Ανούσιοι ανασχηματισμοί, χωρίς τεχνοκράτες και επικοινωνιακές φωτοβολίδες με επανιδρύσεις υπουργείων ……………

Και η ζωή συνεχίζει και ο λαός φτωχαίνει όλο και πιο πολύ ……………

 
 
 

Πρακτικές Μαφίας

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Οι ιστορίες που θα σας περιγράψω συνέβησαν στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε που το Μέγαρο Μαξίμου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία) ως Πρόεδρος της Βουλής είχαν αγαστές και συντροφικές σχέσεις. Κάποια στιγμή η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεθόδευση να καρατομήσουν τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ και ότι ο Νίκος Παππάς ετοιμάζεται να φέρει νόμο ο οποίος καταργούσε το ΕΣΡ και του δίνει το δικαίωμα να χορηγεί αυτός αποκλειστικά τηλεοπτικές άδειες. Η Ζωή ζητεί ραντεβού μαζί του και χωρίς πολλές περιστροφές του λέει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει αντίκειται στο Σύνταγμα. Τότε (όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της) προειδοποίησε τον κ. Παππά: «Ακολουθείς πρακτικές Μαφίας. Και θα σε αντιμετωπίσουν με τις ίδιες πρακτικές Μαφίας». Ο κ. Παππάς δεν την άκουσε. Από τότε η Ζωή θεωρούσε ότι οι επιθέσεις εναντίον της είχαν αφετηρία και καθοδήγηση από το Μαξίμου.

nnn

Η δεύτερη ιστορία πάλι έχει σχέση με τον νόμο Παππά και μου την αφηγήθηκε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος και αυτός γρήγορα απομακρύνθηκε από κοντά του, καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Επιχείρησε το συγκεκριμένο στέλεχος να προειδοποιήσει τον υπουργό Επικρατείας ότι ο νόμος που πάει να φέρει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυθαίρετος, επιπόλαιος, δεν στηρίζεται νομικά και, το σημαντικότερο, είναι αντισυνταγματικός. Ο κ. Παππάς αμέσως του απάντησε: «Γιατί το λες αυτό; Με διαβεβαιώνει (σ.σ.: και είπε το όνομα εξέχοντος πολιτικού) ότι ο νόμος, που τον έχει ο ίδιος θωρακίσει, θα περάσει από το ΣτΕ χωρίς πρόβλημα». Αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που θωράκισε τον νόμο Παππά; Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τώρα που έχει εκπέσει.

 
 
 

Αυτό θα είναι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ

Τα παρακάτω έγραφαν χθες τα Παραπολιτικά…

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα  12:00μμ θα πραγματοποιηθεί , στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα θα είναι μία, αυτή του πρώην υποψηφίου προέδρου Ανδρέα Καρασαρίνη.  Αυτό αποδεικνύει τη διάθεση όλων των πλευρών να προχωρήσει η Οργάνωση ενωμένη στην επόμενη μέρα.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου, εκτός από την εκλογή νέου γραμματέα, περιέχει ομιλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου καθώς και εκλογή νέων οργάνων ΚΕΦΕ και Ελεγκτικής Επιτροπής. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ενδέχεται να απουσιάζει.

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Οργάνωσης, η Κεντρική Επιτροπή θα δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο Εκτελεστικό Γραφείο το οποίο ορίζεται από τον πρόεδρο. Έτσι, γίνονται έντονες προσπάθειες να έχει ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή το νέο Εκτελεστικό Γραφείο, ώστε να παρουσιαστεί στη Σύνοδο του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr,  η σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου, τουλάχιστον για τις κομβικές θέσεις θα είναι η εξής:

Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Παύλος Μαρινάκης

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων : παραμένει ο Γιάννης Αναστασόπουλος.

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ : Κώστας Στάσης, προερχόμενος από το Ηράκλειο Κρήτης.

Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού: Κώστας Μαμουλής

Υπεύθυνος Οργανώσεων Λεκανοπεδίου: Άγης Δίγκας

Υπεύθυνος Επαρχιακού: Θάνος Κολοβός

Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης :  Δημήτρης Τρούπος

Διευθυντής Πολιτικού Συμβουλίου: Αλέξανδρος Μίχας

Για τις θέσεις του υπευθύνου γραφείου τύπου και ΜΑΚΙ δεν έχουν καταλήξει, ωστόσο απ’ ότι γνωρίζουμε και οι δύο θέσεις θα έχουν άρωμα γυναίκας. Επιπλέον θα δημιουργηθούν δύο νέοι τομείς, ένας για τη νεανική επιχειρηματικότητα και ένας που θα συνδέεται με επιμελητήρια, φορείς και συλλόγους.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....