Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 03/11/16

 

Είναι στο χέρι τους να μην μείνει ως η χειρότερη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας…

 

Ξεκινώντας θα επαναλάβουμε κάτι το οποίο έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Ότι η κατάσταση τη χώρα και την ελληνική οικονομία, αν και είναι αρκετά δύσκολη, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μετά και το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης η κατάσταση να αρχίσει να ηρεμεί, στη λογική να φθάσουμε να πούμε ότι είδαμε τα χειρότερα. Ξέρουμε ότι αυτή η άποψη μας προκαλεί εντύπωση, αλλά αυτή την άποψη έχουμε.

 

Πέραν όμως των παραπάνω θα επαναλάβουμε και κάτι άλλο. Ότι μέχρι στιγμής και περά τη σημαντική στροφή στο ρεαλισμό που έχει γίνει από τον περσινό Σεπτέμβριο, αυτή η κυβέρνηση παραμένει η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, λόγω των όσων έγιναν στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

 

Αν λοιπόν θέλει να μην έχει ιστορικά αυτό το χαρακτηρισμό της χειρότερης κυβέρνησης, οφείλει να δουλέψει έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Πάνω από όλα θα πρέπει να κλείσει άμεσα το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και να προωθήσει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Προσοχή δε λέμε ότι θα κάνει. Λέμε τι οφείλει να κάνει.

 
 
 

 

Την επόμενη φορά μάλλον έχει δραχμή ….

 

Και να διευκρινιστεί κάτι. Ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να δουλέψει άμεσα, γιατί τα πράγματα είναι οριακά. Την επόμενη φορά που θα έχουμε αναζωπύρωση της κρίσης στη χώρα, η Ελλάδα θα μπορούσε με άνεση να βρεθεί εκτός ευρώ (GREXIT). Και ας μην υποτιμάει ο κόσμος αυτόν τον κίνδυνο, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι γείτονες (ειδικά ο Ερντογάν) βρίσκονται εκτός ελέγχου.  

 
 
 

 

Για την ιρανική τράπεζα

 

Και κάτι άλλο εξαιρετικά σοβαρό ήταν το δημοσίευμα της WSJ για την Ιρανική Τράπεζα, λίγες μόνο ημέρες πριν έλθει στη χώρα ο Μ. Ομπάμα. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την πίεση της Ουάσιγκτον και σημαντικών μελών της Ε.Ε., η Ελλάδα άσκησε βέτο σε απόφαση της Ενωσης να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της μεγαλύτερης τράπεζας του Ιράν.

Η απόφαση για τη Saderat, που ανήκει εν μέρει στο κράτος και κατηγορείται από τις ΗΠΑ για χρηματοδότηση τρομοκρατών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προήλθε από ανώτατους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, σε μια εποχή που η Αθήνα, όπως αναφέρεται, επιχειρεί να ξαναχτίσει στενές οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, μετά και την περσινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει ανάλογη εξέλιξη σχετικά με τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά του Ιράν, από την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, τον Ιούλιο του 2015.

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, λίγο πριν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου για «εμπάργκο» από την Ουάσιγκτον σε όποια εταιρία συνεργαζόταν με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Και επαναλαμβάνουμε ότι η ιστορία αυτή δεν είναι καθόλου απλή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες για το ποίοι έλληνες επιχειρηματίες έχουν χρήματα στην εν λόγω τράπεζα.

 
 
 

Μοντέλο Δανίας … μόνο στις περικοπές…

Και να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Διαβάσαμε ότι οι δανειστές λέει ζητάνε ελαστικές μορφές εργασίας …. Ζητάνε λένε το μοντέλο Δανίας. Και αναρωτιόμαστε εμείς τώρα. Δηλαδή το μοντέλο Δανίας προβλέπει μόνο την ελαστική εργασία; Πραγματικά έχει δει κανείς το κοινωνικό κράτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Τι παροχές υπάρχουν για παράδειγμα σε έναν εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του. Αλλά πάντα σε αυτή τη χώρα, από το εξωτερικό παίρνουμε μόνο τα κακά. Tα καλά τα ξεχνάμε.

 
 
 

Χρειαζόμαστε νέο αίμα στην πολιτική

Και για να γελάσουμε και λίγο. Νομίζουμε ότι χθες είχαμε τη δήλωση της χρονιάς. Για να μην πούμε της δεκαετίας. Αυτή ήλθε από την κα Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία δήλωσε: «Γιατί να μην γίνω πρωθυπουργός; Θέλω να συνεχίσω το έργο της Μελίνας Μερκούρη»

Είναι πάντως αλήθεια ότι αυτή η χώρα χρειάζεται νέο αίμα.

 
 
 

Αρτέμης: Δεν με αφήνουν να μιλήσω

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης»

Εξαλλος μαθαίνω ότι είναι ο «Mr Offshore» Αρτέμης Αρτεμίου - αυτός που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνόδευσε τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα - με τον υπουργό επίδοξο καναλάρχη. Ο λόγος, όπως με πληροφορούν από την Κύπρο όπου βρίσκεται, είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου, όπως λέει, του απαγορεύει να μιλήσει και να πει και αυτός τα δικά του, τι ακριβώς συμβαίνει και για τις επενδύσεις (για τις οποίες είχε προσληφθεί), αλλά και για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, παραπονείται, μου λένε, ότι τηλεφωνεί στον κ. Παππά και αυτός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, ενώ κάποτε έβγαινε με την πρώτη: «Του τηλεφωνώ και απαντούν κάτι κορούδες και μου λαλούν ότι θα δώσουν το μήνυμά μου στον Παππά και αυτός δεν με παίρνει πίσω» ακούστηκε να λέει. Ισχυρίζεται ότι έτσι όπως πάει το πράγμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να πει τη δική του άποψη μπορεί να καταστραφεί η καριέρα του και λέει ότι κάποια στιγμή θα έρθει στην Αθήνα και θα τα πει όλα. Τον περιμένουμε...

Χριστοδουλάκης: Δεν θέλω να γίνω υπουργός

Εξω φρενών εμφανίζεται να είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης με τα δημοσίευμα που τον φέρουν να υπουργοποιείται στην κυβέρνηση Τσίπρα: «Ούτε θέλω ούτε μου έγινε καμία πρόταση» λέει. «Σιγά μη δεχόταν εάν του γινόταν πρόταση για υπουργοποίηση, τώρα που τα ποντίκια  εγκαταλείπουν το μισοβυθισμένο πλοίο» έλεγε κάποιος με αρκετή δόση χιούμορ.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....