Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 04/10/16

Πρόβλημα εμπιστοσύνης

Ακριβώς στα πλαίσια των όσων γράφουμε εδώ και καιρό, με ενδιαφέρον διαβάσαμε το δημοσίευμα της Καθημερινής στο οποίο σημειώνονταν ότι ουσιαστικά κανένας επενδυτής δεν πείθεται να επενδύσει στη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο ……

«Ελεγε όλα τα σωστά πράγματα αλλά δεν έπειθε». Με αυτή τη φράση περιγράφει την εντύπωση που άφησε ο Ελληνας πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των μεγαλυτέρων hedge funds στη Νέα Υόρκη πριν από δύο εβδομάδες ένας fund manager. «Αμα δεν παρακολουθούσαμε στενά το τι γίνεται στην Ελλάδα, μπορεί και να τον πιστεύαμε» λέει ένας άλλος

Αυτό λοιπόν είναι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τη χώρα μας και το οποίο τονίζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Κανείς δε μας εμπιστεύεται. Φυσικά και κανείς δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Και όπως έχουμε γράψει εδώ και εβδομάδες είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα να αλλάξει αυτό. Πώς; Μα επιτέλους να κάνει την έκπληξη και να κλείσει την αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και να γίνει ένας πειστικός ανασχηματισμός. Αυτά τα δύο «απλά» να κάνει ο πρωθυπουργός και σίγουρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και πιθανόν αρκετά καλύτερα….

 
 

Ο κακός χαμός μέσα στην κυβέρνηση

Ένα σκηνικό απίστευτης έντασης φαίνεται να επικρατεί στο εσωτερικό του Σύριζα με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης «Αυγή». Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί να δημοσιεύσει η εφημερίδα μια τέτοια δημοσκόπηση, την ίδια ώρα που η όλη υπόθεση ήταν η καλύτερη αφορμή για να φουντώσουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές (κάποιοι τις θεωρούν σχεδόν δεδομένες – η άποψη μας είναι γνωστή). Στα πλαίσια αυτού του εκνευρισμού που υπάρχει στο εσωτερικό του Σύριζα, ήταν και η απίστευτη ατάκα την οποία είπε στέλεχος του Σύριζα. Τι είπε; «Να τους κόψουμε τις διαφημίσεις, να δούμε. Που θα μας κάνουν τώρα πόλεμο και μέσα από το ίδιο το κόμμα».

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Έτσι θα φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα; Αυτές είναι λογικές Στάλιν ……

 
 

Εργασιακά

Τώρα σε ένα σύντομο σχόλιο για τα εργασιακά, αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι θεωρούμε πολύ δύσκολο να βρεθεί άκρη μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του ΔΝΤ στη βάση των προτάσεων της επιτροπής των Σοφών. Και αυτές οι διαφωνίες που θα υπάρξουν στα εργασιακά είναι και ο κυριότερος λόγος που βλέπουμε καθυστερήσεις στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, με πιθανότητες αυτή να πάει, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, μέχρι το Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017.  Βέβαιος η κυβέρνησης και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας διαβεβαιώνουν ότι η συμφωνία θα κλείσει πολύ συντομότερα και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Δεν το βλέπουμε, αλλά πραγματικά ευχόμαστε να διαψευστούμε.

 
 

Συνάντηση Βαρδινογιάννη-Σαββίδη με τη μεσολάβηση υπουργού;

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα η πληροφορία που θέλει την οικογένεια Βαρδινογιάννη να είναι παρούσα και στο νέο τηλεοπτικό σκηνικό παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών.  Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν λόγο και για συνάντηση των Βαρδινογιάννηδων με τον Ιβάν Σαββίδη, με τη μεσολάβηση εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τα αφεντικά της Motor Oil. Τουλάχιστον αυτά έγραφαν τα Παραπολιτικά….

 
 
 

Ο κύριος με τις σαγιονάρες

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» …. Θυμάστε έναν κύριο που κυκλοφορούσε στο Κοινοβούλιο με σαγιονάρες, φορώντας μαζί και τις κάλτσες του; Μας τον είχε κουβαλήσει στην Ελλάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής για να μας διαγράψει το χρέος. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο εν λόγω κύριος ονόματι Ερικ Τουσέν κυκλοφορεί σήμερα ανά την Ευρώπη και βάζει όρους στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «συνθηκολόγο», λέγοντάς του τι πρέπει να  πράξει αν θέλει να ονομάζεται η κυβέρνησή του «κυβέρνηση της Αριστεράς». Δείτε τώρα τι γλιτώσαμε αν επικρατούσαν οι προτάσεις αυτού του κυρίου, τις οποίες, να θυμίσω, είχε παρουσιάσει δόξη και τιμή και στο Κοινοβούλιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της πρώτη φορά Αριστεράς και βεβαίως παρουσία του ανεκδιήγητου Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος και τον χειροκρότησε θερμά. Τότε κανείς δεν σηκώθηκε να του πει «τι ανοησίες λες, κύριέ μου, πήγαινε από εκεί που ήρθες» αλλά τον άφησαν να περιφέρει τις προτάσεις του σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα βρέθηκε στο Μπιλμπάο, εν μέσω ευήκοου ακροατηρίου. Από εκεί λοιπόν κάλεσε τον κ. Τσίπρα...

nnn

...να πάψει να υπακούει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να αρνηθεί την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, να ελέγξει τις κινήσεις κεφαλαίων, να κοινωνικοποιήσει όλες τις τράπεζες και να στείλει φυλακή τους τραπεζίτες, τους οποίους, όπως απεφάνθη, θεωρεί μοναδικούς υπευθύνους για την τραπεζική κρίση. Ακόμη, να δημιουργήσει ένα συμπληρωματικό νόμισμα, είτε μείνει είτε βγει από την ευρωζώνη, και να καλέσει σε λαϊκή κινητοποίηση όλες τις χώρες της Ευρώπης (κάτι σαν επανάσταση, δηλαδή, αλλά δεν λέει το πώς, αν και του κ. Τσίπρα του άρεσε αυτή η ιδέα, αφού λέει συχνά ότι θα σώσει και την Ευρώπη). Επιπλέον του ζητεί να μεταρρυθμίσει τη φορολογία και να πάρει πίσω τη δημόσια περιουσία από τους ιδιώτες αγοράζοντάς την συμβολικά με ένα ευρώ (ή 300 δραχμές). Να μειώσει τον χρόνο εργασίας χωρίς μείωση μισθών, να καταργήσει συλλήβδην τους αντικοινωνικούς νόμους, να ρυθμίσει τα ιδιωτικά χρέη και κυρίως τα χρέη των ενυπόθηκων δανείων και πολλά άλλα. Τώρα, θα πείτε, με πόσα από τα ανωτέρω δεν φλέρταρε η παρούσα κυβέρνηση; Επεσε όμως πάνω στις απαιτήσεις των δανειστών, προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα και μας φόρτωσε και τρίτο, σκληρότερο Μνημόνιο.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....