Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

00:01 - 06/09/16

Και όμως αυτοί επιμένουν ότι θα κλείσει η συμφωνία ..

Ασχέτως των όσων γράφονται για μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, με ένα μικρό αριθμό από τα προαπαιτούμενα να έχουν κλείσει, η ελληνική πλευρά και υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΟΙΚ συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο πιστεύουν όλοι (και όπως γράφεται σε διάφορα δημοσιεύματα). Σύμφωνα πάντα με τα όσα λένε, τα ανοιχτά ζητήματα θα κλείσουν αρκετά σύντομα και παρά τις καθυστερήσεις κάποιων ημερών – εβδομάδων, οι εκκρεμότητες μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν επιλυθεί.  

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συμβεί αυτό. Πάντως προσωπικά και συνηθισμένοι από αυτά που συμβαίνουν χρόνια τώρα συνεχίζουμε να βλέπουμε η διαπραγμάτευση να κρατάει τουλάχιστον ως τις αρχές του 2017. Και επαναλαμβάνουμε ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασία για τη χώρα και την ελληνική οικονομία. Καθοριστικό για να μην φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε και πάλι για κάποιο ατύχημα.  

 
 

7-0 

Στα πλαίσια των παραπάνω θα πρέπει να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο. Ότι συνολικά από 7 οίκους αξιολόγησης - ξένους αναλυτές, κανένας δε βλέπει την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Και οι 7 βλέπουνε την ολοκλήρωση το 2017, από τις αρχές μέχρι και τα μέσα της χρονιάς.

Ευχόμαστε να διαψευστούν όλοι, αν και δεν το βλέπουμε εύκολο ….

Πάντως κάπου εδώ φαίνεται και ένα άλλο πρόβλημα με την κυβέρνηση Σύριζα. Κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πάντων … Και αυτό φαίνεται στις εκθέσεις που βγάζουν όλοι οι ξένοι επενδυτές, όπου είναι φανερός ο προβληματισμός τους για το πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα και την ελληνική οικονομία με κυβέρνηση Σύριζα. Και φυσικά η ύπαρξη εμπιστοσύνης είναι το Α και το Ω για μια χώρα.

 
 

Λεβέντης

Πιστεύουμε ότι ο Β. Λεβέντης κάνει ένα μεγάλο λάθος. Ουσιαστικά δημιουργεί συνεχώς το κλίμα συνεργασιών για την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές. Που κάνει όμως το λάθος. Ότι θεωρεί δεδομένο ότι θα βγει στις επόμενες εκλογές. Προσωπικά δεν το θεωρούμε καθόλου δεδομένο. Ειδικά μετά το φλερτ με το Σύριζα κατά τους τελευταίους περίπου 2-3 μήνες, αρκετός κόσμος εμφανίζεται να είναι εκνευρισμένος με τον Β. Λεβέντη, με το σενάριο της μη – επανεκλογής του να είναι αρκετά πιθανό. Με ενδιαφέρον μάλιστα θα περιμέναμε να δούμε κάποιες επόμενες δημοσκοπήσεις για το ποσοστό του.

 
 

Είτε έτσι είτε αλλιώς

Και είτε έτσι είτε αλλιώς, οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες. Και θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες όχι μόνο για τα πρώτα κόμματα και ποιος κα με τι διαφορά θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για το τι θα γίνει με τα μικρά κόμματα. Και αυτό γιατί Ποτάμι, Λεβέντης, ΑΝ.ΕΛ θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπουν στη βουλή. Παράλληλα, έχει πιθανότητες να μπει στη βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μπει στη βουλή …….  Και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι για το σχηματισμό κυβέρνησης θα απαιτείται η συμμετοχή μικρών κομμάτων.

 
 

Γιάννης Πρετεντέρης – ΝΔ

Και από τα ενδιαφέροντα ήταν ότι για πρώτη φορά που ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία από τη στήλη του. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ΝΔ δεν ανακατεύθηκε στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν ανακατεύτηκε στην τηλεόραση. Δεν ανακατεύεται  στη Δικαιοσύνη. Δεν ανακατεύεται στις τράπεζες. Δηλαδή που ακριβώς ανακατεύεται;». Και σπεύδει να προσθέσει ότι «όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οιονεί εμφυλίου, θα κερδίζει πάντα η παράταξη που αντιμετωπίζει την σύγκρουση χωρίς ενοχές και αναστολές...»

 
 

Ο Καλογρίτσας είχε... εμπειρία

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» … Ως εδώ καλά, θα πείτε, αλλά όταν ο συγκεκριμένος πρωθυπουργικός συνεργάτης ρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένας εργολάβος δημοσίων έργων όπως ο κ. Καλογρίτσας, με τη στήριξη της συριζαίικης Τράπεζας Αττικής να παίρνει μέρος σε έναν τέτοιον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας ουσιαστικά αυτό που θέλει το Μαξίμου να χτυπήσει, δηλαδή τη διαπλοκή, το κλίμα άλλαξε. Ανέφερε ότι ο κ. Καλογρίτσας είναι πλέον συνταξιούχος μηχανικός και ότι ο γιος του είναι αυτός που τρέχει την εταιρεία. Στην παρατήρηση «Ο γιος του όμως, αυτός που όπως λέτε διορίστηκε διάδοχός του στις εργολαβίες, πώς μετείχε στη διαδικασία;» η απάντηση ήταν: «Α, δεν ξέρω». Και εδώ έμπλεξε η κατάσταση, λέγοντας ότι ο Καλογρίτσας (πατήρ) είχε εμπειρία από δημοπρασίες, αφού πήρε μέρος σε χιλιάδες δημοπρατήσεις... δημοσίων έργων! Ομορφος νεο- τηλεοπτικός κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....