Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 06/10/16

Τα πράγματα ….. δεν είναι ότι πάνε τόσο άσχημα…

Θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τα πρόσφατα στοιχεία από την πορεία των εσόδων και γενικά την εσωτερική κατάσταση της χώρας. Αν και ξέρουμε ότι αυτό εκπλήσσει, θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο γράφουμε περίπου από τις αρχές Απριλίου και κυρίως από το Μάιο μετά και την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές. Ότι τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε τόσο άσχημα!!!

Προσοχή δε λέμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η χώρα βγήκε από την κρίση και περιμένει τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό που λέμε είναι ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όπως παρουσιάζεται σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ και πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και ότι με απλές κινήσεις μπορεί η κατάσταση να σταθεροποιηθεί, αφού αυτό είναι το ζητούμενο τώρα …

Το πρόβλημα όμως, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, είναι αλλού. Ότι κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στη χώρα μας … Κανείς από το εσωτερικό και το εξωτερικό δεν πιστεύουμε ότι με κυβέρνηση Σύριζα η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση …… Κανείς δεν μας εμπιστεύεται ότι ως χώρα δε θα τα τινάξουμε και πάλι όλα στον αέρα.

Και κατά τα ψέματα. Για μια τόσο φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα και εδώ που βρισκόμαστε, τα θέματα της ψυχολογίας - εμπιστοσύνης είναι τα σημαντικότερα.

 
 

Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν …

Και στα πλαίσια των παραπάνω θα επαναλάβουμε δύο πράγματα. Ότι όλο το παιχνίδι είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα. Πιστεύοντας ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει άμεσα δύο βασικά πράγματα. Να κλείσει άμεσα τη β΄αξιολόγηση και να κάνει ένα πειστικό ανασχηματισμό, στέλνοντας το μήνυμα ότι ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία και όχι τον κρατισμό. Ας κάνει ο κ. Τσίπρας αυτά τα δύο πράγματα και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται ….

 
 

Κατρούγκαλος: «Βγείτε στους δρόμους για να ενισχυθεί η θέση μας στα εργασιακά» !!!!!

Με τεράστιο ενδιαφέρον διαβάσαμε τη χθεσινή παρότρυνση του κ. Κατρούγκαλου στον ελληνικό λαό: «Βγείτε στους δρόμους για να ενισχυθεί η θέση μας στα εργασιακά»…. Λοιπόν ! Δεν πιστεύουμε ότι έχει περάσει κυβέρνηση που έχει κοροϊδέψει τόσο πολύ τον ελληνικό λαό. Δεν έχει περάσει κυβέρνηση που λέει στα μούτρα του ελληνικού λαού ….. ότι σας κοροϊδεύουμε και μη μιλάτε ..

 
 

Πώς προέκυψε αυτό;

Διαβάσαμε 3 φορές τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου και δεν κρύβουμε ότι έχουμε μια τεράστια απορία. Πώς ξαφνικά κάποια ΜΜΕ έφθασαν στο σημείο να γράφουν ότι ο κ. Τσακαλώτος έθεσε θέμα GREXIT. Εμείς δε θα καταλαβαίνουμε αυτά τα πράγματα, εκτός φυσικά αν κάνουμε κάποιο λάθος. 

Τώρα θα μας πείτε σιγά το θέμα …. Αλλά δεν είναι έτσι …. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές η κινδυνολογία και η υπερβολή των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων (να μην ξεχνάμε τα όσα γινόντουσαν την εποχή Σαμαρά) δε βοηθάει καθόλου στο να βγει αυτή η χώρα από την κρίση …… Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω για να βγει μια χώρα όπως η Ελλάδα, από την κρίση.   

 
 
 

Ερντογάν

Θα επιστρέψουμε στην πρόσφατη δήλωση του κ. Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης, επαναλαμβάνοντας ότι αν και δε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, είναι λάθος κανείς μα πει ότι αυτή είναι απλά και μόνο μια δήλωση για εσωτερική κατανάλωση…. Και τίποτα περισσότερο …

Σχετικά λοιπόν με το ζήτημα, βρήκαμε πάρα πολύ ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης στο 9.84 RADIO ….

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....