Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

00:01 - 08/09/16


 

Όλοι μιλούν για εκλογές

 

Αν και η άποψη μα είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό (ότι βλέπουμε εκλογές στο δεύτερο μισό του 2017 και μάλλον σε ένα χρόνο – αρχές Φθινοπώρου 2017), εντούτοις δεν μπορούμε να κρύψουμε την έκπληξη μας ότι όλο και περισσότεροι ξένοι οίκοι – αναλυτές (αλλά και διεθνή ΜΜΕ) μιλάνε, για την ακρίβεια θεωρούν δεδομένο, για πρόωρες εκλογές. Και με δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς τους ξένους έχουν προνομιακή πρόσβαση στα κέντρα των αποφάσεων, δεν κρύβουμε ότι μας εκπλήσσει αυτή η βεβαιότητα, σχεδόν όλων ότι πάμε για εκλογές. Δεν αναθεωρούμε την άποψη μας για τον πιθανό χρόνο των εκλογών, αλλά πραγματικά θα περιμένουμε με μεγάλη απορία να δούμε τι θα γίνει.  

 
 

 

Για μια φορά δε μπορούμε να σοβαρευτούμε;

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ … Ότι τρόπους αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες τόσο για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων και την εκταμίευση της δόσης όσο και για την έναρξη και στη συνέχεια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

 

Μετά λέει και τα «γκάζια» του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των χθεσινών συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου για ολοκλήρωση εντός του Σεπτεμβρίου των προαπαιτούμενων δράσεων, στο υπουργείο Οικονομικών «τρέχουν» προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες. Και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ήδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ετοιμάσει τον φάκελο με την πρόοδο που έχει γίνει (ή δεν έχει γίνει) σε κάθε ένα από τα 15 προαπαιτούμενα, προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του κατά τη διάρκεια του άτυπου Eurogroup της Παρασκευής στην Μπρατισλάβα.

 

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Δε μπορούμε μια φορά σε αυτή τη χώρα να σοβαρευτούμε; Δε μπορούμε έστω μια φορά (εδώ και 5 – 6 χρόνια μνημονίων) να κλείσουμε μια διαπραγμάτευση στην ώρα της, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Λίγοι μπορούν να καταλάβουν πόσο θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία και τη χώρα (κατ’ επάκταση το χρηματιστήριο) μια τέτοια έκπληξη και επίσπευση του κλεισίματος των ανοιχτών ζητημάτων.

 
 

 

Και η ΝΔ κάτι πρέπει να αλλάξει

 

Πέραν όμως της κυβέρνησης που πρέπει να αλλάξει … Κάτι πρέπει να αλλάξει και στη ΝΔ. Δεν το λέμε εμείς αυτό; Το λέει ο κόσμος. Για την ακρίβεια ακούμε όλο και πιο συχνά την ίδια ατάκα. «Απαράδεκτη αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ δεν τραβάει».

 

Και εμείς το προχωράμε ακόμη περισσότερο … Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Όχι ότι η ΝΔ δε θα βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές. Αλλά χωρίς να ενθουσιάζει τον κόσμο, το ποσοστό που θα πάρει είναι πιθανό να κινείται στο 27-28% (με το ποσοστό του Σύριζα να πέφτει στο 19-20%, αν όχι ακόμη χαμηλότερα). Και με τέτοια ποσοστό και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στα υπόλοιπα κόμματα, είναι αρκετά δύσκολο (αν όχι απίθανο) θα σχηματιστεί κυβέρνηση….

 
 

 

Βενεζουέλα

 

Ειλικρινά κάθε φορά που ακούμε για τα χάλια της Βενεζουέλας πραγματικά πιάνουμε τους εαυτούς μας να γελάνε. Όχι φυσικά για τα προβλήματα που περνάει ένας ολόκληρος λαός. Αλλά για όλα αυτά τα στελέχη του Σύριζα, που εδώ και χρόνια έφθαναν στο σημείο να χρησιμοποιούν τη χώρα της Βενεζουέλας ως πρότυπο για μια χώρα κράτους μέλους της ευρωζώνης. Και αναρωτιόμαστε εμείς τώρα. Όλα αυτά τα στελέχη τι λένε τώρα; Θα μου πείτε ότι λένε και για το τέλος της λιτότητας την οποία διαφήμιζαν.

 
 

Στο ΑΠΕ ονειρεύονται επιστροφές καταθέσεων

Όπως σχολίαζε ο «Βηματοδότης» … στις 19 Ιουλίου το ΑΠΕ αποκάλυπτε τη θεαματική αύξηση των καταθέσεων από τον Μάιο 5 δισ. ευρώ. Η είδηση διαψεύστηκε οικτρά λίγες ώρες αργότερα από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία έδειξαν τον Ιούλιο μείωση των καταθέσεων κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο επανήλθε σε μια προσπάθεια να «φτιάξει κλίμα εν όψει της ΔΕΘ» προαναγγέλλοντας μαζικές εισροές καταθέσεων 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα όμως με τραπεζικές πηγές, το σχετικό ποσό καταθέσεων (δηλαδή τα 800 εκατ. ευρώ που λέει το ΑΠΕ)  είναι... φουσκωμένο! Σίγουρα, μου λένε οι ίδιες πηγές, στο ΑΠΕ δεν έχουν πάρει το μάθημα με τον ψεύτη βοσκό.

 
 

 

Το ερώτημα της «Αυγής» για τον Κώστα Καραμανλή

 

Με ένα κουίζ που προφανώς αναφέρεται στις εσωτερικές ζυμώσεις στη ΝΔ επανήλθε χθες η Αυγή: «Γιατί ο Κώστας Καραμανλής αισθάνθηκε την ... «ανάγκη» να δημοσιοποιήσει χθες με ειδική διαρροή, την πρόθεση του να παραστεί στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ;» ...Προφανώς γιατί η απουσία του σε μια τέτοια εκδήλωση και μάλιστα στην «έδρα» του θα παρερμηνευόταν από τους πάντες. Και λογικά...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....