Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 08/11/16

Άλλες είναι οι προτεραιότητες σε αυτή τη φάση…-

Αρκετά ενδιαφέροντα ήταν τα τελευταία σχόλια των γερμανικών εφημερίδων, αναφορικά με τις πιθανές πιέσεις που υπάρχουν από την πλευρά του ΔΝΤ προς τους ευρωπαίους και ειδικά τη Γερμανία και τον Β. Σόιμπλε τα για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και παράλληλα χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος. Τι πιστεύουμε;  Ας κλείσει πρώτα η κυβέρνηση τη β΄ αξιολόγηση και ας κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και νομίζουμε ότι τα πράγματα θα κυλίσουν ομαλά. Η Ελλάδα θα πάρει άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους (κάτι παραπάνω σε αυτή τη φάση να μην περιμένουμε, η συνολική λύση πηγαίνει για το 2018 και βλέπουμε). Επίσης αν η Ελλάδα δείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα, κλείσει την αξιολόγηση και λειτουργήσει κάπως η ιδιωτική οικονομία, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι όταν θα έλθει η ώρα θα πάρει την περιβόητη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 1,5 με 2%.  

 
 

Έφη Αχτσιόγλου

Τώρα όσον αφορά τη νέα υπουργό εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εμείς την υποψία μας θα την πούμε. Ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση γιατί πολύ πιο εύκολα ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο, παίρνει την ευθύνη του «Yes» σε όλα, όσον αφορά τα εργασιακά (από τα μεγάλα αγκάθια της β΄αξιολόγησης). Και πιθανόν αυτό το γεγονός να αυξάνει τις πιθανότητες τα εργασιακά να κλείσουν γρηγορότερα από ότι πιστεύαμε αρχικά…… Φυσικά σημαντικό για να μην καθυστερήσει, όπως όλα δείχνουν, η Β΄αξιολόγηση.

 
 
 

Αλεξιάδης

Πάντως δεν κρύβουμε ότι από αυτά που δεν μας άρεσαν στον τελευταίο ανασχηματισμό ήταν η απομάκρυνση από το υπουργείο οικονομικών του κ. Αλεξιάδη. Δε λέμε ότι ξέρουμε όλες τις παραμέτρους (αν για παράδειγμα είχε συμβεί κάτι), εντούτοις θεωρούμε ότι ο κ. Αλεξιάδης ήταν από αυτούς που εργάζονταν και μάλιστα αρκετά. Για την ακρίβεια ήταν από τους ελάχιστους από την κυβέρνηση που δούλευαν για τον συμφέρον της πραγματικής οικονομίας.

 
 
 

Φίλης

Νομίζουμε ότι η χθεσινή αντίδραση Φίλη στην απομάκρυνση του από την κυβέρνηση επιβεβαιώνει κάτι. Ότι ο κ. Φίλης δεν ήταν ικανός να είναι υπουργός, πόσο μάλλον υπουργός παιδείας. Και αποδεικνύεται ότι η επιλογή Φίλη για το υπουργείο παιδείας ήταν ένα ακόμη μεγάλο λάθος (τα τελευταία περίπου 2 χρόνια) του Α. Τσίπρα. Πάντως αν κανείς γυρίσει το χρόνο πίσω θα δει ότι ουσιαστικά πλέον όλοι οι αρχικοί σύντροφοι του Α. Τσίπρα είναι πλέον παρελθόν.

 
 
 

«Το πουλάκι Τσίου»

Kαι με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε χθες ότι βαθαίνει λέει η κόντρα κυβέρνησης – Σύριζα, με αφορμή την αντικατάσταση Φίλη. Επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία, που ο Σύριζα είναι λέει σε μεγάλη κόντρα με την κυβέρνηση Σύριζα. Και περιμένουμε τώρα εμείς αυτή η χώρα να βγει από την κρίση. Το τραγουδάκι «Το πουλάκι Τσίου) ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την περίπτωση.

 
 
 

Καρατόμηση μέσω... της TV

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» … Η οργή της Μαρίνας Χρυσοβελώνη ήταν εμφανής που καρατομήθηκε από το υφυπουργείο Υποδομών: «Φεύγω από τους ΑΝΕΛ, μου φέρθηκαν αισχρά» έλεγε. Περισσότερο την εξόργισε το γεγονός ότι πληροφορήθηκε την «απόλυσή» της από την... τηλεόραση και κανείς δεν είχε την ευαισθησία να την ειδοποιήσει. Είναι η πρώτη απώλεια του κ. Καμμένου λόγω ανασχηματισμού: «Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι να περάσει» προειδοποιούσε.


Τα... κουλά των ευρωβουλευτών

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι ευρωβουλευτές (οι ευρωβουλευτές γενικώς) περνούν ζωή χαρισάμενη και απολαμβάνουν εισόδημα μεγάλο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για έναν πολιτικό από το να τον στείλουν στην Ευρωβουλή. Τελευταίως μαθαίνω όμως ότι σφίγγουν τα πράγματα...

nnn

Ανακαλύφθηκε από διεξαγόμενη έρευνα, κυρίως από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ότι γίνεται κατάχρηση των προνομίων. Ξεκίνησε λοιπόν μια μεγάλη έρευνα για τις απολαβές και τις δαπάνες όλων των ευρωβουλευτών. Μου λένε ότι η έρευνα δεν άφησε ανέγγιχτους τους έλληνες ευρωβουλευτές. Και βρήκε πράματα και θάματα...

nnn

Οι πιο προβληματικοί από όλους είναι κάποιοι νέοι ευρωβουλευτές της νέας εξουσίας. Για παράδειγμα, ένας συνάδελφος, παλαιός τηλεοπτικός αστέρας, βρέθηκε ότι έχει δηλώσει ως έδρα το... site που διαθέτει και εμφανίζει ως υπαλλήλους τους εργαζομένους σε αυτό, με αποτέλεσμα, όπως αντιλαμβάνεσθε, να πληρώνει η Ευρωβουλή τους υπαλλήλους. Ενας άλλος διακεκριμένος νομικός έχει κάνει το ίδιο με το δικηγορικό του γραφείο. Ουσιαστικά εμφανίζουν πλασματικές δαπάνες και μέσω των δαπανών αυτών, εξασφαλίζουν εισόδημα. Η έρευνα συνεχίζεται και θα είναι αμείλικτη. Δεν θα τους ξεπλένουν ούτε 15 ποτάμια. Αυτά τα ολίγα επί του παρόντος.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....