Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

00:01 - 09/09/16

 

Σύνοδος του Νότου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποφασισμένος να διεκδικήσει την υπογραφή κοινής διακήρυξης από τους ηγέτες του Νότου που θα συμμετάσχουν σήμερα στη Σύνοδο της Αθήνας είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζοντας κείμενο προτάσεων για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την περιφερειακή ασφάλεια και την ειρήνη, αλλά και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η άποψη μας πάντως είναι ότι ο πήχης των προσδοκιών θα πρέπει να διατηρείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ειδικά όσον αφορά το ζήτημα του τέλους της λιτότητας. Και φυσικά πρόκειται για ακόμη μια Σύνοδο η οποία εξυπηρετεί περισσότερο τα επικοινωνιακά παιχνίδια παρά τίποτα περισσότερο. Και στα πλαίσια αυτού του σχολίου μας, θα συστήσουμε στον πρωθυπουργό να αφήσει τις γνωστές ανοησίες με τη Γερμανική Ευρώπη κτλ … γιατί πλέον ο κόσμος έχει κουραστεί με αυτά και περιμένει δουλειά και αποτελεσματικότητα (λέμε τώρα …..)

 
 

 

Πώς θα πάμε στο κρίσιμο Ραντεβού στις 07-09/10 χωρίς να κλείσουμε τα ζητήματα;

Θα ασχοληθούμε και σήμερα με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τονίζοντας την τεράστια ανάγκη για την ελληνική οικονομία να προχωρήσουν και να μην μπούμε για ακόμη μια φορά σε ένα παρατεταμένο κύκλο αβεβαιότητας. Και δε θα πρέπει να ξεχνάμε και κάτι πάρα πολύ βασικό. Ότι λίγες ημέρες πριν το Eurogroup του Οκτωβρίου υπάρχει για τη χώρα μας ένα εξαιρετικά κρίσιμο ραντεβού. Η σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου θεωρείται από όλες τις πλευρές ως το σημείο που θα κρίνει την πορεία του Ελληνικού ζητήματος, συζητήσεις φυσικά στις οποίες εμπλέκεται και το ζήτημα του χρέους. Και φανταστείτε τώρα να πάει η ελληνική πλευρά σε αυτή τη Σύνοδο χωρίς να έχει κλείσει τα προαπαιτούμενα και με τις γνωστές καθυστερήσεις.

 
 

 

Ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια

Ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια θα χαρακτηρίζαμε και όλες αυτές τις στοχευμένες διαρροές για τη δήθεν πόρτα που έριξε ο Α. Τσίπρας στην Α. Μέρκελ, αναφορικά με τη γερμανική πρόσκληση του έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία (την Κυριακή). 

Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε γενικά να δούμε τι θα πει ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ, παρατηρώντας πάντως ότι συνήθως τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια είναι ο προάγγελος πρόωρων εκλογών.

 
 

 

Σέγκεν

Εξαιρετικά σοβαρό είναι και το ζήτημα με την ενεργοποίηση εκ νέου της συνθήκης του Σέγκεν. Όλο και περισσότερες χώρες, μαζί φυσικά με τη Γερμανία, φαίνονται έτοιμες να θέσουν θέμα αλλαγής των όσων (εκτάκτως – σε σχέση με τους βασικούς κανόνες) ισχύουν για το προσφυγικό. Και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, σε αυτές τις εξελίξεις κρύβονται αρκετά μεγάλοι κίνδυνοι για τη χώρα μας.

 
 
 

 

Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Θεοδωράκης στις κρυφές δημοσκοπήσεις για την Κεντροαριστερά


Τρίτος και καταιδρωμένος ερχόταν σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης σε κρυφές μετρήσεις που είχαν γίνει για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρώτη ερχόταν με διαφορά η Φώφη Γεννηματά και δεύτερος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ. Οπότε μάλλον κάτι ήξεραν οι δύο παραπάνω που στοχοποίησαν τον επικεφαλής του Ποταμιού για το φιάσκο της Κεντροαριστεράς την ώρα που ο ίδιος περιορίστηκε σε χλιαρές αντιδράσεις. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....