Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 10/11/16

Τράμπ – Ελλάδα

Αν και μπορεί να έχει μικρή σημασία, γιατί έχουν γίνει προεκλογικά, εντούτοις θα ξεκινήσουμε με αυτά τα λίγα τα οποία κατά καιρούς είχε πει ο Τράμπ για τη χώρα μας …..Ειδικότερα, ο Τραμπ αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος είχε πει: «εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση», είχε τονίσει σε συνέντευξή του.

Άξια αναφοράς είναι και η δήλωση η οποία είχε κάνει  για το ευρώ και τη δραχμή:«Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα».

Τέλος υπάρχει και μία ακόμα αναφορά του πρόεδρου Τραμπ στην χώρα μας, είναι αλήθεια όχι και τόσο κολακευτική για τη χώρα μας.

Τον Ιούλιο του 2015, μιλώντας σε εκπομπή του Fox News, εξήγησε γιατί θέτει υποψηφιότητα λέγοντας: «το κάνω για να κάνουμε ξανά την χώρα μας μεγάλη. Χρωστάμε 18  τρις και το χρέος μεγαλώνει. Σύντομα θα φτάσει 21. Θα φτάσουμε σε σημείο δίχως επιστροφή. Θα γίνουμε σαν την Ελλάδα».

 
 

Η Ελληνική πλευρά είχε δει και το επιτελείο Τράμπ

Να πούμε και κάτι άλλο, όσο σημασία έχει τέλος πάντων αυτό. Ότι στα πρόσφατα ταξίδια τα οποία είχε κάνει η ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ,  είχε κάνει κάτι σχετικά έξυπνο. Είχε συναντηθεί και με τα δύο επιτελεία. Χωρίς να είναι και το τόσο τρομερά σημαντικό, είναι θετικό γιατί σε αντίστοιχες επισκέψεις άλλων χωρών, σπανίως καταδέχονταν να συναντηθούν με το επιτελείο του Τράμπ.

 
 
 

Τράμπ: Απλά θα κάνει business

Τώρα όσον αφορά τον Τράμπο και αν θα κάνει όλα αυτά που έχει πει η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όχι!! Απλά θα κάνει business και φυσικά δε θα κυνηγήσει κανέναν μετανάστη, τι τίποτα από όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς. Ο κίνδυνος με τον Τράμπ εντοπίζεται κυρίως στην επιλογή των προσώπων. Γιατί αν δούμε αντίστοιχες επιλογές όπως αυτές που είχε κάνει ο Τσίπρας στην αρχή (πχ έναν αντίστοιχο αμερικανό Βαρουφάκη για υπουργό οικονομικών), τότε τα πράγματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κινδυνεύουν να πάνε πολύ άσχημα. Και το κακό είναι ότι θα πάνε άσχημα για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

 
 
 

Δημοσκοπήσεις

Και επειδή γίνεται παρά πολύ συζήτηση για ακόμη μια αποτυχία των δημοσκόπων, νομίζουμε πως τα πράγματα είναι απλά. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει δόλος. Απλά οι δημοσκόποι αποτυγχάνουν να προβλέψουν αυτά τα αποτελέσματα για δύο απλούς λόγους. Πρώτων παραδοσιακά τα πρόσωπα που ψηφίζουν ακραίες απόψεις – πρόσωπα (Τράμπ, BREXIT, ακροδεξιά κόμματα, τον αριστερό Τσίπρα πριν από δύο χρόνια), αρνούνται να πούνε την άποψη τους. Είναι άνθρωποι εκ φύσεως αντιδραστικοί και δέχονται λιγότερο τη συμμετοχή στις δημοσκοπήσεις. Δεύτερος ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς που συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις, ντρέπονται να πούνε την άποψη τους. 

 
 
 

Με ποιον υπουργό του Καραμανλή πόζαρε ο Ντόναλντ Τραμπ σαν σήμερα το 2007;

Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια αποστολή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή φθάνει στις ΗΠΑ δίνοντας μάλιστα το παρών στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ήταν η μέρα που τιμήθηκε η ελληνική οικονομία με την παρουσία επιχειρηματιών και παραγόντων, ενώ χαρακτηρίσθηκε μάλιστα και ως "Greek Day at NYSE" προς τιμήν της Ελλάδας.

Μάλιστα ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής συναντήθηκε με τον – σημερινό πλέον - πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε ανταλλάσσοντας χειραψία λίγο πριν "χτυπήσει" το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της παγκόσμιας μητρόπολης του χρήματος. 

Στην τελετή παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, καθώς και πρόεδροι / διευθύνοντες σύμβουλοι ελληνικών εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, η παρουσία της ελληνικής αποστολής στις 09 Νοεμβρίου του 2007 έγινε έπειτα από αίτημα του Ντόναλντ Τράμπ προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να επενδύσει ο μεγιστάνας του real estate στην Ελλάδα με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκει ιδιαίτερα δελεαστικό το να ασχοληθεί με τον τομέα αξιοποίησης ακινήτων στην τότε αναπτυσσόμενη Ελλάδας. «Δεν ξέρω αν θα βγει κάτι από τη συνάντηση, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον» τόνιζε ο τότε υπουργός Οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στη Νέα Υόρκη έπειτα από την περιβόητη συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική κυβέρνηση είχε μόλις ανανεώσει τη λαϊκή εντολή, αφού λιγότερο από δύο μήνες πριν είχε κερδίσει τις εκλογές απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Τελικά όμως τα πλάνα των δύο πλευρών δεν καρποφόρησαν αφού ο επιχειρηματίας ποτέ τελικά δεν επένδυσε σε ελληνικά ακίνητα. 

Πηγή: Παραπολιτικά

 
 
 

Το «exit strategy» του Παπαδημητρίου

Τα παρακάτω κάπως σκληρά είναι αλήθεια έγραφε χθες ο «Βηματοδότης» …. Καλά λένε ότι ορισμένοι αποδεικνύονται φθονεροί και κακεντρεχείς. Και αυτό φαίνεται στην περίπτωση του νέου υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου (φωτογραφία). Προτού ακόμη κάτσει καλά-καλά στη θέση του, προτού στεγνώσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μελάνι για την τοποθέτησή του, καλοθελητές προσέτρεξαν να με πληροφορήσουν πως ο Παπαδημητρίου αποχώρησε από την προεδρία του αμερικανικού Οικονομικού Ινστιτούτου Levy όχι από φιλοπατρία αλλά από... υστεροβουλία.

nnn

Οπως μου λένε οι ίδιοι φαρμακόγλωσσοι, το Levy Economics Institute του Bard College είναι μια μη κερδοσκοπική δεξαμενή σκέψης που ιδρύθηκε το 1986 και χρηματοδοτήθηκε από την περιουσία του Λέοντος Λεβί (Leon Levy), ο οποίος πέθανε το 2003. Ο Levy, πρωτοπόρος των hedge funds, υποστήριξε το Levy Institute ως φόρο τιμής στον πατέρα του και συνέβαλε αφάνταστα στην ανάπτυξή του από την ίδρυσή του το 1986. Ωστόσο, στα 30 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση του Levy Economics Institute και ειδικά μετά το 2003 που απεβίωσε ο Λέων Λεβί, τα οικονομικά της δεξαμενής σκέψης – η οποία πλασάρει τον εαυτό της ως «ακομμάτιστη», αλλά εμφορείται από σοσιαλιστικές ριζοσπαστικές και μαρξιστικές αντιλήψεις – περιήλθαν σε παρακμή. «Ο Παπαδημητρίου έψαχνε “exit strategy” από το Levy και του την προσέφερε ο Αλέξης» μου ανέφερε άτομο που κινείται στο περιβάλλον του νέου υπουργού. Εγώ πάντως αμφισβητώ τις κακές γλώσσες και πιστεύω πως ο νέος υπουργός Οικονομίας θα καταστήσει την Ελλάδα Φλώρινα της Ευρώπης. Συγγνώμη. Φλόριντα, εννοούσα...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....