Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 11/10/16

Απλοί υπολογισμοί…

Αν κανείς δει πόσοι μήνες χρειάστηκε όχι μόνο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, αλλά κυρίως πόσος χρόνος χρειάστηκε για να κλείσει το β’ τμήμα της πρώτης αξιολόγησης, λαμβάνει την απάντηση του πόσο πιθανό είναι να κλείσει η β΄ αξιολόγηση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε περίπου 8 εβδομάδες. Και πέραν αυτού! Επειδή το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης ανοίγει τη συζήτηση για το χρέος και με δεδομένο ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται τα εργασιακά (με την γνωστή ευαισθησία που υπάρχει στο ΔΝΤ), βλέπουμε αυτή η αξιολόγηση να πηγαίνει για τουλάχιστον το Α΄τρίμηνο του 2017, χωρίς να αποκλείεται να πούμε και καλό καλοκαίρι 2017 (έστω τις αρχές του).

 
 

Μακάρι … αλλά δεν το βλέπουμε …

Όταν έρχεται η συζήτηση για τον περιβόητο ανασχηματισμό, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαιώνουν (όπως πραγματικά θα θέλαμε) ότι ο ανασχηματισμός που θα λάβει σύντομα χώρα (όπως λένε τουλάχιστον), θα είναι σαρωτικός και θα έχει και ονόματα έκπληξη που θα μπούνε στην κυβέρνηση.

Εμείς δεν έχουμε παρά να το ευχηθούμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά προσωπικά κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις, τόσο το κατά πόσο σύντομα θα γίνει αυτός ο ανασχηματισμός, όσο και κατά πόσο διευρυμένος και ουσιαστικός θα είναι. Προσωπικά και όταν τέλος πάντως ανακοινωθεί αυτός, βλέπουμε μια από τα ίδια … με έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης προσώπων και τίποτα ουσιαστικό …. Έτσι και αλλιώς και εδώ και χρόνια αυτό δε γίνεται στη χώρα ….

 
 

Ζήτω η Αριστερά

 

Όπως έγινε γνωστό χθες, προς αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται η ιστοσελίδα the press project, ιδιοκτησίας Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου), αφού οι εργαζόμενοι του site μπήκαν σε διαδικασία απεργίας διαρκείας, έως ότου η ιδιοκτησία τούς καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων τους. 

 

Και όπως σχολίαζαν διάφορα site χθες, το thepressproject, που εισήλθε πριν από μερικά χρόνια με τυμπανοκρουσίες στο ελληνικό διαδίκτυο με τη φιλοδοξία να αποτελέσει το πρώτο συνεργατικό Μέσο του διαδικτύου, εξελίχθηκε σταδιακά σε sicarios κατά του μιντιακού κατεστημένου υιοθετώντας τις πιο ακραίες προκαταλήψεις μιας εξωκοινοβουλευτικής και εξωθεσμικής Αριστεράς, συχνά σε πλήρη σύγχυση. Eκεί βρήκαν μιντιακό καταφύγιο ο Γιάνης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα στελέχη της πρώτης κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά δεν αντέχουμε να μην πούμε δύο κακίες.

Αρχικά αναρωτιόμαστε, αν υπάρχει κάτι με το οποίο έχει ασχοληθεί (έστω σε ένα βαθμό) ο κ. Βαρουφάκης  και δεν έχει καταστραφεί; Εδώ θυμίζουμε ότι ασχολήθηκε με το BREMAIN και τελικά έγινε το BREXIT.

Και δεύτερον, διαβάζοντας και τις πρόσφατες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων της Αυγής και με μνήμη των όσων είχαν συμβεί πριν από μερικά χρόνια στο Ριζοσπάστη (και όχι μόνο αυτά), έχουμε καταλήξει ….. Ότι η αριστερά είναι υπέρ του εργαζομένου, όταν όμως οι εργαζόμενοι δε δουλεύουν σε επιχειρήσεις που έχουν εργοδότες του αριστερούς …

 
 

Κλασσική Ελλάδα ..

Αν και με καθυστέρηση κάποιων ημερών, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στις πρόσφατες συζητήσεις στους κόλπους των δικαστικών. Και το λέμε γιατί όπως περιμέναμε η τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς δε μπορούσε να μην προκαλέσει διαμάχη, μέσα στους ίδιους τους κύκλους των δικαστικών.  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λοιπόν έβγαλε την προηγούμενη Παρασκευή μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι είναι αναρμόδιοι οι πρόεδροι των δικαστηρίων να διαπραγματεύονται τα μισθολογικά των δικαστικών. Και η «φαγωμάρα» συνεχίζεται …

Με απλά λόγια, η κλασσική – αθάνατη Ελλάδα που όλοι τρώγονται με όλους (στη λογική και της «κατσίκας του γείτονα»). Και μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά αυτή η «Κατσίκα του γείτονα» είναι από τους βασικούς λόγους που αυτή η χώρα δε μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια της…

 
 

H δήλωση της χρονιάς

Και δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στη δήλωση της χρονιάς. Την έκανε χθες ο κ. Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι από τα 15 του είναι κομμουνιστής. Τι έχουμε ζήσει και δυστυχώς τι συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....