Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 12/10/16

Θετικό νέο ο εκνευρισμός της γερμανικής πλευράς ….

Θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για το τελευταίο Eurogroup και γενικά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Συνόδου του ΔΝΤ. Ότι ο φανερός εκνευρισμός ο οποίος υπάρχει στη γερμανική πλευρά και τον Β. Σόιμπλε είναι ένα αρκετό θετικό νέο για τη χώρα μας. Και είναι ένα αρκετά θετικό νέο, γιατί την ίδια ώρα αυξάνονται οι ενδείξεις-πληροφορίες ότι όλο και περισσότεροι ξένοι αξιωματούχοι πιέζουν στο να δοθεί πλέον μια οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης.

Και ασχέτως του κοψίματος της δόσης, αυξάνονται αυτοί που λένε ότι παρά τα λάθη της Ελλάδας (και δυστυχώς για εμάς είναι πολλά), πρέπει και οι δανειστές να μαλακώσουν τη στάση τους. Πώς το καταλαβαίνουμε εμείς αυτό; Ότι όταν με το καλό η κυβέρνηση κλείσει τη β΄αξιολόγηση, θα ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση, για το χρέος και την αναθεώρηση των στόχων του πλεονάσματος από το 2018 … Και μπορεί αυτή η συζήτηση να κρατήσει αρκετό καιρό … εντούτοις πιστεύουμε ότι στο τέλος θα έχει καλή κατάληξη για τη χώρα μας … εφόσον φυσικά δεν έχουμε κάνει πάλι τη μεγάλη βλακεία και δεν έχουμε τινάξει την «μπάνκα στον αέρα»…

 
 

Οι ευρωπαίοι είναι γενικά εκνευρισμένοι με τη Γερμανία….

Και ο αυξανόμενος εκνευρισμός της Γερμανίας και του Σόιμπλε έχει να κάνει και με άλλα ζητήματα …. Έχει να κάνει με το ότι αρκετοί στην Ε.Ε. – ευρωζώνη είναι αυτοί που πλέον αμφισβητούν τον γερμανικό τρόπο λειτουργίας …. Αρκεί κανείς να δει τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες με την Deutsche Bank και θα καταλάβει ….

Και φυσικά αυτή η διακριτική αμφισβήτηση που υπάρχει σιγά – σιγά στη Γερμανία (είναι στη μέση και το μεταναστευτικό) είναι ένα μοχλός πίεσης και για το ελληνικό ζήτημα, ειδικά στην περίπτωση που η χώρα μας δείξει μια στοιχειώδη σοβαρότητα και κλείσει σχετικά σύντομα (έστω και με κάποια καθυστέρηση 2-3 μηνών) τη β΄ αξιολόγηση.

 
 

Δεν είναι καταστροφή …

Και στα πλαίσια των παραπάνω και επειδή πολλά διαβάσαμε και ακούσαμε χθες για την ομολογουμένως αποτυχία της κυβέρνησης να πάρει την έτσι και αλλιώς διχοτομημένη δόση, εμείς θα συστήσουμε ψυχραιμία. Δεν ήταν καλό …. σίγουρα μας εκθέτει για ακόμη μια φορά ως χώρα, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Και νομίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και μόνο από τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα κλεισίματα των διαπραγματεύσεων (από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις), όλοι πλέον έχουν καταλάβει γιατί η χώρα μας έφθασε εδώ που έφθασε. Και πάνω από όλα γιατί παραμένει η μοναδική χώρα της ευρωζώνης σε μνημόνιο.

 
 

Πολύ δυνατά ονόματα …

Τώρα όσον αφορά την περιβόητη λίστα Μπόργιανς, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι σε αυτή υπάρχουν πολύ τρανταχτά ονόματα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή φέρονται να υπάρχουν το όνομα ενός από τους πιο γνωστούς έλληνες επιχειρηματίες (ο οποίος μάλιστα δε φαίνεται να μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά), ενός μεγάλο-δημοσιογράφου και επίσης το όνομα ενός τρανταχτού πολιτικού. Πιο τρανταχτού δε γίνεται. Και πιθανόν αυτό το τελευταίο να ήταν και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά σε αυτή τη λίστα κατά την τελευταία συζήτηση.

 
 

Με τα πόδια πάνω στο τραπέζι του εντευκτηρίου η Βαγενά

Και έχοντας και λίγο διάθεση για κουτσομπολιό και όπως διαβάσαμε και εμείς στα Παραπολιτικά, για άλλη μια φορά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά έγινε θέμα συζήτησης. Αρχικά εντός της αιθούσης της ολομέλειας όπου "χαλαρή" και με εκκεντρικό ντύσιμο διάβαζε την εφημερίδα της και διέκοπτε ακόμα και τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Στη συνέχεια βγήκε έξω και κατευθύνθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής όπου, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, άπλωσε τα πόδια της σ' ένα από τα τραπεζάκια που υπάρχουν στο χώρο, προκαλώντας σχόλια δυσφορίας από συναδέλφους βουλευτές και όχι μόνο. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η ίδια βουλευτής που έχουμε δει ξαπλωμένη σε καναπέ του διαδρόμου της Βουλής και γενικά πάντα στην ίδια στάση με τα πόδια της όπου κι αν κάθεται. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....