Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 14/09/16

Μακράν οι περισσότερες πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία

Ξεκινώντας με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, η προσωπική μας άποψη (ασχέτως των πληροφοριών και των όσων γράφονται και λέγονται) είναι ότι μακράν οι περισσότερες πιθανότητες είναι η τρέχουσα διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα να κλείσει. Και είναι εξαιρετικά πιθανόν αυτό να συμβεί μέχρι τα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου. Δεν πιστεύουμε ότι τα προαπαιτούμενα είναι τόσο σοβαρά θέματα για να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και σε ρήξη, τουλάχιστον όπως περιγράφεται σε αρκετά ΜΜΕ. 

Τώρα όσον αφορά τη Β΄ αξιολόγηση, εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι αυτή θα καθυστερήσει και θα πιάσουμε το 2017, με ανησυχία μήπως φθάσουμε σε μια καθυστέρηση ακόμη και 6 μηνών (τέλος Α΄ τριμήνου 2017).

 
 

Κουρασμένος

Θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Όποτε βλέπουμε τον πρωθυπουργό (στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, τις τελευταίες ημέρες στη Θάσο και σε κάποιες κυβερνητικές συσκέψεις), βλέπουμε έναν άνθρωπο όλο και πιο κουρασμένο.  Και κυρίως όχι σωματικά κουρασμένο, αλλά ψυχολογικά και αυτό είναι το χειρότερο.  

Και όπως είχαμε γράψει και σε ένα πρόσφατο σχόλιο, όποτε στο παρελθόν ένας έλληνας πρωθυπουργός έδειχνε τόσο κουρασμένος, ήταν θέμα χρόνου οι εκλογές ή γενικά πολιτικές εξελίξεις (φυσικά όλα αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου, αφού συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα πάνε για β’ εξάμηνο του 2017).

 
 

Μετά από καιρό τέτοια επίθεση…

Και θα πρέπει να κρατήσουμε και κάτι. Ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι γερμανικές εφημερίδες έγραψαν μαζικά αρνητικά σχόλια για τον έλληνα πρωθυπουργό, αρκετά από αυτά ιδιαιτέρως σκληρά. Και θα πρέπει να κρατήσουμε ότι αυτό μπορεί να έχει τη δική του σημασία, αφού όπως πολλές έχει αποδειχθεί κατά τα τελευταία χρόνια, τα γερμανικά ΜΜΕ παίρνουν γραμμή από τη γερμανική κυβέρνηση.

Εμείς απλώς θυμίζουμε ότι για πάνω από ένα χρόνο τα γερμανικά ΜΜΕ έγραφαν θετικά σχόλιο για τον Α. Σαμαρά (όταν ήταν πρωθυπουργός). Μόλις το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησαν να γράφουν αρνητικά σχόλια (με αφορμή τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, αναδρομικά στους ένστολους κτλ), μετά από λίγο η κυβέρνηση έπεσε.  

 
 

Σύνοδος του Νότου

Και φυσικά είναι αρκετά πιθανό, η προαναφερθείσα επίθεση να είναι αποτέλεσμα της ενόχλησης που έχει προκαλέσει η Σύνοδος του Νότου. Και μιας και αυτή δεν ήταν αποκλειστικά ελληνική πρωτοβουλία, αλλά κυρίως ιταλική (τουλάχιστον όπως γνωρίζουμε), εμείς είχαμε πει ότι ίσως δεν είναι έξυπνη κίνηση, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας να φορτωθεί τη σύγκληση της Συνόδου. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή χρειάζονταν, με το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη Γερμανία, να είναι η στάση Ρέντζι, ο οποίος κατά τους τελευταίους μήνες τα πηγαίνει αρκετά καλά (παρά το λάθος με το δημοψήφισμα).

 
 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Σύμφωνα με όσα έγραφε χθες η εφημερίδα “Τα Νέα”, ένα από τα τρία πρόσωπα (για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων), που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση είναι σύζυγος βουλευτή της Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο είναι στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και το τρίτο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και για τους τρεις όμως, οι θεσμοί έχουν θέσει βέτο, καθώς, όπως λένε για το στέλεχος της ΤτΕ, αλλά και για τη σύζυγο του βουλευτή, τίθεται θέμα ασυμβίβαστου, ενώ εκφράζουν και αμφιβολίες για το κατά πόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα ώστε να χειριστούν θέματα αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Ειδικά όσον αφορά τη σύζυγο βουλευτή του Σύριζα (και εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες), το σχόλιο μας πιστεύουμε ότι το φαντάζεστε. Ότι αυτή η χώρα ποτέ δε θα αλλάξει. Ακόμη και αν κάποια στιγμή στο μέλλον οι ξένοι μας αφήσουν από τον έλεγχο, η χώρα αυτή σε 2 χρόνια θα έχει χρεοκοπήσει και πάλι.

 
 

Κουίζ

Σε συνέχεια και του παραπάνω σχολίου, ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ έθεσε χθες ο «Βηματοδότης» ….: Ποιανού σύζυγος που τελευταίως το όνομά του ήταν πρωτοσέλιδο και που είχε πρωτεύοντα ρόλο στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι εισηγήτρια στο ΣτΕ; Ξέρετε το ΣΤΕ που θα αποφασίσει και για το ζήτημα των αδειών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....