Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 14/11/16

Θετικές εξελίξεις με το πρωτογενές πλεόνασμα

Αν και σε γενικές γραμμές πέρασε στα «ψιλά» και οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με τις δηλώσεις για το χρέος (φυσικά τα δύο ζητήματα συνδέονται), αρκετά ενδιαφέρουσες ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Δηλώσεις οι οποίες αν συνδυαστούν με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Ντάισεμπλουμ καθώς και αυτές άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, οδηγούν στο συμπέρασμα πώς κάτι αρχίζει να κινείται στο ζήτημα της αναθεώρησης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ Ράις, δήλωσε πως κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στην Ουάσιγκτον υπογράμμισε πως το τρέχον πακέτο πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι συνεπές με πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ (δηλαδή τα μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν σε πλεόνασμα 1,5% και όχι 3,5% του ΑΕΠ).

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εάν η ελάφρυνση του χρέους προσαρμοστεί σε αυτό το στόχο. Μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε ένα μακροπρόθεσμο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει πως δεν ζητάμε πρόσθετη λιτότητα και νέα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράις.

Και εμείς επαναλαμβάνουμε ότι συνδυάζοντας όλες τις δηλώσεις που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλα δείχνουν ότι υπάρχει πλέον μια συμφωνία μεταξύ των 4 θεσμών, μόλις η Ελλάδα κάνει αυτά που κάνει (κλείσιμο β΄ αξιολόγησης και μετά) θα πάρει την περιβόητη αναθεώρηση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% με 1,75% σε συνδυασμό μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους. Και αν πάντα αυτή η εκτίμηση μας προκαλεί έκπληξη, πιστεύουμε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τους επόμενους μήνες να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, στη λογική σε πρώτη φάση να πούμε ότι είδαμε τα χειρότερα και ότι τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα.  

 
 

4ο μνημόνιο

Και επειδή πολύ συζήτηση γίνεται για το 4ο μνημόνιο, εμείς θα επαναλάβουμε κάτι. Ότι η όλη συζήτηση απλά γίνεται για να γίνεται. Δεν ξέρουμε αν θα λέγεται μνημόνιο …… Αυτό που θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε συνεχή εποπτεία όλα τα επόμενα χρόνια. Είτε λοιπόν λέγεται μνημόνιο είτε λέγεται πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας είτε όπως αλλιώς, η Ελλάδα (όπως έτσι και αλλιώς συμβαίνει με όλες τις αναπτυγμένες χώρες) θα πρέπει να μάθει να ζει με τις δυνάμεις της και να ξοδεύει όσα βγάζει. Η εποχή των ελλειμμάτων τελείωσε. Και μπορεί κάποιοι αυτό να το ονομάζουν μνημόνιο, αλλά κατά την άποψη μας αυτό λέγεται λογική!!!

 
 
 

Λαλιώτης

 

Με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε το δημοσίευμα των «Νέων» για τα περί μυστικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ – Σύριζα με τη μεσολάβηση του κ. Λαλιώτη. Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν το δημοσίευμα έχει βάση ή όχι. Λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το 2016, μετά από περίπου 7 χρόνια εφιαλτικής κρίσης (με παγκόσμιες διαστάσεις), καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον κ. Λαλιώτη. Ότι πιο παρωχημένο υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Τον απόλυτο εκφραστεί της παρακμιακής Ελλάδας, του παλαιού ΠΑΣΟΚ, τον ρουσφετιών και όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα μας στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα …… Και μόνο λοιπόν που το 2016 ασχολούμαστε ακόμη με τον κ. Λαλιώτη είναι απόδειξη ότι τελικά σε αυτή τη χώρα ότι και αν περάσουμε τίποτα δεν αλλάζει …..

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τα Νέα: Μυστική συμφωνία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ με μεσολαβητή τον Λαλιώτη

 
 
 

Οι λαοί τρώνε κουτόχορτο

Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη παγκοσμίως χτυπάει κόκκινο. Και αυτός είναι ο λόγος που λαϊκιστές πολιτικοί σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τους λαούς …. Δείτε για παράδειγμα τα όσα έλεγε ο περιβόητος κ. Τράμπ πριν από περίπου 18 χρόνια για τον αμερικανικό λαό και κυρίως του Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους. Κάτι αντίστοιχο πιστεύουν για τους λαούς και ο κ. Φαράντζ, η κα Λεπέν, ο δικός μας κ. Τσίπρας που υπόσχονταν αυξήσεις συντάξεων, μειώσεις φόρων κτλ.  

 
 
 

Η τέχνη τού διορίζειν στην Αριστερά

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Την ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα χτύπησε κόκκινο, τη στιγμή που τον Οκτώβριο χάθηκαν περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας, οι Συριζαίοι διορίζουν σωρηδόν κολλητούς, φίλους, συγγενείς και κομματικά στελέχη. Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο ΟΑΕΔ με συνέπεια να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για πλήρη κομματικοποίηση του κράτους...

nnn

Η πεμπτουσία όλων των διορισμών ονομάζεται... μετακλητός υπάλληλος. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι μετακλητοί της Αριστεράς έχουν ξεπεράσει τους 2.000 (συγκεκριμένα 2.070 μετακλητοί, σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής Αυγούστου-Σεπτεμβρίου). Ιδού λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι μόνον ότι διορίζουν όποιον βρουν δικό τους, αλλά τους προωθούν κιόλας σε ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ο Γ. Μαυραγάνης (φωτογραφία), στέλεχος των ΑΝΕΛ, είχε διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο της πρώην υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Η κυρία Χρυσοβελώνη είχε καταγγείλει εγγράφως στον Π. Καμμένο ότι ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλός της απουσίαζε συχνά από την υπηρεσία του, πλην όμως ουδείς έλαβε υπόψη τις καταγγελίες της. Στον ανασχηματισμό φεύγει η κυρία Χρυσοβελώνη και τη θέση της, ως υφυπουργός, καταλαμβάνει ο κ. Μαυραγάνης, μετακλητός της υπάλληλος μέχρι πρότινος.

 
 
 

 

QUIZ

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον quiz έβαλε προσφάτως το Έθνος …… Αυτό είναι …… Τι κρύβεται πίσω από την απαίτηση των θεσμών να μην μπορεί η ΔΕΠΑ να συμμετάσχει στις εταιρείες εμπορίας φυσικού αερίου που θα δημιουργήσουν οι θυγατρικές της ΕΠΑ αλλά και να μην αποζημιωθεί για να αποχωρήσει...;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....