Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 14/12/16

 

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή ….

Ξεκινώντας με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και αν και είναι αλήθεια ότι το κλίμα τις τελευταίες ημέρες έχει βαρύνει περισσότερο από ότι περιμέναμε, εντούτοις παραμένουμε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα βρεθεί η χρυσή τομή …… Και η στάση των ευρωπαίων στις απόψεις του ΔΝΤ μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους ότι στο τέλος θα βρεθεί η χρυσή τομή. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πιθανότερο είναι η λύση αυτή να έλθει από τη χρήση ενός διευρυμένου κόφτη (η κυβέρνηση έτσι θα έχει αποφύγει να πάρει νέα μέτρα) και την παραμονή του ΔΝΤ με ρόλο συμβούλου, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχική συμφωνία και από το 2018 - 2019 το ξαναβλέπουμε ….. αφού το ελληνικό πρόγραμμα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανασυζητηθεί ….

 
 
 

Ακατανόητο να ανεβάζουν έτσι τους τόνους …

Πάντως, στα πλαίσια και των όσων είχαν γραφθεί χθες στη στήλη Κυνηγός, πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση και μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τους τελευταίους περίπου 12 μήνες, δεν επιτρέπεται να ανεβαίνουν σε τόσο βαθμό οι τόνοι. Με τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης να είναι πλέον ιστορική (μεταξύ σοβαρού αστείου, η ελληνική κρίση πλέον έχει περάσει σε διάρκεια ακόμη και τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο!!) πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση. Όχι να χαριστούν στη χώρα μας, αλλά να βοηθήσουν και αυτοί λίγο στο να γίνει το ελληνικό πρόγραμμα πιο ρεαλιστικό και πάνω από όλα αυτή η διαρκής συζήτηση για νέα μέτρα … νέες περικοπές …. Νέους φόρους …

 
 
 

Δεν είναι εικόνα αυτό!!!!

Στα πλαίσια των παραπάνω και ασχέτως αν πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βρεθεί κάποια λύση, αυτή δεν είναι εικόνα. Αναφερόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, με όλους να μαλώνουν με όλους. Το ΔΝΤ βρίζει την ελληνική κυβέρνηση ….. Η ελληνική κυβέρνηση βρίζει το ΔΝΤ και με κομψό τρόπο το Σόιμπλε, ο οποίος βρίζει την Ελλάδα. Η κομισιόν βρίζει το ΔΝΤ και συγχαίρει την Ελλάδα για τα μέτρα, λέγοντας ότι το πρόγραμμα είναι σε σωστό δρόμο. Ε! αυτό εικόνα δεν είναι. Και πέραν του ΔΝΤ, δεν τιμάει την Ευρωζώνη – Ε.Ε. να μην μπορεί επιτέλους να σχεδιάσει ένα σχετικά πιο ορθόδοξο ελληνικό πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει αυτόνομα ως Ευρωζώνη το πρόβλημα (χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ).

 
 
 

Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας ..

Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας, ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας ο οποίος θα τραυματίσει ακόμη περισσότερο τη χώρα και την πραγματική οικονομία. Γιατί τραυματίζοντας ότι έχει απομείνει στη χώρα σε κάποια στιγμή η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ!!

 
 
 

Άδικο είχε;

Πριν από 6 μήνες ένας προσωπικός μας φίλος μας είπε. Φεύγω από τη ΔΕΗ …. Πηγαίνω στους ιδιώτες αφού δεν αντέχω να πληρώνω τους συνδικαλιστές. Εμείς γελάσαμε …..

Και διαβάζουμε τώρα εμείς από το «Πρώτο Θέμα»:

 “Αφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους γνωστούς εργατοπατέρες φαίνεται ότι δίνει η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της εταιρείας, αφού δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην κακουργηματικού χαρακτήρα σχετική δίκη που ξεκίνησε προ ημερών, αρνούμενη να εκτελέσει σχετική εντολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Παρά το πόρισμα-καταπέλτη των επιθεωρητών και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, βάσει του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης οι 59 κατηγορούμενοι, η ΔΕΗ Α.Ε δεν στράφηκε εναντίον πρώην αρχισυνδικαλιστών, προεξάρχοντος του κ. Νίκου Φωτόπουλου, και επιτελικών στελεχών της, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Τα ερωτήματα πληθαίνουν από τη στιγμή που η ΔΕΗ δεν δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής σε υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, από την οποία υπέστη σοβαρότατη ζημία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και παρίσταται ένθερμα ακόμα και στα πταισματοδικεία ανά την ελληνική επικράτεια για να προασπίσει τα συμφέροντά της! “

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Είναι δυνατόν η διοίκηση της εταιρείας να μη δηλώσει καν παράσταση πολιτικής αγωγής στην κακουργηματικού χαρακτήρα σχετική δίκη. Η διοίκηση της εταιρείας δεν είναι αυτή που συνεχώς τα τελευταία χρόνια προειδοποιεί για τον κίνδυνο βιωσιμότητας της εταιρείας;

 
 
 

Εισπράττει 200.000 και θέλει και ... ρεπό

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …..  «Πρέπει να δουλεύω και Σαββατοκύριακα;» Η ερώτηση αυτή φέρεται να απευθύνθηκε -με ένα μείγμα απορίας και απογοήτευσης - στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Κώστα Μιχαηλίδη, ο οποίος επελέγη από την Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) του ΤΧΣ για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου. Ο κ. Μιχαηλίδης που είναι σήμερα ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής στο Λονδίνο και επικουρεί επιχειρήσεις που επιδιώκουν διοικητική αναδιάρθρωση, επελέγη για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, όταν ο Βασίλης Κατσικιώτης που αρχικά είχε τοποθετηθεί από το υπουργείο Οικονομικών Διευθύνων Σύμβουλος αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα (προτίμησε να μείνει στη Νέα Υόρκη). Προχθές ο κ. Μιχαηλίδης βρέθηκε στην Αθήνα για να ενημερωθεί για τα καθήκοντα του. Ωστόσο, προς έκπληξη τόσο των μελών του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, όσο και του Ιταλού Φραντζέσκο Παπαντία που προεδρεύει της Επιτροπής Επιλογής που εισηγήθηκε για τον κ. Μιχαηλίδη, ο επενδυτικός τραπεζίτης ζήτησε «να το μελετήσει», εκφράζοντας δεύτερες σκέψεις του για την ανάληψη των καθηκόντων στο ΤΧΣ. Παρά το γεγονός ότι οι ετήσιες αποδοχές του Διευθύνοντος Σύμβουλου του ΤΧΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 220.000 ευρώ ο κ. Μιχαηλίδης δεν φαίνεται να θέλγεται από το ποσό αυτό, αλλά να τον απασχολήσει περισσότερο ο ελεύθερος χρόνος του. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε και την αγωνία του για το εάν απαιτείται εργασία και τα Σαββατοκύριακα…

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....